söndag 30 november 2008

DEN DU VILLE BLI ÄR NU DEN DU SER

Cykling i dimma och snöslask idag. Det bidde 4 tim, 10 mil och 120 i medelpuls idag. Väl hemma så blev det fil lunch. Sedan klev Irmis upp på trainern och körde 8*6 min 80-85% intervaller medans Iza och jag tog en promenad och öste ur båten som höll på sjunka av all snö som blivit till vatten samt så fick vi dika bort lite vatten från vägen. Iza sov sött i selen medans jag grävde smådiken så vattnet kunde forza fram bort från våran fina väg.

Var en sväng ut på youtube nu på kvällen och kom över en Paul Mc Cartneys låt som jag lyssnat på mycket under min uppväxt och den är fasen lika bra idag som för 20 år sedan...

lördag 29 november 2008

FY FAN VILKET FROSSERI

Idag började dagen efter en god frukost med familjen att ta sig till jobbet. Först fick man åka skidor 1,5 km till bondgården där de plogat fint.

Dit hade vi placerat en cykel så då blev det grenväxling till cykel de sista 5,5 km till jobbet.



Väl framme så fick man ta ett djupt andetag och bege sig in i gruvan för att ta hand om de köpstarka kundernas varor. För dagen så var det de som gillade alpint och längd skidor. De första 2 timmarna så hade IS sprängt 100 000:- gränsen så dollar tecknet syntes l ögonen på vissa.
Verkar inte vara någon dålig ekonomi i Norrtälje iallafall med tanke på hur de frossades i dyra prylar. Jag själv stod mitt i smeten och monterade de dyra utrustningarna samtidigt som jag lyssande på Steve Hackett musik och var någon helt annanstans på cykeln där det var varmt och backigt.

Senare samma dag så ringde Irmis och sa att de plogat våran väg där hemma!! Jippi!!! Nu kan man cykla distans pass ända hemifrån imorgon. Men först ¨å tog jag mig till F&S och körde ett 4*4 min 90-95% intervallpass på spinningcykeln tillsammans med Stefan, Roar och Efva.

Irmis och Iza hämtade mig efteråt och sedan raka vägen hem för en god middag och ett riktig eget familje frosseri av godis och kakor, Mums!!..........






tisdag 25 november 2008

TRÄNINGSROKAD



Första månaden/perioden klar på 2009 års träning. det började riktigt bra de 2,7 vekorna men i slutet på 3:e veckan blev jag förkyld och var det i en vecka. Den 5:e veckan jag är i nu så har omständigheter i väder ställt till det lite så jag måste göra lite rokad i träningen. Det blev löpning/snöpulsning fram och tillbaks till jobbet de 2 första dagarna denna vecka då det ej gick att cykla eller åka bil till jobbet härifrån skogen. Så imorgon blir det vilodag då jag är rätt sliten i benen och ryggen efter löpningen och en hel del snöskottning både hemma och på jobbet. Men det ska bli mildare i slutet av veckan så nästa vecka hoppas jag vara på banan igen.

måndag 24 november 2008

SHIT

Shit vilken hårdning man är. Det var så mycket snö så bilen kunde man ej komma fram med på våran oplogade väg. Cykla gick inte alls. Så det blev löpning/snöpulsning fram och tillbaka mellan hem och jobb. Bilden är från när jag springer hem i mörkret med näsblodet rinnande, totalt genomblöt och ganska så trött faktiskt.
Shit vad mycket snö. Bilden är från när jag sprang till jobbet i gryningen. Här passerar jag under E18 på roslagsleden. Fick slänga mig över den 1,5 meter snö drivan för att nå andra sidan av tunneln.

Shit!!! Cykla var inte ens att tänka på. Bakom cykeln ligger furutom kajakerna en candesnare på marken. Den syns inte av snön.


