tisdag 31 mars 2015

SNART TAR KIDSEN ÖVER


Snart tar kidsen över :-)) . Det var väl ca 15 år sedan det var barn/ungdom träning i Norrtälje på mtb/cykel. Men du är det dax igen med start 17 april. Läs mer på CKN.nu

Hur har gubben rört på sig idag då? Jo det blev lite stel och långsam pendelcykling till jobbet på morgonen. Sen 11 min bålträning med värkande rygg. Efter dagens jobb så var det dags att kravla sig upp på cykeln igen för att ta sig hemåt med trötta ben och ännu tröttare huvud.

Senare på kvällen släpa jag mig ut i cykelboden och rev ändå av ett ok special 4:or pass på trainern.  (Tanken från början var att köra backe utomhus men det har regnat så mycket så att det är så blött och geggigt i skogen så därav inomhus träning).
Jag var ca 2 min éfter min bästa tid på detta pass och hade 6e tid upp. Inom ok ramarna. Men fortfarande får jag väldigt höga pulsvärden så kroppen är fortfarande lite skakad av sjukan för några veckor sedan. Imorgon ska jag ta itu med de där backarna jag hoppa idag :-)

söndag 29 mars 2015

TOG EMOT IDAG

Dagens pass tog emot. Hade sett fram emot ett skönt distanspass norrut mot älmsta och en fika i älmsta. Men vädret var inte skoj. Det var regnigt, blåsigt och +4 grader så jag cykla själv min vinter runda, "Sättrabyrundan". Oftast den jag kör när cyklingen bara ska göras, då denna runda går på nästan 100%  småvägar med knappt några bilar och den är rätt så omväxlande. Samt så vet jag precis hur lång tid rundan tar och det är viktigt när man inte är supertaggad på cykling. I vintras körde man rundan på vinterhojen och dubbdäck på ca 3:30 tim.  Nu med samma vintercykel men med mer lättrullade däck så tar den ca 3 tim.  
Trotts vädret så gick det ändå ok. Det var nog bara sista 20 minuterna jag var riktigt krokig men då var det ju inte långt kvar. Nu visar min polar V800 att jag är mycket övertränad så nu blir det vilodag imorgon. 

lördag 28 mars 2015

KONCENTRERAD

Foto: Jonas Larsson. GT i kämpartagen. Kanske mer vilja än fart....
Kepscup III gick mellan Arninge och Täby kyrkby. På Löttingekullen. Det var nästan hemmatävling för oss i Norrtälje då det endast ligger någon halvtimme söderut frän Norrtan. 

Väl på plats så provkörde jag banan ca 3 varv och fick in ganska så bra flyt i banan men den var tuff. Två långa, fina och jobbiga stigningar och två nedfarter som var svåra att åka fort i tyckte jag. 
Och det var väl i de två nedfarterna jag tappa mest på Ville som jag närmast fightades med under loppet.
Jag fick en bra start då jag körde i seniorklassen då vi fick stå längst fram. Det var tur det då det var närmare 100 cyklister till start och alla starta samtidigt. Ganska så smal start var det oxå för det startfältet. Men jag kom iväg bra och var på hjulet efter Ville ganska direkt. 
Hängde med Ville skapligt i 3 varv fast i lite jojo-fart. Ville var snabbare utför och jag tog igen på flacken och lite uppför. Men det tog på krafterna så när det var 2 varv kvar börja benen krokna och jag tappa mer och mer på Ville och sista varvet fick jag köra i ingemansland. 
Jag hade Jesper närmast jagande bakåt men med ungefär samma avstånd som det blev till Ville framför mig. Sååååå....... 
Är man nöjd då? Njaaa!!! Tydligen är jag inte bättre än så här då pulsen visar 93% i medel och 98 % i max så jag körde verkligen allt jag hade och lite till. Det kändes som viljan var större än farten jag fick ned i backen, men så är det väl jämt om man inte ligger först i spåret ;-) ...och det är lite svårt med det motståndet som det var idag!!!! .....och med en kropp som åldras fortare än viljan. 
Jag blev iallafall 5a idag i senior. Får vara nöjd med det för tillfället helt enkelt.



