torsdag 30 april 2015

INTE GLÖMMA CHIPPET

Tävlingsdax imorrn. Var ett tag sedan man körde riktig tävling så det var tur jag gick in lite och läste om morgondagens rejs. Snubbla över raderna att det är ju chip som gäller imorrn!!! .... efter vintern vet man inte ens vart man gjorde av sitt chip. Hitta det sån tur var och nu är det fast på hojen igen. Lätt att glömma :-))

tisdag 28 april 2015

10 BACKAR

Jättejobbigt!!! blev sammanfattningen av dagens träning. Jag körde 10 st backar rakt upp i gamla liftspåret och hade bästa tiden på 2 min blankt och sämsta tiden 2:09 min. Gick ok ändå men inte riktigt bra backflyt utan lite för mycket panik i kroppen och knoppen mot slutet av backen. Hoppas på bättre känsla nästa vecka i denna backe. 
Men detta var sista hårda passet innan tävlingspremiären. Nu blir det vila i två dagar med endast lätt och kortare cykling.

måndag 27 april 2015

COMAMÅNDAG

....inte mycket att säga om dagen.... Mycket att göra på jobbet så mest stress där... Annars vilodag idag sån tur är och dagens bästa var nu!! Då jag sitter i solen på baksidan av huset och njuter av kvälls solen.

Imorgon blir det slolombacken och backträning vid 19 tiden. Då ska jag orka 10 st rakt upp...det bestämde jag nyss:-) ..overandout comamåndag!!!!

söndag 26 april 2015

TIO MIL

Det blev distans söndag som planerat:-) . Vi var 7st idag som rulla norrut mot älmsta. Dock efter bara 20 minuter så punkar jag. Tur i oturen så är vi nära Niklas. Så det blev ett stop hos Niklas och han fixa fram ett nytt däck, slang och lite luft. Efter det så funka allt material. Blev fika i på ica i älmsta sedan söderut kängst med kusten tillbaka mot Norrtälje. Det blev till sist för mig: 3:41 tim, 10,2 mil, 112 i snittpuls(63%), 27,5 i medelhastighet. Bra pass och mycket sol:-)
Hade dock dålig förberedelse med cykeln idag och körde på gammal cykel med gamla däck och slang. Så inga konstigheter att jag punka. A-O är ju nya däck och slang på våren.... Skärpning ;-)

lördag 25 april 2015

KORT OCH INTENSIVT XC TT

Lite grå-lördag idag med lite snålblåst och mest molnigt hela dagen, inte speciellt varmt heller. Men just blåsten har torkat upp kvisthamra banan helt och hållet så nu är banan torr, fin och snabb. Vi var ett gäng från CKN som körde ett litet XC TT där idag. 

Vi var rätt ojämna så det blev att köra mot sig själv. Jag hade bra ben och flyt och körde på 9:06, 9:18, 9:16 och 9:35 min. Vi skulle egentligen köra 5*2,6 km men då jag punka i slutet av varv 4 så stanna rejset upp då ingen orka fortsätta runt på egen hand :-) . Så dagens TräningsTävling blev lite kortare än de brukar men det blev intensivt så jag är nöjd med träningen.

Lite tråkigheter oxå efter rejset då jag fick gå och sätta upp 6 nedrivna pilar och stolpar från stocktrappan till worldcup descent. Lite trist då folk inte kan hitta på något annat än förstöra. Men det får man väl räkna med då banan ändå ligger nära bebyggelsen.

Imorgon blir det lugnare cykling då jag äntligen ska få till det och komma iväg på ett distans pass. Och på racer dessutom då jag byggt om crossen till en racer. Länge sedan jag rulla smalhjuling på vägarna. 

Annars: Jätteskoj att Micke Flockhart i sista stund valde att köra för CK Norrtälje och dessutom vann långloppspremiären idag. Grattis Micke!!!

torsdag 23 april 2015

CYKELPENDLEINTERVALLER

Dagens träning blev pendelcykling och bål träning på morgonen. På vägen hem passa jag på att köra 20/40 sekundare 15 min * 2 set. Så fick man dagens hårdare träning inbakad på vägen hem.
Efter middagen blev det en liten powernap i solen på baksidan av huset, riktigt skönt. Sen fixa jag till crossen som stått i ett hörn sedan i höstas. Satte på racerdäck på den och dreva om den något så vips blev crossen en racer. Kanske inte världens fräckaste racer men den funkar :-) ...när man vill köra lite fortare på asfalten än med mtb:en.