Shit!!! Så här mycket snö har det inte varit sen 90-talet någon gång!!! irmis tog denna bilden på dagen. I morse fick jag gå ut bakvägen och skotta mig fram till ytterdörren för at kunna öppna den......



söndag 23 november 2008

SNÖSKOTTNING SKIDOR CYCLOCROSS

Efter en veckas förkylning med vila som följd. Så var jag så pass frisk på lördagmorgonen att jag kunde delta i CKN´s CX CUP i vigelsjö. Snön hade fallit under natten och det var 13 cm snö på morgonen och snöfallet hade inte upphört. Men efter att fått skotta hela backen upp till oss pgrav att ingen vill ploga våran väg efter att bonden hastigt gått bort i våras och packat cyklar, hämtat ved lekt med Iza mm. Så var vi på plats kl 11:00. Planenligt. Men när vi var på gång ut så hade jag för första gången i min karriär glömt hjälmen. Så det blev toppluva på racet. Jag starta svagt medvetet då jag varit sjuk en vecka och visste inte hur kroppen skulle reagera. Men kroppen kändes kanon och underlaget var mitt. Så utan så mycket ansträngning under några varv var jag ikapp täten och fick helt utan ansträngning ta täten då Stefan vurpa framför mig. Väl framme tog jag det lugnt och gasa på lite omvartannat men Stefan var het och skrek på mig att inte slököra. Stefan körde bra igen och var bara 15 sek efter mig imål. Väl hemma nedanför våran backe så hade det kommit så mycket snö att det blev till att parkera bilen nere i backen och skotta hela backen igen samt sanda. 2 tim senare var vi uppe och kunde lasta av cyklarna. Pust!!!

På söndagen var det Irmis dag att få köra distans cykel men snön hade fallit mer och nu var det 22 cm snö. Så det bidde till att köra upp skidspår istället. Irmis fick göra grovjobbet då hon var först ut. 1:30 tim körde Irmis i tungsnö. Efter lunch så var det min tur att få åka lite längdskidor efter att skottat backen en 3:e gång på 2 dagar(inte bra för min rygg). Jag förlängde rundan ned mot Nodsta och där blev spåret kanon fint då det går på en fin skogsväg med träd runt om. Nästan som maskin gjort men lite mjukare. 1:50 tim var jag ute och jag räknar med grym träningsvärk imoorn. Ikväll har jag den tuffaste badminton korpen matchen mot Kippe Drake kvar att genomföra. Det mest spännande blir att ta sig dit och tillbaka. Snödjupet är 24 cm och det blåser bra nog ute.



lördag 15 november 2008

COFFEE CUP


Coffee cup 1 är över och Joachim Lyth i Trosa Vanhärad bjöd på en tuff XC bana som hade allt. Från tunga backar, eljuspår, singeltrack Till tekniska partier och lera. Banan mätte 3 km och herrarna körde 6 varv och damerna 4 varv.
Damklassen var tunn som vanligt och hade bara Irmis som startande och hon vann ju såklart och fick en fin handmålad kaffekopp. Herrarna var 8 st med 100% veteraner på startfältet.
Per Kumlin tog som vanligt starten men sen tog det stopp för honom och CKN åkarna över. Jag själv gasa på och efter mig tätt i hälarna var Stefan Larsson och så såg det ut hela racet.
Jag låg i täten och Stefan trygg 2:a.
Bakom oss kämpade Tommy Ohlsson och Joachim om 3:e platsen men på slutet av racet vurpa Tommy rejält i en utförslöpa och Joachim kom om. En kille som hade det riktigt tungt denna dag var Per Kumlin som kämpade och kämpade men benen och kroppen ville inte. Men en god kämpe är han och skam den som ger sig. Nästa gång kan det vara tvärtom.
Åter igen "summa sumarum". De två första kaffe kopparna gick till Gunnar & Irmis.
Lite inbördes beundran måste man tycka utifrån sett. Men kopparna var väldigt fina då de är handmålade av Tommys mor. Samt med gott kaffe i koppen och en god lördags dammsugare till kaffet så var dagen perfekt. Se resultat och bilder här: Coffee cup 2008-09

fredag 14 november 2008

PANNLAMPA PROMENIX

Pappa Gunnar, katten Lilleman och Iza är ute på en kvälls promenad. Första turen någonsin med pannlampa för Iza. Spännande!!!

