lördag 28 februari 2015

SLOW YOURSELF DOWN

Rätt krokig nu!!!

Efter 7 dagar med feber så är jag nu inne på 8:e dagen och det verkar som jag besegrat febern iallafall. För idag är jag feberfri och det känns som hopp om livet igen. Denna influensa var en riktig elaking Länge, länge sedan jag var så sjuk så många dagar på raken. Detta vill jag inte göra om. 

Man blir ju inte direkt snabbare av en sån här fight utan den bromsar effektivt ned dig själv så att det blir som att starta om på ruta ett. Men ju bättre tränad man är ju fortare kommer man till rutan man var på innan sjukan. Och innan detta förfall så hade jag tränat bra en längre tid så jag hoppas jag kan hitta tillbaka inom några veckor. Influensan är ju inte som en vanlig förkylning utan mattheten sitter kvar i någon vecka och så långt som två veckor efter sjukan får man passa sig för att träna för hårt då man lätt kan dra på sig något annat skit då immunförsvaret är tillfälligt riktigt försvagat av det stora kriget i kroppen. Men klarar man sig utan fler sjukisar så har man sedan ett dunderförsvar en längre tid :-) 

torsdag 26 februari 2015

URK*6

Inte över än. Idag var 6e dagen med feber och denna flunsa slår hårt på oss här hemma och för mig är den mätt i pest och pina tillochmed värre än vattkopporna som jag hade för 1,5 år sedan. Men imorgon vänder det på riktigt till det bättre har jag bestämt.

onsdag 25 februari 2015

KRISEN ÄR ÖVER

Krisen!!!!.... då det var som värst var nog måndagen. Den vill jag inte göra om något mer. Höga febern, hostan, snuvan, värken, illamåendet...en förfärlig dag. Kändes lite bättre igår men fortfarande feber under tisdagen.
Idag är det lite sämre igen med något högre feber än igår men klart lägre feber hittills än krisdagen så jag hoppas jag kan få bort febern så fort som möjligt för den tär....ungefär samma statu på hela familjen så hoppas nästa inlägg år ett friskare och roligare inlägg...

måndag 23 februari 2015

VIDRIGT

Verkar som det gick att slå de 5% igår. Samma tid på kvällen har jag 2%. Men idag har jag mått dåligt.....fyfasen!!! 39,4 graders feber och alvedonen tar inte. Ipren tar iallafall bort smärtan i kroppen ett tag men ipren kan man ju bara ta 3 gånger per dag så jag har legat på lite olika platser i stugan idag. När det var som värst på eftm låg jag på toalettgolvet då jag trodde jag skulle spy av den höga febern. Barnen har legat i soffan hela dagen och sovit. Tur att Irma är lite bättre så hon kan ta hand om barnen.
Man förstår att flunsan tar lite liv. Mår sämre än när jag hade vattkoppor för 1,5 år sedan och då tyckte jag att jag var risig men då tog alvedonen iallafall. ...och det är väl inte över än..... Har väl någon timme till på mig med ipren i kroppen innan smärtan är tillbaka. Hoppas på mindre feber imorrn. Det är ju 4e dagen imorrn och borde börja vända då.

söndag 22 februari 2015

SVÅRSLAGET

Denna procent på polar klockan som man burit runt handleden hela dagen är banne mig svårslaget. Nu är det ju några timmar kvar på dygnet men jag lär nog inte få till det mer än någon procent till. Annars har jag ett snitt på över 200% per dag. Så kan det gå ibland!!!

FLUNSAN

....bara bita ihop lite mer än vanligt så blir det nog bra igen....

lördag 21 februari 2015

HALVKOMA TILL SITTANDE

Irmis drog på sig flunsan i mitten på veckan och det tog rätt exakt 3 dagar innan hela familjen hade feber och var helt utslagna. Irma börjar dock tillfriskna så smått, iallafall från febern.