Foto Jeppman. En skön bild från Jeppmans blogg. Sköna färger och glada gubbar innan start :-)) som diskuterar form, bana, förkylningar, mm.... :-)))


torsdag 26 mars 2015

ROBOT

Lite ruggit väder idag med en kall nordan vind och bara någon plusgrad. Varit hysteriskt mycket jobb den sista tiden med montera nya cyklar, serva gamla cyklar, slipa och valla alpinskidor, mm... Man ligger hela tiden ett steg efter schemat så det tar på krafterna. Man blir lite som en robot och bara kör på utan tanke på tid och rum. Plötsligt var kl 16:00 och man fick cykla hem.

Träningen blev av på penelcykeln istället för på trainern. Hade inte orkat gå ut i boden efter middagen så lika bra att få 20/40 sekundarna avklarade innan middagen. Det funka! :-)

Imorgon blir det vilodag och ladda inför Täbys kepscup på lördag. Det ska bli skoj med ett litet rejs igen när man fått lite krafter tillbaka.

onsdag 25 mars 2015

KLART FÖR START


Eftersom flyget redan är beställt så är det lika bra att vara ute i god tid med anmälan. Så man förhoppningsvis får en bra startposition. 100 euro är betalda till Andorra nu :-)

TRAINER 5 GÅNGER 4 MINUTER

Det blev lite rokad i träningsprogrammet från igår och till idag. Igår kväll körde jag backintervaller direkt efter jobbet då tiden var lite knapp igår kväll. Det var ju CKN årsmöte på kvällen. Idag blev det trainer 5*4 min på 90-95%.
Det gick ok och jag fixa ett medel resultat pass. Dock så är jag ca 3 min efter bästa tiderna så helt på topp är man inte men ändå inom ramarna tycker jag. Jag kan åtminstone ta ut mig och kämpa på utan att kroppen lägger av och det är skönt. Sen vill man ju alltid få ur mer watt ur benen än man oftast får. Jag får vara nöjd just nu med tanke på hur det kändes för 2 veckor sedan.


Här ovan dagens stravafil och
här under gårdagens stravafil.

tisdag 24 mars 2015

BACKINTERVALL

Betydligt mer stabilare backintervaller än sist. Nu låg jag på 1:59 min - 2:07 min och jag körde precis som sist 12 st backar på campus gamla slalombacke. Så detta får jag vara nöjd med. Nu hem och käka och sen ckn:s årsmöte :-)

söndag 22 mars 2015

DISTANT EARLY WARNING

En ny dag på cykeln och man har inte ens lön:-) Gick självmant upp kl 5:10 och satt på cykeln kl 5:30. Körde ett distanspass på 3:10 tim. Det blev sättrabyrundan. Var hemma igen vid 8:40 tiden. Första gången jag klämt ett så långt distanspass så tidigt på morgonen och utan frulle. Det var -4 grader när jag stack iväg så kylan var lite jobbig bitvis. Passet gick ändå ok även fast jag var rejält frusen och trött sista halvtimmen.



lördag 21 mars 2015

KEPSCUP #1

GT in action frpn kepscup 1 Södertälje. Foto Bo Dertell.
Var faktiskt ganska smånervös innan starten på första kepsen 2015 som gick på en ny bana för mig vid Södertäljes Slalombacke. Banan var rejält kuperad och ganska så snabb. Fanns några trixiga berghällar oxå. Men det som gjorde det mest trixigt var nog att det snöat under natten och det var snö och lerigt på banan som gjorde underlaget lite halare och svårare.  Banan var helt ok tycker jag och extra kul med den långa stigningen även fast jag tappa lite i den.
Jag körde i seniorklassen för dagen och vi skulle köra 5*4 km.