Imorgon vilodag.

....och på lördag så kör jag ett mtb xc TT på kvisthamra banan kl 10:00. Någon som vill haka så är det bara att komma och rejsa. 
Nu är det ju bara en vecka kvar till riktiga tävlingspremiären. Nästa helg är det ju 1:maj loppet i Kvänum och Mjölbybiken. Jag tänkte köra båda. Eventuellt om man orkar och tiden finns kanske jag och Stefan tar oss ned till Isaberg på 1:maj och provar SM-banan. Men det beror på orken den dagen.

onsdag 22 april 2015

BACKCHOCK

Solen sken och vädret var så bra att jag böt trainer passet mot backintervall utomhus. Blev 10 st i slalombacken. Backen är torr och fin så går utmärkt att köra backe där nu. Men shit vilken chock det är för kroppen första gången på våren när man kör dessa. Denna backe är så brant och tuff så man får inte ha dåliga ben. Idag var jag lite sliten sedan gårkvällens rejs så jag orka bara 6 st rakt upp. Tiderna mellan 1:57 och 2:05 min. Sen fick jag köra zickzack upp som banan går och då orka jag 4 st till på tiderna ca 2:20 min. Blev heeellt slut!!! Önskar man kunnat ta en eftermiddag siesta men det går inte med 2 barn här hemma...pust!!!

tisdag 21 april 2015

CAMPUS REJS

Efter 4 dagars vila från hojen och en mini förkylning på 2 dagar så träna jag på idag igen med pendelcykling till och från jobb och lite bål träning. På kvällen körde vi i CKN ett MTB TT på campusbanan.
Campusbanan var till skillnad från när vi körde kepsen helt torr, hård och vrålsnabb. Hur kul cykling som helst och det märktes på varvtiderna:  8:30, 8:15, 8:26, 8:27, 8:43 min. Gick betydligt snabbare denna kväll än när det var kepscup och underlaget var mjukare, halare och tyngre. Riktigt skojigt idag alltså.

Vi var 7 st som rejsade. Jag tog starten och fick Johan N som ett frimärke i ryggen tills jag fick ett kast innan brantbacken och Johan kom om. Låg efter Johan i ett halvt varv och till en början gick Johan stenhårt och jag fick bita ihop ordentligt för att hänga med. Trodde att idag får jag pisk av Johan. Men Johan körde nog lite för hårt och han krokna något och jag kunde få lite andning bakom honom ett tag. På andra varvets topp i brantbacken gick jag om och fick en liten lucka i utförslöpan ned mot vattnet. Gick sedan på för fullt igen och fick ca 10 sek per varv. Riktigt jobbigt och jag hade väldigt höga maxpulser idag. Men riktigt nöjd med körningen och sparringen jag fick idag.

måndag 20 april 2015

BELÖNINGEN

...belöningen efter en dsgs jobb fanns på baksidan av huset där solen värmde gott. En solstol, kaffe, bulle och Allt om Mtb så var kvällen tipptopp. Barnen lekte själva utomhus....det är lyx!!!:-D

BIT IHOP VECKA

Oj oj.... Var börjar man.....pust!!

söndag 19 april 2015

BU & BÄ

Denna vecka var det verkligen bu och bä!!! Mycket att göra och lite stressigt till en början och det gjorde väl att jag blev lite förkyld. Vakna upp i lördags med halsont och så blev det inga kepsar eller träning denna helg. Men istället så fixa jag till det mesta med kvisthamra bikepark banan så nu är den helt körklar för säsongen!! Precis som campus banan varit i några veckor nu.  Det känns skönt!!! 

Det var väl 44 års presenten med innehåll "TID" som gjorde att jag hann fixa med banan denna helg. 
Snart ny vecka och då hoppas jag på att vara friskare igen så jag kan träna.
 Men blir vilodag även imorrn.

Kvisthamra bikepark banan helt körklar och markerad nu!!!



lördag 18 april 2015

SISÅDÄR

Vaknade upp i morse med ont i halsen. Så det var den träningshelgen det. Har varit hemma och en sväng på kvisthamrabanan och pysslat istället. Blir väl lika imorrn med och sen var den helgen över.

fredag 17 april 2015

MTB TRÄNING FÖR DE YNGSTA

Iza hann med en bikepose oxå :-)

Simon balanserar på vippbrädan.

