söndag 20 augusti 2017

GÖTEBORG SWECUP XCO

Denna helg var det äntligen tävlingsdax igen och Stefan och jag var ute i god tid denna gång och var på plats dagen innan för att köra igenom banan. Det var samma bana som förra året men detta år var det det blött, halt och lerigt. Förra året var det torrt. Så banan blir lite annorlunda och långsammare. När vi körde banan så börja det åska och spöregna oxå så man blev ordentligt blöt.

Sov som en stock på scandic och efter en god frukost så följde lite väntans tider till start som var för oss veteraner kl 14:00. När jag började värma upp så visade sig att starten var försenad till 14:30 och istället för 4 varv fick vi köra 3 varv.

När starten gick så fick jag inte alls till det. Klicka inte i pedalen och fick göra en undanmanöver. Sen var jag långt bak i kön. Första varvet gick bitvis sakta och svårt att få flyt. Tog helt stopp på 2 partier. Hade inte tillräckligt med power i benen för att avancera snabbt utan blev fast där bak. Det var lerigt och många klasser på banan samtidigt så väldigt rörigt.
Såg täten längst uppe i slalombacken på första varvet och insåg att det blir svårt idag.
Men efter ca 1,5 varv så kunde jag börja köra jämnare och fick bättre flow. På varv 2 såg jag Jonas Palmberg och Per Funkqvist i mitten av slalombacken och såg att jag knaprat in lite.

På sista varvet körde jag riktigt bra och på slutet var jag ifatt Per F och gick om direkt. Sen hann jag inte mer då det var målgång. Hade behövt ett varv till idag för att avancera mera men inte säkert det hänt ändå. Blev 3a idag efter en överlägsen snabb nykomling vid namn Jonas Wärneholm och 2a var den gamle 🦊 Jonas Palmberg.
Nöjd med mitt sista varv annars en sådär dag på banan! Hade hoppats på lite bättre kräm i benen.
Hacksta Xc nästa söndag.