Jag vakna i morse av lite halsont och ett läskigt pirr i kroppen så cykling gick genast bort. Men jag tog en rejäl skogspromenad och rensa lite stigar. Efter lunch börja febern komma smygande och under herrarnas VM lopp så låg jag typ i halvkoma och frossa framför TV:en.
 Iza insjukna hon med under eftermiddagen.
Simon var rätt gnällig under dagen och till middagen så var han het som en kamin. Så nu ligger 3/4 delar av familjen och suger på lördagsgodiset framför bollibompa.
 Jag har gått från liggande i halvkoma till sittandes med dator i knä tack vare den fantastiska uppfinningen alvedon. Jag kämpar dock tillsammans med en stor kopp kaffe för att inte börja tröstäta massa godis men tror jag kan hålla mig tack vara att jag nu blogga om det. Godiset finns ju bara på en armlängds avstånd :-) Hade varit lättare om det inte fanns godis i huset. Fram med bitpinnen ;-)

fredag 20 februari 2015

LÄNGE SEDAN




Var så sugen på springa till jobbet i morse och tanken var att jag skulle kunde cykla hem rejshojen då singelklingan skulle komma idag. Det var länge sedan det gick så bra att springa och jag njöt av turen till jobbet. 
På lunchen tog jag en halvtimme rask promenad för att gå ur lite slagg ur benen.

Men tyvärr kom det ingen singelklinga idag och jag blev tvungen att springa/gå hem oxå och det var inte en lika roligt tur. Jag var stum redan från start och jag fick till och med gå lite här och där då benen värkte och ömmade. Det var länge sedan jag var så sliten efter löpning som nu på kvällen.

Jag har ju joggat lite då och då på luncherna nu på vintern och det är verkligen skoj att kunna springa/jogga lite då och då som omväxling. Hoppas bara ryggen palla denna maxade joggdag nu. Blev inte riktigt vilodag som tänkt idag men vila från cyklingen blev det iallafall. 
Imorgon blir det cykel igen då jag tänkte klämma av några distans mil :-)

torsdag 19 februari 2015

BIT MIG INTE

Blir inte alltid som man tänkt.  Först var det tänkt på ett sätt med träningen idag men sen fick jag ändra då Irmis hade andra planer för kvällen. Men sen insjukna Irma i flunsan på natten så då gick jag tillbaka till schemat som det var tänkt från början. Man har blivit rätt bra på omkastningar då man har familj sån tur är :-)
Så idag blev det pendelcykling, Bålträning, Lunchjogg, Pendelcykling och sist men inte minst trainer 10*1 min. Fick till ett rätt bra trainer pass och körde in på en 3:e bästa tid. Lite sliten men bra tryck ändå. Nöjd med dagens träningar.
Nu får jag återhämta mig med citronvatten och lite sprintskidor på telia-replay. Så hoppas jag inte flunsan biter på mig :-)
Vilodag imorrn.


onsdag 18 februari 2015

EN SEKUND RÄCKER

Då vädret bjuder gråväder, lite blåsigt, ca +5 grader och isiga stigar/vägar blandat med mjuk/blöt barmark så fick det bli trainer idag igen.
 Blir en extra vilodag imorgon så därav körde jag ett riktigt hårt pass idag. 

Det blev combipasset: 4*4min(90-95%) + 5*1min (96%) + 20/40sek i 15 min (97-100%) . 

Körde mot min 3e bästa tid och jag var väldigt seg i starten och låg ca 25 sek efter 4*4min. Men sen körde jag väldigt starkt på 5*1min och var istället ca 20 sekunder före. 
På 20/40 så höll jag jämt ända till slutet men tappa något de sista intervallerna men jag spöa 3e tiden rejält och jag tog faktiskt PR på passet även fast det bara var med 1 sekund. 

Fick slita rejält idag men fick utdelning och det känns väldigt skönt efteråt. Vägde 73,7 efter passet oxå så man ser att dessa pass tar rejält även fast det mesta är vätskebrist. Men för några månader sedan var jag inte ens under 75 kg efter dessa pass även fast jag körde lika hårt då.