torsdag 13 november 2008

DEN PERFEKTA HUSTRUN

Äntligen så var kursen över och det är redan ett dygn sedan. Fan va skönt!!! Ioförsig så snappa man upp lite grejer ang vallning och material som var nyttigt och som man kommer att ha nytta av privat och på ARBETET. Nåja!!! Defenetivt slutpratat om kurs och jobb på denna hemsida på ett bra tag. Ps 2 grejer till om kursen bara: Bästa jag fick med mig var ett halvsuddigt foto på ett litet urklipp på väggen samt en cool pinuppa kalender!! Ballt!!!


Dagen D. Idag alltså!!! Så cyklade jag 2 tim 45 min med 133 i medelpuls. Hade ett digert schema att försöka hålla idag. Hann med att byta till vinterdäck samt lägga i 8 st släpkärra lass grus i de största hålen på vägen. Samt leka med Iza medans Irmis sprang ett fartlek pass. Sen orka jag inte med mer idag. Utan nu e det lite data och TV som gäller. Imorgon blir det vila. Sen är det dags för MTB RACE COFFE CUP Det ska blir riktigt kul!!! Bilden nedan är från dagens distanspass. Trist väder men väldigt kuliga vägar idag.







tisdag 11 november 2008

JAG ÄR SÄMST!!!

En riktig skit vecka hittills Men botten är väl nådd tror jag. Blev tok arg på en arbetskollega på jobbet och ett verbalt krig bröt ut på jobbet i några minuter. Jag blev så arg så det nästan inte gått över ännu. Men det börjar svalna ganska så mycket nu. Vad det handlade om är egentligen bagateller men ibland blir små bagateller stora när de sätts ihop en efter en under lång tid.
Nog om det.
Men för att fortsätta treva i mörkret som det verkligen är nu med mörkt när man cyklar till jobbet och mörkt när man åker hem så är jag på kurs under 2 dagar i Sthlm. Själva kursen är ok men man har ju inte direkt något gemensamt med de andra kursdeltagarna så jag står mest i ett hörn eller står i vägen för någon, tappar pennan, får svett anfall och bara vill hem hela tiden. Är det normalt när man är 37 år??

Sen är ju vädret bedrövligt... regn, regn, moln, dimma, regn och därimellan hård vind... kul cykelväder..icke!!!

Nu om någon gång får jag läsa mitt mantra!!! Inte när jag tränar utan när jag jobbar!!!

Träningen funkar trotts svackan bra och idag genomförde jag intervall passet 8*6 min trotts jag var mentalt slut, men det kändes lite bättre efteråt. Nu har jag en dag kvar på kursen sen är jag ledig på torsdag. DET SKA BLI SÅÅÅÅ SKÖNT!!!!

söndag 9 november 2008

JAG ÄR BÄST

Lördagen bjöd på moln +7 grader och dimma. Ett distans pass var på schemat denna dag då Irmis ville köra söndagspasset för omväxlings skull. Strax över 4 timmar var jag ute och hann med en riktig god fika i Rimbo tillsammans med Peter L, Collin, Jesper, Hasse, Leif, Stefan P samt MR "Latina" Åke.
Söndagen bjöd på samma trista väder. Irmis körde 3,5 tim medans jag tog en långpromenad med Iza i barnvagnen. Sen tittade Izas farmor, mormor och morfar förbi på fika lagom till Irmis kom hem igen. Eftermiddagen gjorde jag klart nya 8*6 min intervall passet och sedan var det dax för veckans tuffaste pass 4*4 min 90-95%. Det gick riktigt bra och jag nådde på första 94%, andra 95%, tredje 96% och sista 95%. Klart godkänt!!! Blir 12:30 tim denna vecka. Ett mantrat har jag på bild bredvid när jag kör intervaller och har följt mig sedan jag tävlade i enduro. Har börjat snegla mer och mer på orden och innebörden de sista åren då jag kört intervaller hemma och när det gör som ondast så läser jag mitt mantra högt inom mig och jag lovar det hjälper faktiskt att nå "CLOSE TO THE EDGE":
JAG ÄR PIGG
JAG ÄR GLAD
JAG ÄR FRISK
JAG ÄR STARK
JAG ÄR BÄST
JAG ÄLSKAR MIG SJÄLV

