fredag 30 april 2010

VARM MORGON


,.+10grader o sydlig vind. Härlig morgoncykling till jobbet.

onsdag 28 april 2010

CYKELTRIM


...fin dag att cykla runt NT o lägga ut naturcykelpass kontroller!

tisdag 27 april 2010

PÅ´ T IGEN = 4*4min 90-95%

Skitjobbigt juu!!!
Intervall
1: Max173p/93%, snitt 423 watt, cad 99
2: Max 173p/93%, snitt 371 watt, cad 100
3: Max 174p/94%, snitt 362 watt, cad 97
4: Max 176p/95%, snitt 354 watt, cad 97

måndag 26 april 2010

GLAD

Det blev körning på min bästa nivå i Mjölby då det var säsongspremiär på kalascup 2010. Var osäker på min fart innan start men det kändes bra på uppvärmingen och jag hade förra helgens kepstävlingkänsla i huvet då jag kände att jag hade lite fart i benen igen.
Tog det i sedvanlig ordning så lugnt jag kunde i starten för att inte rusa och få onödigt mycket syra. Efter någon kilometer hade hela mjölbygänget tagit täten före Ola Hellström. Jag låg bakom Per Kumlin som körde riktigt denna dag. Gapet upp till täten började öka så jag försökte gasa på
och benen svarade omgående och jag körde ganska snabbt upp mig till en andra plats. Vid varvning låg jag ca 20 sek efter Ola och det avståndet höll isig i 2 varv till. Jag vågade inte öka farten något då jag tyckte jag låg på så mycket jag kunde utan att stumna. Men på sista varvet så hade avståndet bakåt ökat lite och när nådde nästan längst bort på banans sista varv så gasa jag på precis allt jag hade och närma mig Ola ganska så snabbt, kände mig hur stark som helst i det läget och låg bara någon minut på rulle innan jag gasa på åter igen och försökte skapa något. Men Ola var inte så trött som jag hoppades på utan det blev katt och råtta lek ända in till mållinjen där Ola visade att hans ben var lite, lite för bra denna dag och han vann spurten för mig. Men jag tror jag nästan var gladare är Ola då vinternträningen varit bedrövlig och jag ändå lyckas köra så bra och starkt på premiärtävlingen. Som sagt supernöjd med den andra platsen. Mikael Johansson blev 3:a och körde kanonbra och strax efter Micke på 4: plats kom Andreas Sommarström.

På hemvägen fick vi sällskap av Samuel Brännlund på matstoppet. Det är en lugn, jordnära, trevlig och ambtiös mtb:are. Han är från Lycksele och har längst till ALLA tävlingar av ALLA samt han får nästan jämt träna själv. Ändå är han så motiverad och hängiven sin sport. Det gillar jag!!! Mer sådana killar.

MER MTB: Irma Grape körde oxå över sin förmåga denna dag i D-30 klassen och fick bronsplatsen. Det var hon verkligen värd efter en ännu värre vinter än mig. Stefan Larsson H-40 som kört så bra på försäsongen och varit frisk i 2 år körde inte lika bra och blev 19:e man, orättvist!!! Tommy Olsson körde sönder sin lättacykel och kunde inte visa sig riktigt rättvis denna dag. Och till sist HÄR ÄR RESULTATEN FRÅN KALASCUPRACET

söndag 25 april 2010

SUPERNÖJD 2:A



MOT MJÖLBY


...fil frukost och blöjbyte vid sillekrog. Irma startar kl 10:37 o jag ca kl 14:30. Jag e frisk medans Iza o Irma är lite snuviga.

lördag 24 april 2010

SUPERMAN LOVER

Imorgon gäller det. Jag har inte vågat blogga om det än och knappt jag vågar nu kvällen innan. Mest för jag har varit så rädd att bli sjuk. Att jag kommer få spö det vet jag, frågan är bara med hur mycket. Jag har hållit mig frisk nästan en hel månad och tränat bra så farten blir bättre och bättre men det är lite svajigt. Har jag en bra dag så kanske man kan vara med och fightas lite om pall platserna men då ska jag ha lite tur. Sen start är det oxå så det blir att ta hand om Iza hela förmiddagen då Irmis ska köra samt heja på Stefan som kör i H-40.


