torsdag 31 juli 2014

KLUBBMÄSTERSKAP XCO

Fullspeed hoppet på banan är riktigt snällt och roligt. Man flyger en bit men landningen är snäll på det hoppet :.) Roligt!!!


Igår kväll var det KM xco dax på Kvisthamra bikepark banan. Tanken var att vi skulle inviga en liten ny tävlingsdel på banan där en plank-kurva är byggd men det kom en rejäl åsk skur på eftm och gjorde plankorna såphala så det blev orginalbanan vi rejsa på. Vi ska ta och sätta upp hönsnät i den plank kurvan och på broarna så det ska gå att köra även när det är lite blött. Vi diskutera SM-hoppet oxå som jag byggde lite snabbt efter att jag varit och provat SM banan i Hallby. Vårat hopp blev lite högt även fast det riktiga SM hoppet var högre. Hoppet är lite för svårt och kommer man fel är det väldigt lätt att slå sig rejält där så vi ska ta och halvera höjden på det så man även kan rulla över det. Det blir nästa veckas banjobb!!!

Men igår var det ju KM. Jag cykla till banan och värmde upp i 2 varv innan racet men benen var ändå sega när starten gick. Johan N tog starten och Stefan L jagade honom. Jag låg lite på sladden på 3e plats i början men efter ett halvt varv så gick jag om Stefan och jagade ifatt Johan som fått en lucka. Låg något varv efter Johan men gick sedan om och höjde tempot något. Fick en lucka ganska så snabbt som sedan utökades lite från varv till varv. Hade bra flyt och benen kändes bättre och bättre ju längre jag körde. Så riktigt nöjd med min körning igår kväll.

Idag var det vilodag och lite småfix och packning inför helgens SweCup race i Härnösand. På lördag är det sprint race i parken mitt i centrum av Härnösand. Det ska bli skoj och vädret ser ut att bli bra oxå. Jag ska göra mitt bästa på sprinten men det är inte huvudmålet med helgens tävlingar för mig så jag ska mest vara med och ha skoj på det racet.
 På söndag däremot så är det full fokus och mitt target för helgen med ett tufft xco race uppe på vårdkase berget. Ser fram emot att rejsa på den banan. Länge sedan man rejsa på det berget och hoppas på lite kupering som det var på 90-talet där :.))


KM XCO slalombacken 30/7 kl 19:00.
Resultat
Dam 5*2,8 km
1:a Irma Grape... guld


Herr 6*2,8 KM
1:a Gunnar T...54:14 min(snittvarv 9:04 min) guld
2:a Johan N...silver
3:a Stefan L...brons
4:a Peter Örn...Ej ckn
5:a Mathias B... 
6:a Tommy T...
Dnf John L och Freddie L.

Åskan och regnskurar på tidiga efter gjorde så att den tänkta nya delen med plank kurvan ej kördes. Så det var orginalbanan på 2,8 km. Annars var banan fin,torr och snabb.