Startbacken var lång så när starten gick försökte jag att inte rusa men man måste ju vara med lite där framme innan man går in i skogen så man fick ta i rejält. Jag låg ca 8-9 när vi gick in i skogen.
Blev lite trångt och stökigt till en början men det satte sig ganska snart. Jag hamna som oftast lite på efterkälken i början. Men benen var förvånansvärt pigga och kroppen funka normalt :-)))
Så jag körde på för allt jag hade och på varv 2 kom jag ifatt Ville Ohlsson och Mathias Nilsson som låg i en liten duo. Calle Friberg hade försvunnit i fjärran.
Men Ville och Mathias höll lagom fart. Men på 3ee varvet krokna plötsligt Mathias och Ville höjde tempot. Jag hängde med skapligt.
På 4e varvet fick Ville en lite större lucka i långa uppförsbacken. Jag jobbade på hela varvet runt och låg ca 50 meter bakom Ville när det var dax för backen en sista gång. Ville gasa på lite extra i backen och jag var rökt. Körde på i ingenmansland sista varvet och jag tror jag kom in som 3:a. Lite osäkert i skrivande stund då jag inte sett resultaten än.
 Men jag är grymt supernöjd med racet då jag trodde jag skulle köra sämre och kanske inte alls hänga med. Men kroppen funka igen och jag är glad trotts att Ville spöa mig igen.
 Helt ok körning i leran :-))


torsdag 19 mars 2015

CAMPUS ORANGESVARTA MARKERINGAR

Nu har jag fått dit stolparna med MTB XC banmarkeringarna på campusbanan.
Nu är campus MTB XC banan pilad och markerad, så nu borde alla hitta runt utan att köra fel. Banan mäter 2,6 km och just nu är banan i riktigt fint skick. Så bara ut och köra :-)

Dagens träning blev cykelpendling till jobb 30 min, bål träning 11 min, och sedan körde jag en omgång (15st) 20/40 sekundare på vägen hem 35 min.
Egentligen skulle jag kört passet på trainern men jag är inte i bästa form så jag körde denna variant idag. Brände lite energi men inte för mycket. Nu blir det bara lätt cykling till Södertäljes kepscup på lördag. Känns som jag kommer få det slitigt där. Får se på lördag hur illa eller bra det är med orken.

onsdag 18 mars 2015

LITE BÄTTRE FART

Något bättre fart uppför än sist men bara ett tag sedan rusar pulsen lite för snabbt och kraften försvinner lite för snabbt. Men jag får glädjas åt att jag iallafall höll ett ok tempo i 4 varv på hemmabanan innan jag rasade lite väl mycket. Hade tänkt köra 7 varv men på 5e varvet var jag så rökt så det var ingen mening att köra 2 snigelarv till. Så det blev bara 30 min träning idag.

Men polar v800 klockan ser att jag är sliten för jag har inte kört så många timmar men är redan övertränad. Så det lutar åt en extra vilodag imorgon för att ha lite kraft och pigghet på lördag. Inget kul om man blir helt akterseglad på lördagens keps.

tisdag 17 mars 2015

BACKTRÄNING


Dagens träning blev cykelpendling till jobbet samt lite rensa ny del i campus slalombacke. Och efter en slitsam arbetsdag så bar det av på cykeln till campus slalombacke igen. Väl där körde jag 12 gånger från gamla campusbadplatsen upp till toppen och ned igen på samma slinga. Slingan är till 2/3 delar backen som ingår i banan sen så var 1/3 del ny. Det var gamla campusbadplatsen upp till banan.