Lika bra att dra det med en gång så är det gjort till morgondagen: Vad ska jag skylla på!!!
* Mycket sjuk hela vintern därav dåligt tränad!!!
*Cykeln väger inte 9,1 kg den väger 9,9 kg (kollade idag)
/kommer inte på någe mer..... men det finns nog mer att skylla på om jag letar lite till i sinnet.




SKOGSPROMENAD



tisdag 20 april 2010

DAGENS TRÄNING

Dagens pass blev Alpe d Hues stigningen men jag körde bara ca 10.6 km och använde backen till intervall körning. Det blev 4*4 min intervaller då jag körde runt 90-95% av max. Vilade 4 min emellan intervallerna. Kändes hyfsat. Var väl på sista intervallen jag tappa lite kraft. Har kört intervallerna så lite i år så man vet inte riktigt var man ska ligga, blir lite ojämn körning.

YOLANDA YOU LEARN

Kl är 5:00 och Iza skriker "PAPPA" i vanlig ordning. Spelar ingen roll att snoret rinner, hostar och feber. Upp ska hon. Bara att ta sig upp och göra välling och halvsova framför barnprogrammen på TV med Iza i famnen.

Men så tittar man ut genom fönstret. Solen skiner och det är en klarblå himmel. Får en låtslinga i huvet. Snart sommar!!! Blir plötsligt pigg och fylld av energi. YOLANDA YOU LEARN!!!!

söndag 18 april 2010

LITE BÄTTRE CYKELFORM

Det blev ett lugnt distanspass idag på cyclocrossen tillsammans med en 7 manna-racer-klunga. Riktigt fin cykling idag på torra asfaltsvägar med solen skinande, något kallt dock. Medelpuls 108 och maxpuls 152 och jag var ute i 4 tim.
Gårdagen handlade mest om keps cupen tävlingen vid fiskartorpet i Stockholm. Jag körde ju inget vidare förra helgen och jag var mycket osäker innan start även om det kändes bättre denna dag på uppvärmningen. När starten gick så kände jag mig rätt bra och banan passade mig fint med tekniska partier blandat med tuffa stigningar. Jag hade häng på Ulf Johansson i 3 varv innan han klev av då han tydligen hade problem med backdäcket. Kroppen och benen hade börjat funka och jag kunde pressa mig hårt och hade ett bra tempo enligt mig själv. Mycket bättre flyt och tryck än förra helgen och jag var riktigt nöjd efter målgång. Nu gäller det bara att hålla sig frisk till Mjölby så ska man nog inte göra bort sig helt iallafall. Men en pallplats är mer än bra just nu.
Irma kämpade oxå igenom racet, hon hade det kämpigare men kom runt sina 3 varv på den tunga banan. Stefan kör oxå mycket bra och hoppas han kör bra i Mjölby oxå, det är han värd.

Annars har helgen handlat om att jobba med ved och ett litet sidoproject gjorde att jag fastnade med bil och släp på en åker och ca 2,5 tim av lördag eftm gick åt att få loss den men det gick till slut bra med hjälp av snälla grannar. Pinsamt men gjort är gjort.

Sedan har Iza feber igen och är förkyld men den virusen tar inte på mig denna gång har jag bestämt. Nog med sjukdommar nu tycker vi här i skogen.



torsdag 15 april 2010

NY KÄRRA


Den gamla braka ihop så det blev en ny. Aluminium, trä o stort hjul-behövs i skogen. Viken känsla i den. Undrar man varför man envisade med att köra den gamla så länge.

LUGN O RO


...ett litet tag, skönt!

onsdag 14 april 2010

TRAZZEL

Fasen oxå!!! Min fina blogg/hemsida trazzlar!!! Inte kul!! Plötsligt funka det inte som det brukar och mitt i allt så radera jag bort några grejer på sidan av misstag ..... som jag nu måste pillra dit igen!! S U C K!!

tisdag 13 april 2010

KÄRLEK


...iallafall när det är över. Annars är det mest underkastelse kontra dominans, hårt, djuriskt, vilt, snuskigt o jävligt skönt till sist. Men det tar på krafterna.