onsdag 5 november 2008

ONSDAGS DISTANS PASSET

Träningsdata:

TID: 4:10:06 tim

MEDELP: 135 / 73%

MAXPULS: 170

TRP: 9,97 mil

AVG: 24,6 km/h

KCAL: 3615

VÄDER: -1 på morgonen, +3 på efm. Strålande solsken.

KÄNSLA: Känndes lite segt i benen redan från början. Känns att man ökade träningen förra veckan. Körde hårdare efter fikat och blev rejält trött innan jag kom hem, men ej hammaren. Annars ett kanon fint pass på en hel del nya vägar och i strålande solsken. Lite för mycket kläder på mig efter fikat, blev några grader varmare i solen. Lite fläckvis halt här och där på norrsidorna.

måndag 3 november 2008

BRA START SÄSONG 2009

Sammanbiten och med ett klart, stadigt mål biter jag ihop och kämpar.
Första veckan på säsong 2009 är redan avklarad. Det blev:
14 tim
23 mil
11000 kcal

Det är ju redan andra veckan och det gäller att träna på och komma in i rytmen Idag körde jag 8*6 min 80-85% intervallerna igen. Riktigt segt i benen idag så imorgon blir det skönt med lite vila. Bara cykla fram och tillbaka från jobb samt lite mage innan jobbet imorgon.

Jag har oxå jobbat klart med det ny/gamla musikpasset till 4*4 min intervallerna och blev klar med justeringarna här om dagen. I Borlänge lovade jag mr Roberto V en kopia och det har malt i huvet hela sommaren men jag har inte tyckt de äldre passen dugt att skicka och inte fått tummen ur för att göra något nytt. Men nu fick jag alltså klart passet och efter provkört det 2 gånger tyckte jag själv att det var så pass ok (dock ej så bra som jag velat, tar sådan tid att mixa ihop och den tiden finns liksom inte) att jag äntligen kunde skicka ett pass till Roberto. Sagt och gjort så nu är passet på väg.


söndag 2 november 2008

CYKLING,JAMES BOND,LÅNGKALSONGER

Helgen var fantastisk precis som de flesta helgerna!!!...Den började tidigt på lördagen med en god frukost tillsammans med familjen sen blev det en långpromenad med Iza i barnvagnen medans Irmis tränade. När jag och Iza var tillbaks så var det min tur att köra de fruktansvärda 4*4 min 90-95% intervallerna. Det gick med spyan i halsgropen och det första 4*4 min passet för säsong 2009 var över. Nedan pulskurvan!!! Sedan gjorde jag klart helt och hållet nya 4*4 min passet, efter provkörningen.
På eftermiddagen så var det BF (barnfritt) så Thea var barnvakt. Irmis och jag var in och åt en 3-rätters middag ute och sedan var det BIO. Nya bond filmen, den var suveränt bra!!! Sedan var vi förbi kyrkogården och tände ett ljus för de som lämnat in. Speciellt Martin, Wille, Ture, Fröken sträng och Ingrid hade jag i tankarna denna kalla, klara och mörka novembernatt.
Söndagen ägnades till 90 % åt cykling i strålande solsken men ganska så kallt väder. Första passet med långkalsonger. Det blev 4 tim och 52 min. Pulskurvan nedan.

Helgen är nästan över men en badminton match i korpen är kvar på schemat. Med den inräknad så når jag nästan 14 tim träning denna vecka. En bra start på säsong 2009 känns bra.