EM Master Slovenien 2011. Silver blev det då och den stora Italienska fantomen Carlo Manfredi Zaglio vann. Nästa år får jag köra mot honom igen. 

EM Master Slovenien 2011. Lite inspirations bilder, för att peppa mig :-) 

EM Master Slovenien 2011. Lite inspirations bilder, för att peppa mig :-)

EM Master Slovenien 2011. Lite inspirations bilder, för att peppa mig :-)

EM Master Slovenien 2011. Lite inspirations bilder, för att peppa mig :-)

tisdag 17 februari 2015

IVE FOUND IT


På toppen på Col de la Madone i februari 2009.

-Ive found IT...!!! Som Frans skrek rakt ut på en mtb xc cuptävling i Härnösand med stirrande och fokuserad blick ... någon gång under sena 90-talet.
Precis så kände jag på trainerpasset denna dag och jag önskar att jag kunde konservera känslan och flytet och plocka fram det till säsongen och framförallt till Isaberg och i Vallanord  som då är de viktigaste tävlingarna för året går.

Special4-orna körde jag för precis 2 veckor sedan och då var jag 3 minuter efter rekortiden och fatta inte hur jag kunde åkt så fort och rekordtiden kändes omöjlig. Idag slog jag rekordtiden med 20 sekunder. Märkligt!!! ... vilken skillnad det kan vara då jag hela tiden strävar efter att köra så fort jag kan på detta pass.
Analysera lite vad som gjorde att jag körde så bra idag och det var distans som kördes i helgen. Kanske var det blodvolymen som ökade något efter det som gjorde att jag orka pressa mig idag. jag hade helt vilodag igår med bara en 30 min rask promenad och bara lite pendelcykling idag innan trainerpasset.
 Innan förra gången hade jag kört hårdare men kortare pass på helgen och joggat på luncherna innan passet. Inte helt olika uppladdning om man ser till totala slitningen.... Men verkar som om distansen plockade fram lite extra ur kroppen denna gång. Man har ju varit med om precis tvärt om oxå sååå......... Man blir ju oxå direkt lite orolig när det går bra, då man genast tror man har något på G i kroppen. Men man får utgå från att man är frisk men tanken finns ju där då man brukar kunna toppa innan man blir sjuk.

Efter passet idag så satt jag en stund på cykeln och försökte hålla kvar den bra känslan då kroppen verkligen funkar som den ska. Pulsen stiger när den ska, man blir lika topp trött som alltid men man kan pressa sig kvar lite längre. När man växlar ned har man skapligt tryck kvar och när man vilar så faller pulsen och man återhämtar sig snabb och får bra tryck snabbt igen.
 Såååå skön känsla att känna att man bestämmer över kroppen. Det är ju inte så ofta man har den där totala makten över känslan och utfallet. Men väldigt skönt när man får till det för då vet man att det finns hopp och att man kan emellanåt. För den mesta tiden är det mest en kamp.
Men underbart är kort.
För annars skulle det ju inte vara så underbart :-))


söndag 15 februari 2015

ÄLMSTARUNDAN

Trött!!! Idag blev det 4 tim 10 min, 85 km, 115 i medelpuls (65%), 20,4 km/h i snitt. Går segt med fulldubbat och på isiga småvägar. Men solen var med oss hela vägen och Stefan och jag tog en kaffe och macka på ica i älmsta fiket. En helt ok distanshelg blev det. Men nu är jag trött!!! Vilodag imorrn:-)

lördag 14 februari 2015

DISTANSHELG

Bestämde mig i sista stund på morgonen att köra en distanshelg. Jag hade ingen ork alls att sätta mig i boden och bomba eller köra Xc på en skitig och tung bana. Men tugga lite mil en helg kändes ok!! Det var ju rätt länge sedan. Idag blev det sättraby rundan på delvis isiga vägar och delvis snöfria vägar. Gick rätt så ok idag. Blev inte lika trött som de sista distans gångerna jag kört. Fick pace av en traktor med släp från rösa och in till NT och det var väldans skoj då den biten brukar vara seg på slutet. Idag gick den biten fort:-)
På fulldubbad 26 tummare så blev det 3 tim och 30 min idag. 75 km, 126 i medelpuls(71%), 22,2 km/h i snitt.
Blev en av Irmas semlor som belöning:-)