Backen var lite mjuk och lite slipprig på några ställen så riktigt jobbigt. Hade inte heller idag de bästa benen. Fick slita mig upp utan något riktigt bra flyt. Kom iallafall cyklandes hela vägen upp alla gånger utom sista då jag fick släpp och stopp strax innan toppen :-/

Imorgon min lediga onsdag sån tur är! ...hoppas jag kan köra lite xc träning på hemma banan någon timme imorrn innan det är simskola, storhandling, mm.... Nu ska jag på möte ang barn/ungdom cykel träning i vår/sommar. 

söndag 15 mars 2015

GRYM XC PÅ HEMMAPLAN


Irma in action på borgbanan. Ny dosering invigdes :-)

GT in action på stora VM hoppet,
 Då Iza hade sitt första kalas på NorrtäljeTräningsCenter med mamma Irma och ett 15 tal kompisar så var Simon och jag hemma. Simon är förkyld igen så jag fick lägga om dagens träning lite. Istället för 3 timmar distans så blev det 45 min XC på banan här hemma på sena eftm. Då Thea hälsade på så kunde Irma och jag träna smatidigt. Skoj!!! Efter träningen sprang jag in och hämta cameran och vi plåta varandra lite.
Banan här hemma är helt torr så jag körde med premium hojen igen. Idag så hade jag lite bättre flyt än igår eller om det var samma flyt som igår. Jag var ju inte lika pressad idag, så kan vara det som gjorde känslan bättre. Har inte dunket i benen uppför än. Men det känns som det finns där någonstans. Måste bara få upp blodvolymen igen :-) Hade varit perfekt med distans idag för det men nu blev det som det blev. Skoj träning hade vi iallfall. På fm gjorde jag ett nytt hopp och en ny dosering samt en ny smalrockgarden. Det invigde vi idag och sånt är skojsigt :-))


Irma in action på toppen av backen. 

Irma in action på NYA smala rock garden. No problema!!!
Nytt skojsigt parti precis utanför husknuten. Gjorde det för barnen men bara jag och Irma som utnyttjat det med barnslig glädje :-))


lördag 14 mars 2015

CAMPUSBANAN TT NORRTÄLJE

Polar data från V800
Tid: 46,47 min
Varvtider:
 9,22 min
9,10 min 
9:17 min
9:19 min
9:36 min
Puls: 163/178 (178 är 100% för mig)
Total stigning: 275 meter
Trp: 13,07 km (5*2,6 km varv)
Avg: 16,8 km/h

Idag var det rejs på Campus banan som vi kommer att köra kepscup på den 11 april.  Banan var lätt frusen men blev mer och mer slipprig ju längre rejset varade. Det var ett bra startfält denna dag och solen sken. 

Micke tog starten och jag la mig på hans hjul. För omväxling skull gick starten lite lätt utför och första känslan jag fick var kanon. Det kändes jättebra och jag följde lätt med Micke. Efter ca 45 sekunder när andra känslan kom så var den mer att -Fan vad Micke håller hög grundfart!!! och det började svida i benen. Micke körde lite fel och vips så ledde jag med Johan och Micke på hjul. Pulsen var över 170 redan och jag flåsa brutalt och kraften sjönk mer och mer. 
Micke gasa om och försvann. Även Johan och Stefan gick om i campus slalombacke och jag stod nästan still ett tag. 
Men när jag kommit över krönet och fått pusta ut lite och det bar iväg utför hade jag bra flyt och tyckte jag körde riktigt bra på det tekniska och på flacken. Men så fort det gick uppför så sköt pulsen iväg och kraften försvann. Gick liksom inte att få något helhets flyt i körningen när man var så kass på ett så viktigt moment. 
Kändes lite som när jag körde långlopp och kom ut på vägarna och där blev man omkörd sen när det blev lite mer teknik och skog gick det för sakta. Men man kunde inte avancera då man var så kass på vägarna. Precis så var det idag fast nu var jag superkass uppför. Ingen skoj känsla alls.
 Men jag försökte kämpa på och höll nästan jämna steg med Johan men han var starkare uppför på slutet så jag blev 3:a idag. Micke vann och var ca 1:50 min före Johan och jag var ca 25 sekunder efter Johan. Stefan 4a och chippen 5a.

