onsdag 4 maj 2016

SPONTANITET

Tisdagen gick mest åt att vänta på olika resfordon men jämfört med att åka till Brasilen eller Sydafrika gick resan fort.
Är en sväng på Mallis och här är mycket fint och soligt men om det är speciellt varmt vet jag inte. Beror på vad man jämför med. Precis som på Gran Canaria så får man ha fliströjan i beredskap då det är rätt kyliga vindar. Men hittar man lä i solen så är det rätt nice. Havet är oxå precis som på GC väldigt svalt och poolerna ska man nog ha torrdräkt på om man ska bada:-)
Nu tyckte säkert någon som råka läsa detta att jag är negativ men det tycker inte jag söru. Jag bara säger som det är - almost all the time!
Tisdagen blev hur som helst vilodag. Det enda som gjordes i aktiv vila väg på tisdagen var att gå många kilometer för att hitta en cykeluthyrare. Finns många uthyrare men man skulle visst ha bokat cykel då det är högsäsong här för cykling just nu men jag älskar att kunna vara spontan och slippa vara så planerad och förbokad jämt. Även fast jag vet att det flyter på lite bättre då. Många gånger man förbannat sig själv att man inte varit lite  förbokad, så även denna gång. Men som så många gånger förr så har det ordnat sig till sist och så även denna gång. Hitta en uthyrare som för 85 euro för en vecka hyrde ut en aluracer som var shimano utr i rätt storlek. Perfekt!
Extra skoj när det funkar med spontanitet :-)
Idag onsdag efter lunch så körde jag första rundan på hojen. Har inte massor av träningstid på denna resa så passen får ligga på ca 2:30 tim max. Hade ej kört på denna sidan av Mallis förut så det blev åter igen att spontant, fast med lite karta hjälp hitta närmaste backe. Det blev att ta sig mot Pollenca och sen första serpa stigningen mot Soller. Tog ca 55 min innan jag nådde backen och då körde jag lite större väg med mycket trafik och nästan inga cyklister alls tills jag nådde Pollenca. Där började roligare vägar och massor av cyklister. Körde i skaplig fart uppför första stigningen men när det börja gå nedför så vände jag och körde hemåt. På vägen hem hitta jag lite mindre vägar som var klart bättre och mindre bilar på. De vägarna får jag köra till backen imorgon igen.

Inga bilder härifrån verkar det som. Internet i många länder verkar funka sådär. Så även här. Man blir lätt bortskämd i Sverige med sådana där grejer.

Check out my 62,4 km Ride on Strava: https://www.strava.com/activities/565447552