Imorgon blir det en sväng till Älmsta för en fika på ica:-) Cyklar förbi Stefan vid 8.45 och sedan kör vi norrut :-)




torsdag 12 februari 2015

TÄVLINGSDRESS 2015 & PLANEN

Tävlingsdressen för CKN:s XC cyklister 2015. Ljusare, luftigare och snabbare :-)
Planerna inför säsong 2015 har börjat sätta sig och NYA tävlingsdressen inför säsongen damp ned i postlådan från Trimtex idag. Blev riktigt bra. En ljusare variant av CKN.s tävlingsdress. Mycket vitt iår då det blir vit hjälm, vita handskar och vita skor oxå. Nöjd och glad!!!

Tävlingsprogrammet för 2015 har jag oxå satt nu. 
Det hela drar igång ed kepscup i slutet av mars och sedan blir det en blandning av Västgötacupen och Svenskacupens tävlingar. Jag tänkte försöka få till någon tävling i Danmark eller Finland under sommaren oxå men det racet är inte spikat än. Men den viktigaste och största tävlingen i Sverige är ju  SM i Isaberg. Det racet ser jag fram emot då det lär bli kuperat och tufft där.

Den riktiga höjdpunkten och målet är Master VM i Andorra. Den resan bokades idag och vi flyger ned till Barselona Lördagen den 22/8. Sedan hyrbil till Vallanord. Vi bokar boendet på plats och kommer bo på så låg höjd det går så vi får väl någon mil eller två till rejset men så får det bli när man inte kan vänja sig vid höjden några veckor innan sitt race.  
Mitt race H-40 går tisdagen den 25/8 kl 12:00!!!! och då ska jag vara i fin, fin form är det tänkt :-) Det blir en utmaning och väldans skoj. Vi åker hem dagen efter mitt race så jag kommer tyvärr inte hinna se de yngre klasserna.
Efter VM är det tänkt att få till en bra avslutning i Sverigecupen och säsongen avslutas som vanligt med Vista.

Dagens träning blev förutom cykelpendling och bålträningen. Trainercykling och det bidde 20/40 sekundare. Jobbigt men kändes bättre än det gjort i tisdags och onsdags.

onsdag 11 februari 2015

SKIDOR SKATE & MTB XC

En liten filmsekvens av dagens träning.

Idag var det väldigt vackert väder och på morgonen var det bäst att träna då nattens kyla fortfarande gjorde snön lite hårdare. Jag körde först skate i ca 30 min på våran väg som uppvärmning till cyklingen och det passet var riktigt njutbart.
Sedan var det tänkt att köra lite hårdare på cyklingen. Stack ut på XC banan och den var bitvis mycket fin och bitvis väldigt lerig och lite isig.
 Så jag körde en variant av halva banan för att slippa det lerigaste och isigaste. Men det fanns inte någon krut eller kraft idag heller. Benen kändes helt kaputt och motivationen sjönk som en sten. Kunde bara få till lite halvhjärtat cykling i dryga 30 min innan jag ställde in hojen igen.

Det var mycket vackert ute idag men det hjälpte inte när verken kroppen eller huvet ville tillräckligt. Men lite frisk luft och motion fick man iallafall. Blev lite snowracer med Simon på eftm innan jag hämta Iza till simskola, mm...
Vy från våran tomt. Vacker dag!!!