Jag var helt slut efter racet och när jag kom hem så somna jag en timme snarkandes i soffan.
 Är väldigt besviken med känslan just nu. Jag brukar vara bortskämd med bra mycket bättre form denna tid på året så det känns tungt just nu.
Har inte bestämt mig vad morgondagens träning blir då jag är tvungen att vara hemma med en förkyld Simon imorrn då tjejerna ska kalasa :-)

torsdag 12 mars 2015

IMORRON ÄR EN NY DAG

Efter att ha tränat 2 dagar på raken så är jag rätt mör och väldigt trött. Bestämde mig redan i morse  att det blir extra vilodag idag. Blev bara cykelpendling idag till och från jobbet, också börja jag pila upp campus banan lite. Det tog tydligen väldans på krafterna för efter jag kom hem så har jag somnat ett 10 tal gånger redan. Tog mig i kragen en sväng nu vid 21 tiden och sätta mig upp i soffan och blogga några rader. Blir bingen strax. Inget vidare kul att vara så trött. Imorron är en ny dag och förhoppningsvis piggare då. Over and out!!!

onsdag 11 mars 2015

DAMMTORR XC

Xc träning bakom huset på en dammtorr bana. Invigde nya tävlingskläderna då det var så torrt. Körde 10 * 1:35 min backe uppför oxh sedan lite teknik och hopp utför. Blev 30 min träning idag. Kändes ok men fortfarande krokiga ben.

tisdag 10 mars 2015

SNUTJÄVEL


Det är alltså jag som är snutjäveln :-))

 ....Enligt den väldigt arga kvinna jag körde förbi på lunchen. Har passerat henne några gånger och varje gång skriker hon  -Snutjävel!!!  åt mig! Förutom det så skriker hon massor av annat oskrivbart oxå :-) . Helt klart har hon inte alla delar på rätt plats men efter dagens träning fundera jag om jag oxå skulle joina kvinnan och skrika ut lite frustration .... :-)))

Dagens träning då!?!? Körde mot min sämsta tid och den slår man ju för då jag satte den så punka jag fysiskt och psykiskt på vägen upp. Ledde några minuter i början och det kändes bra. Dock lite hög puls. Pulsen steg dock mer och mer men kraften kom inte. Kändes inte helt värdelöst men ändå så tickade sekunderna iväg och plötsligt låg jag efter min förra sämsta tid. Benen kändes hyfsade men puls och andning gick på högvarv. 
Blev slagen av min förra sämsta tid med 20 sekunder och persa min sämsta tid på special 4-orna och det är bara att konstatera att jag är väldigt ur form för tillfället. Nästan lite läskigt dålig faktisk. Men en liten tröst är att benen ändå känns skapliga. Får revidera den tänkta träningsplanen för veckan och dra ned lite på träningstiden och kanske någon extra vilodag. Hoppas hitta tillbaka snart.

söndag 8 mars 2015

SUPER VÅRDAG

Superväder idag. Soligt, varmt och mycket vår i luften. Stefan kom över och vi körde ett litet XC TT på banan här hemma. Jag hade satt ihop en slinga som var helt torr så det var egentligen rätt så njutbar XC. Men formen är inte bra så det var mest en kamp att köra de 45 minuterna som det var tänkt vi skulle köra. Själva flytet var väl inte katastrofalt så länge det inte gick uppför. För uppför var jag väldigt långsam. Dagens race vann Stefan ca 10 sekunder före mig. Vi körde ganska jämn dåligt båda två. Det är ju lite svårt att tända till oxå och gasa på när det är så få som kör men denna dag gjorde det inte så mycket då kroppen ändå inte ville.
Imorgon är det vilodag men f.o.m tisdag hoppas jag att jag kan börja gå in i det tänkta träningsprogrammet igen och köra på lite mer fokuserat.

lördag 7 mars 2015

ILLA MED FORMEN

Det var 2 veckor sedan jag fick till en stravafil men idag blev det alltså träning. Tanken var först att köra 3 timmar distans. Det satte jag ned till 2 timmar pgrav att det inte alls känns bra i kroppen. Väl ute på cykeln så var jag rätt slut efter 50 minuter så det blev bara Malsta runt och sen 2 varv på morgondagens träningsbana. Träningstiden blev 1:40 min idag. 