4g4 95procent maxat


...i solnedgången. Jag och trainern. Kärlek banne mig. I stereon dunkar scooter vs the voice roberto vahcci. Romantik på hög nivå. Här, just nu är jag stark o snabb!

söndag 11 april 2010

@T Ä N K A R S T O L E N@

En sammanbiten Gunnar sitter i växthuset och samtalar med Iza om livets baksidor. Iza lyssnar med ett halvt öra men gillar ide´n med tänkarstol. Iza la beslag på den ganska så snabbt så jag fick hämta en pall att sitta och filosofera på.

Iza och jag fick till det rätt bra i växthuset. Nästan som ett liten kombination av växthus och lusthus. En första idé om det dök upp när Ola Hellström och Sara Backlund från Örebro hälsade på under lördagen och vi inspektera gården. En trevlig gourmé pasta och köttbulle/korv senlunch bjöd vi på. Trevliga och heta är paret och ett riktigt äventyr fick de när de tog sig till vårat hus i skogen gåendes 1,5 km runt översvämmningarna.

Vägen till oss har nog nått kulmen av översvämmning nu men det är en sträcka på ca 500 meter som är helt under vatten och ca 40 cm djupt där det är som djupast.
Just det --
...tänkte nästan hoppa över helgens sammanfattning av försäsongspremiären i MTB (Kepscup).
Men för att göra en smärtsam tillbakablick så kort som möjligt så kan man säga att som man bäddar får man ligga. Tränar man bra blir man bra, tränar man dåligt blir man dålig. Jag blev rejält förnedrad av Ola Hellström som körde ifrån mig med 3 min på lördagen och 4 min på söndagen. På söndagen passade även Tommy Olsson och Stefan Larsson och Stefan Nilsson på att förnedra mig då de lätt körde ifrån mig. Men Per Kumlin hade det oxå lite tungt.
Precis som man hoppades på att vara frisk i vinter (blev tvärtom). Så hoppades jag in i det sista på att jag inte tappat så mycket kraft och fart. Men det hade jag. Riktigt deprimerande trotts att det inte var en överraskning igentligen. Men hoppet är ju det sista som överger en.
Irmis hade inte heller någon lyckad helg men kämpade väl på lördagen trotts blyben. På söndagen klev Irma inte ens ur bilen då magsjukan inte helt övergett henne och hon mådde blää och världen snurra och spyan hängde i luften. Kul!!!INTE!!!
Irma mår iallafall bättre nu på kvällen men humöret är lågt och trött för oss båda. Bara bryta ihop och komma igen.

fredag 9 april 2010

I LOVE MOUNTAINBIKE XC

Mountainbike försäsongspremiär imorgon med keps cup i Täby. Ska bli hur kul som helst att få race igen. Är dock helst slut nu ikväll och ska lägga mig tidigt. Gonatt!!!

torsdag 8 april 2010

BÄRA CYKEL


Lvg race ikväll. Bara att traska med racern på ryggen. Tur det bara är 2 kilometrar till torr väg.

måndag 5 april 2010

BAJSVÄDER

Riktigt bajsväder idag. Kämpade mig igenom snöstormen tillsammans med Stefan och Ronny. Lars och Markus hade racercyklar och vände halvägs. Snöa liksom inte när vi startade idag. Jag blev helt genomblöt och genom kall. Det blev 3:35 tim, 114 i medelpuls och 151 i maxpuls. Kändes trotts allt ganska så bra. Tack Stefan för lånet av nya hanskar på vägen hem, utan dem hade jag inte haft några fingrar kvar!!! Nu ska jag köra bilen till fastlandet. Sjön nedanför stiger nu snabbt och snart har vi ingen väg att köra bilen på till oss. Så är det att bo mitt i skogen, brevid en sjö. Tur att huset ligger på en kulle.

SNÖ



ÖVERSVÄMMNING


...dax att flytta bilen till fastlandet.

söndag 4 april 2010

NÄRA DÖDEN

Mountainbike premiären på hemmaplan är avklarad. Det blev inte en näradöden upplevelse trotts att nära banan så befann sig döden för dagen liggandes helt still. Ett rådjur som inte klarat den bistra. kalla långa vintern. Tråkigt när ett sådan fint djur dör. Jag skulle aldrig kunna bli jägare. Men jag skulle heller aldrig kunna bli vegeterian, tror jag.