Gick fortfarande att skate på våran väg. Men nu gick det bara bra halva vägen. Var för isigt närmare Lönsvik byn.



tisdag 10 februari 2015

NYA TAG IMORRN

Dagens träning blev cykelpendling till och från jobb, bålträning, lunchjogg och 5*4 min på trainer. Totalt ca 2:30 tim i blandad kvalité. 
Kändes inget vidare idag. Väldigt allmänt trött idag och kraftlös och matt på träningen. Kanske är det något virus på gång i familjen. Simon har oxå varit trött och lite hängig idag.
 Får se imorgon hur det känns.

söndag 8 februari 2015

FINAFISKEN TRÄNING




Strålande vinterdag. På stjärtlappbanan är det perfekt glid :-)


Mtb XC på banan här hemma samt skidor skate på vägen till stugan. 
En riktigt fin vinterdag var det idag med sol och några minusgrader. Enda och gnälla på var väl att det var lite häftiga byvindar vid baljan på vägen till stugan där vi skatade idag.
Annars var det verkligen kanon vinteraktivitetsdag.
Jag börja med 5 varv åt "fel" håll på XC banan och sedan körde jag 5 varv till åt "rätt" håll. Det hela tog ca 56 min och banan var superfin idag. Riktigt, riktigt skojig vinter XC. Fick man lite lön för mödan med allt skottande :-))

Sedan klev jag i pjäxorna och körde 3 gånger fram och tillbaka till åkaren där riktiga byvägen började och oxå den träningen var kanon idag. Nysnön som kom igår hade gjort vägen mjuk och fin för skate. Kändes som man var i bruksvallarna och körde när man passera baljan och vinden pinade i ansiktet från sjön :-)) Blev 43 min på skidorna.
På eftermiddagen var det Irmas tur att träna på samma combi sätt medans jag åkte skidor, pulka, stjärtlapp och snowracer med barnen i backen upp till stugan. 
Man är nog väldigt bortskämd med att kunna ha så mycket aktiviteter precis utanför ytterdörren.

lördag 7 februari 2015

SKOJ NÖJD

Själv hinde jag inte ta något foto idag så jag snodde Irmis selfies från hennes träning på XC banan i snöstormen.
Minus grader under natten så idag var XC banan här hemma riktigt fin. Vid 10 tiden dök Freddie och Stefan upp och vi körde först ett master varv på banan för att sedan köra omvänd jaktstart race.
Jag hade väldigt bra flyt och riktigt bra klipp i benen så det kändes som det blev grymt bra träning  idag. Skoj!!! Nöjd!!!
Bästa varvtiden blev 5:14 min men snittet var ca 5:30 min per varv.
Efter vi gubbar kört så var det Irmas tur att körda på banan men då börja det vräka ned snö. Blev ca 5 ca lätt nysnö på banan.

Imorgon ska det tydligen blåsa rätt ordentligt så jag fundera på att köra någon form av combivariant för att få till några timmars träning. Ev kör jag lite skate skidor på våran väg och sedan en sväng på XC banan. Men bestämmer på morgonqvisten.

torsdag 5 februari 2015

KEPS I NORRTÄLJE



Träningen tuggar på bra men formen på träningarna just nu är "inte så snabb". Men det kan väl ändra sig snabbt om man tillåter sig själv lite vila. Men behöver ingen form ännu så det är bara att nöta på så mycket man kan.
Idag blev det cykelpendling, bålträning och trainerpass 10*1 min samt 3 varv på MTB XC banan här hemma.
Körningen på XC banan var mest för att platta till banan lite då det äntligen börjar frysa lite på banan. Idag gick det riktigt bra att ta sig fram på banan och tills på lördag är nog banan fin att rejsa på.