Det är verkligen illa med formen just nu. Så här dålig form denna tid på året är det länge, länge sedan jag haft om jag någonsin varit i så dålig form denna tid på året. Flunsan som ställde till det i kroppen har tagit hårt och jag är alldeles darrig och matt när jag tränar och särskilt om jag får upp pulsen lite. Det går liksom inte att ta i ordentligt. Idag var det ju bara distans men imorgon då är det tänkt att jag ska pressa kroppen lite. Men får se hur det går. Ska försöka köra 45 min på banan iallafall.

Morgondagens bana är en ganska snabb bana för att gå runt kullen hos mig. Då det är rätt fuktigt i skogen har jag satt ihop så lite blöta stigar jag kunnat. Banan mäter 1,2 km och varvtiderna kommer ligga runt 5 min per varv. Banan är pilad och flest varv på 45 min för det bli. Samling hos mig kl 10:00 imorgon. Vi startar efter mastervarvet.

onsdag 4 mars 2015

SWECUP vs SHIMANO



För det första så var ju den här shimano singel drevs historian bland det märkligaste jag varit med om vad gäller att köpa cykeldelar. Efter att blivit dissad av order avdelningen i några månader med att singel klingorna inte finns i lager och att köpa så fick jag tag i lite mer tyngre shimano folk och vips så var dreven på väg till mig. Så tack Mattias för det. Nu vet jag vem jag ska prata med på shimano hädanefter.

Vad gäller SWEcup har det varit lite vilda diskussioner mellan Ville och mig och några till på Villes blogg om SWEcup. Men vi är vänner nu igen :-))

Jag tog kontakt med xc grengruppen för att få lite kött på benen och lite klarheter om ditten och datten.

Huvudtemat på samtalen har väl varit den geografiska spridningen på tävlingsplatserna som blivit väldigt koncentrerat till södra Sverige. Jag har personligen inget emot det och i södra Sverige är det just nu flest som kör xc. Men kollar man till helheten att få ungdomar och att få fler i norr att köra tävlingarna så är det ju bättre med mer spridning på tävlingarna.
De tävlingarna som scf gått ut med just nu kommer till 95% att kompletteras med att även Borlänge tour även kommer att ingå i cupen. Det hade blivit lite strul med deras ansökan som kommit bort. Blir Borlänge tour med i programmet så blir spridningen på tävlingarna betydligt bättre.
Att det blir som det blir är väl att cat1 tävlingar går först in i programmet och det körs än så länge bara i södra Sverige. Sen ska alla andra tävlingar som Världscup, VM, EM, SM, LL-cupen passas in så inga större krockar sker. Sen ska datumen arrangörer sökt för passa in till det och det är inte alltid så lätt då arrangörerna inte heller kan flytta sina tävlingar så lätt. Det är en stor soppa att röra i. Och som lite extra krydda kommer ekonomin in då det ska vara prispengar i SWEcup så kan man inte köra för många deltävlingar. De som jobbar med detta jobbar ideellt och de gör ett fantastiskt jobb.

Något som jag och väldigt många fler kan tycka är väldigt dåligt är Swecups hemsida. Det är viktigt att hemsidan som ska vara samlingsplatsen och portalen för cupen är bra och innefattar information, resultat och en lätt adress som man kan hänvisa de som är intresserade. Som det är nu är den väldigt andefattig, dåligt uppdaterad och svår manövrerad samt gömd och därmed nästintill glömd.
Väldigt viktigt att ha en bra portal.
 För enkelhetens skull kan man sätta igång en facebooksida som man döper till swecup och ha all information där. På facebook når alla den lätt och information kan komma ut snabbt.

