söndag 4 oktober 2015

SIXTENSLOPPET

Foto: Mikael Stark. Sixtenloppet. GT in action.
En liten höst favorit är Sixtensloppet som går på knivstas XC bana. Det är en ganska teknisk bana med lite lagom kupering. Banan var torr, fin och lite mindre stökig än förra året. Men att köra 3 timmar på banan är verkligen en utmaning för hela kroppen.
Detta år var det bästa startfältet hittills med många duktiga XC långåkare. Precis i början av racet låg jag runt 7-8 plats. Men redan efter några varv var vi en 4 manna grupp som höll ihop i täten i lagom fart. Men efter någon timme blev vi en trio då Erik Kåberg krokna lite. Trion fortsatte i ungefär samma tempo i ytterligare 45 min. Sedan kracha Christer Lindström rätt rejält i ett stenparti. Så då var vi bara 2 st kvar i täten. Ville Olsson höll då i takt pinnen men tempot blev lite lugnare och när vi passerat 2 timmar och Christer nästan var ikapp oss så gick jag på en tok-attack och gick upp i fulgas (lite optimistisk kanske). Meningen var att Christer inte skulle få kontakt med oss och jag trodde Ville var tröttare. Tempot var högt i nästan ett varv men Ville gick inte att skaka av utan istället kontra Ville på rycket och fick några meter. 
Jag var i det läget väldigt rökt överallt. Ville var oxå väldigt trött. De 2.3 sista varven så låg jag ca 15-30 sekunder efter Ville men det fanns inga krafter att ta ikapp de få metrarna. In i mål var Ville ca 15 sekunder före mig och jag hade ont i kroppen från topp till tå. Ömmade i ben, rygg, armar, handleder...... Länge sedan jag var sååå slut!!!
Men riktigt roligt lopp ändå och bra, enkelt och billigt arrangemang. Gratis korv, bullar, saft och kaffe efteråt satt rätt bra!!!
Får passa på att tacka för äppelkaks bitarna jag fick vid varvningen på slutet de hjälpte mig i mål :-))

Foto: Oscar Eklund. Sixtenloppet. 3 timmar singeltrack tar på krafterna .

Foto: Oscar Eklund. Sixtenloppet. GT jagad.

Foto: Oscar Eklund. Sixtenloppet. 4-manna gruppen som höll ihop första timmen med Erik Kåberg i täten hela den timmen..


Foto: Mikael Stark. Sixtenloppet. GT undrar hur det ska gå!!!.

Foto: Mikael Stark. Sixtenloppet. Strax start..