Tänkte köra ett XC rejs kl 10:00 på lördag om det är någon mer som vill komma och rejsa.
Nu är våran väg plogad oxå och det är vi tacksamma för :-)

Fick mail av Bosse D som har tagit tag i vårens mtb xc "kepsar" och den 11 april (preliminärt) så körs ett kepsrejs i Norrtälje . Det blir skoj!!! Har inte bestämt bana men det lutar åt campus banan eller Kvisthamra banan. Beror på snö läget i Kvisthamrabacken.
Annars så drar kepsen igång på södra sidan av Stockholm den 21 mars med rejs i Södertälje och dagen efter den 22 mars så är det ute på Muskö. Det ser jag fram emot!!! 


onsdag 4 februari 2015

FUNKA


Ännu en fullspäckad onsdag lider mot sitt slut. Funka väl ok idag med allt....orkar inte specificera allt men det handla mest om vardagsting och träning.
Var helt inställd på att köra MTB banan här hemma idag och därför så börja jag igår kväll skotta en del av banan och idag på fm så skotta jag resten av banan jag tänkt. Tog väldans lång tid bara att skotta då det var mycket snö på de öppna ytorna men i skogen var det inte så farligt med snö. Men den snön som fanns var astung tösnö och närmast marken fanns en halvhård snö skorpa.

Efter lite sen lunch så begav jag mig ut på banan för att testa lite. Det var HEELLTT värdelös cykling. Mjukt, sladdrigt och LÅNGSAMT....!!!
Plåga mig 6 varv på banan innan jag tokledsna. Tog tag i spaden igen och förlängde banan några hundra meter så nu är nog banan lite dryga kilometern iallafall. Nu är det bara att vänta och hoppas på kylan ska komma för annars är all skottning och ryggutslitning förgäves.

tisdag 3 februari 2015

FRÅN BÖRJAN

Vilodag igår men det blev ändå lite bålträning, lunchjogg och lite snöskottning morgon och kväll. 

Idag var det oxå snöskottning morgon och kväll. Samt bål träning och lunchjogg. Pendelcyklingen blev bil istället då det är så mycket snö på våran väg.
Nu på kvällen körde jag ett trainer pass, special 4orna men det gick trögt. Kämpa som attan men fick inte ut några höga watt. Kände mig sliten i benen.
Jag börja oxå med att fixa till en liten xc slinga här hemma. Det är rejält med snö och där det är lite öppet är det ca 40 cm snö och tung snö. Kommer man in under träden är det bara ca 20 cm snö. Skotta 1/6 del av en halverad bana som vi kört. Tanken är att få till en 4 min bana till helgen. Så på lördag hoppas jag att jag kan köra ett litet rejs på banan. Bara det inte kommer massor av mer snö till dess. Ska ju bli lite kallare och det behövs då marken saknar tjäle under snön.




söndag 1 februari 2015

COMBIPASS


Blasksnön fortsätter att vräka ned för andra dagen på raken så det blev trainer även idag. Körde combipasset: 4*4 min+5*1 min+20/40sek i 15 min. Hinde precis genomföra alla intervaller innan jag gick i mål uppe på Galibier. Precis som igår så öppna jag bra och hade ledning med 30 sekunder men när jag skulle köra 5*1 min så var jag väldigt trött och orkade inte riktigt hålla det tänkta watten. Och sekunderna tickad iväg. När jag var halvägs in i 20/40 sekundarna så var jag istället 7 sekunder efter..... Och när det blir så orkar man sällan vända på steken. Men precis som igår så mobilisera jag krafterna och tog i för kung och fosterland och vände så jag idag var till sist 11 sekunder före mitt eget jag. Och det var fight om 3:e platsen idag så den knep jag före mig själv :-)
Nu är jag lite sliten efter helgens två stenhårda pass och min klocka säger åt mig att jag är på den balanserade halvan först kl 21:00 på måndag kväll. Så imorgon blir det vilodag. 
Nu blir det ut och skotta lite snö och även skotta lite på några ställen på vägen hit då vi inte har någon som plogar åt oss. Men det ger ju lite lagom extra träning :.)