Något man kan tycka till om är ju oxå SWEcups status. För mig är SWEcup de finaste tävlingarna att vinna förutom SM i Sverige. Tyvärr har (som i de flesta sporterna) pengarna fått styra och då väljer eliten tävlingarna där det finns kulor att tjäna och pengarna finns på LL. När eliten väljer LL före SWEcup så dalar statusen för SWEcup och det är en väldigt tråkig utveckling för att få fler bra världscup åkare. För kör man LL så blir man bra på LL och kör man XCO blir man bra på XCO. Enkel fakta!!!

Nåja nog om det för tillfället :-)
Jag träna mitt första pass på mtb hojen idag efter sjukan och det kändes som det är väldigt långt till formen just nu. Denna sjuka vi drog på oss har verkligen satt ned prestandan på kroppen.

tisdag 3 mars 2015

CYKELDELSCHOCK

Cykla de första metrarna idag till och från jobbet och det var väldigt jobbigt. Kändes att flunsan satt sina spår i kroppen. På jobbet var det mycket att göra med både skidor, cyklar och cykeldelar. Börjar ju bli dax att byta säsong på jobbet från skidor till cykel. Det är skoj men rätt mycket jobb denna period på året.

Jag fick oxå en cykeldelschock när jag kom till jobbet idag.
 Jag har ju beställt ett singeldrev från shimano i september 2014 och det var först lovat till januari 2015. Sedan blev det februari och när det nu inte dykt upp idag så ringde jag shimano och de meddelar att det kommer i juli!!!!! VAAAAA!!!!
 Jag är ju shimano freak och kommer så vara men det har blivit sämre och sämre med åren att få grejer i tid.  Jag skulle ju kunna köpa drevet från England men då får man inte de kortare bultarna med. 
Redan förra året gick jag ifrån shimano orginal lite då jag körde med absolute black singel klingan som förövrigt är mycket prisvärd har en väldigt bra kvalite samt funktion. Hade nu tänkt köra absolute black klinga igen på nya xtr men de har inte fått fram någon 9000 klinga än så då är det bara woolftooth som gäller. Stefan har ju kört på woolftooth förra året på 10-delat och det har funkat kanon. Så idag beställde jag en 32 klinga för 11-delat för xtr 9000 serien. Woolftooth är ochså rätt prisvärda och man får en singelklinga för ca 700 kr. Hoppas klingan dyker upp till helgen så man får prova tävlingshojen. Imorgon blir det första lätta mtb träningen efter sjukan. Det blir lite lätt mtb här hemma i skogarna någon timme.

söndag 1 mars 2015

VALLNORD


Nu när sjukan har börjat släppa ordentligt och man inte har cyklat på över en vecka så är motivationen på topp men dock ej formen. Man får skynda långsamt med träningen till en början men man kan ju mentalt köra på för fullt. Har denna film som favvo film på skärmen ofta nu och försöker smaka på klimatet i Andorra och känna in terrängen samtidigt som jag kollar på de som kan cykla mtb xc bästa av alla i världen. Man får fantisera att det är man själv som hojar där i tätgruppen och fightas om medaljerna :-)
Såg att SWECUP tävlingarna var ute nu och det såg ok ut. Kunde ju varit 1-2 tävlingar till i cupen. Saknade Borlänge tour tävlingen i cupen samt så går ju Göteborg tävlingen samtidigt med master VM så Göteborg racet missar man i cupen. Det är lite synd.
Jag hade tänkt få till något race i Danmark eller Finland men inga datum passar riktigt in i schemat vad jag hittat än. Ska leta vidare....