Damklassen startade tidigt på morgonen och Irma fick köra racet helt själv och ohotad i 30 min. Tur det då hon gnällde varje varv hur dålig form hon var i. Jag tyckte det såg bra ut på den tunga, kniksiga och intensiva banan runt vårat hus.

Iza och jag tog oss promenerade runt hela banan i rask takt medans Irma kämpade på cyklen.



Kul bana tyckte jag och Irma våga inte säga annat än att den var kul. Stefan gilla inte banan.



Vid 11 tiden så starta herrklassen och det var hela 2 st på startfältet. Jag tog starten före min bror Stefan och så var den fighten över för denna dag. Både Stefan och jag körde i var sin takt runt banan. Jag var förvånad att det kändes så bra efter alla förkylningar och jag låg ju i magsjuka bara ett dygn innan racet. Jag tyckte det var skitkul idag. Stefan kämpade runt med tunga ben och undrade hur det kunde gå så segt och vara så trist med mountainbike.
RESULTAT
Dam
1:a Irma Grape 30 min.
Herr
1:a Gunnar Töjren 47:37min
2:a Stefan Larsson 46:55min -2varv




lördag 3 april 2010

FÖRSTA SOLNINGEN


...såå skönt!

GLÖMT


Efter en underbar fredag i Sthlm hann Izas magsjuka ikapp även min stålmage. Jag hade glömt bort hur hemskt det var att kräkas. Kräk, bajs o hög feber gjorde natten lång. Fullproppad med alvedon är vi på väg hem. Jag funderar på att sluta äta. Garanterat inga påsk ägg iallafall.

torsdag 1 april 2010

STEFAN VANN PREMIÄREN


Stefan Larsson vann cykelpremiären LVG i Norrtälje/ Finsta övertygande. 2a Ronny 3a Lasse 4a GT. Jag gick och våndasdes hela dagen om jag skulle köra eller inte då jag är småförkyld igen. Igår kväll var jag bra rasslig men känt mig bättre under dagen. Jag tog beslutet att köra lite försiktigt och säsongspremiären vill man ju inte missa. Jag blev varvad av Stefan 2 gånger på under 30 min och fick verkligen träna på att bli förnedrad. Kan behövas till säsongen då formen känns långt borta. Nu ska jag vila i 2 dagar och hoppas på att man blir kvitt denna sega förkylning.

PERPETUAL EMOTION



STÄNDIG KÄNSLA / Perpetual emotion

Vindpusten virvlar upp sandkornen till ett sandmoln. Virveln tar sig snabbt fram och lämnar inget spår efter sig. Jag tittar ned för att sedan titta upp igen och framför mig tornar berget upp sig långt bort i fjärran. Landskapet fram till berget ser slätt ut. Men jag vet hur inbjudande naturen kan vara på håll. Vid en närmare titt så döljer sig raviner, stup och snår. Jag tittar på klockan; 12:06. Jag är sen. Jag som brukar passa tider är sen nu igen. Ingen tid att förlora. Jag traskar iväg. Känner ryggsäcken börjar skava lite här och där men jag är fokuserad. Innan mörkret kommer ska jag vara vid bergets fot.

Doften av Orient slår mig som en blixt i sinnet. Förbi flimrar blommor, färger, skog, ljud, människor, sten, betong och bilar. Storstad blandat med det ljuva landet. Det är varmt. Tittar åt vänster och ser en sjö breda ut sig. Vattnet skimrar från klarblått till silver. Precis som vinden gör sandmoln av sanden sätter vinden vattnet i rörelse och små, små vågor blir till silverpärlor. Bländande och ljuvligt. För en stund blir jag stillastående och finner för en mikro sekund plötslig sinnesro och ett stort lugn. När jag försöker fånga känslan och konservera den är den lika plötsligt borta. Underbart är kort. Det är iallafall något som är helt sant tänker jag….. /gt 2010

LYSSNAR