Denna fredag kväll ägnade jag åt cykel :-))) ...som vanligt!!! Men fokus var inte mig själv utan Simon och Iza körde sin första mtb träning på riktigt. Det kom hela 24 barn till kvisthamra bikepark och CKN :s barn träning och både Simon och Iza tyckte det var superskoj och de cyklade, cyklade och cyklade. De fortsatte till och med efter avslutningen och fikat i bagageluckan :-)) Riktigt skoj!!!

Iza upp på vippbrädan.

Efter träninge fikades det i bagageluckan med solen i ansiktet. Mysigt!!! Men stax var de på hojarna igen!!!

torsdag 16 april 2015

TID


Jag skär ned på fritiden för att det inte ska bli stressigt men men den tid som jag skär ned fylls snabbt på med annat. Annat som jag egentligen inte vill alls. Funderade på vad jag önskade mig i födelsepresent och kom bara några ting svindyra grejer som man ändå aldrig kommer att få. Men det finns en billig present som jag önskar och det är TID!!! Känns som det nästan alltid är tidsbrist i livet just nu!!! Speciellt egentiden!!!
....hur gick träningen idag då? Inget vidare!!! Jag förstod att det inte skulle sättas några rekord idag och det var segt och trögt då jag körde trainer 10*1 minutare. Men att jag skulle få klart sämsta tiden och en sista placering på detta pass kom som en liten chock. Värsta var att det inte kändes som sämsta tiden. Nu blir det försöka vila benen lite tills på lördag då jag tänkte köra kepsen i Ursvik. 

onsdag 15 april 2015

BACKTRÄNING



Skapligt väder. Sol och moln. Kullen runt huset var torr så det blev helt ok träning idag. 14 st backar uppför. 7st i branta backen och 7st i den något flackare backen. Kändes bra :-) 
Nu ska jag ut i det fina vårvädret!!! over and out!!!

tisdag 14 april 2015

TRAINER TISDAG

Har varit 2 intensiva jobbdagar och nu på kvällen körde jag första cykelpasset sedan helgens rejs. Var lite väl optimistisk när jag satte mig på trainern och körde special4:orna uppför col de la madone. 

Behövde stor morot så jag körde mot min bästa tid. Men kände nästan direkt att det blir svårt idag och så blev det. Sprängde mig på första intervallen och sen blev det överlevnad ett tag innan jag ändå samla ihop mig ok så jag kunde hålla skapligt tryck. blev en 4e tid uppför idag. Får vara nöjd med det då jag öppna lite väl hårt. Benen är lite mosiga fortfarande. 

Imorgon hoppas jag på lite backe och teknik utomhus :-) 

Foto: Anna B. Från kepsen i Norrtälje i helgen. Varvning första varvet. Ville i täten!!!

söndag 12 april 2015

KEPSCUP MUSKÖ

Foto: Bengt Grönqvist. Kepscup Muskö 12 april.

Idag var det då kepscup nr 6 ute på Muskö. Och där hade verken Stefan eller jag varit så det såg vi fram emot. Det var bara att packa bilen och bila ned de 12 milen till det gamla militärområdet. Vädret var lite ruggigare än igår med starka kalla byvindar, moln och + 9 grader.

Väl på plats testa jag banan 2 varv och jag börjar nog bli bortskämd på mtb banor och hade nog målat upp en liten annan bild av banan. Men det var en klassisk Stockholms kepscup bana med lite för lite stigning, mycket rötter och några kärr man skulle rakt igenom. Bra rakt fram tryck gällde idag samt så fick man inte vara rädd för vatten eller lera ;-)

Starten gick och jag kom iväg bra i den långa startbacken men då banan var väldigt lik långlopp så blev vi en ganska stor klunga som leddes av Hjalmar B till en början. Efter ca 2 varv försökte jag gå upp och höja farten men den flacka banan gjorde det svårt för mig att få lucka samt att benen nog oxå var lite slitna från gårdagens race. Jag fick ingen lucka på 2 varv. Så då blev det istället Nils L som försökte. Men inte heller han fick någon lucka. Hjalmar som körde 6 varv öka lite på sitt sista varv och fick en liten lucka på några sek i leran och var först in på 6 varv.

Ut på sista varvet så kom Jonas P som legat som en stelth bakom oss och drog på en rökare. Han fick ca 10 sek på Nils och mig som han höll in i mål. Nils blev 2a och jag blev 3a och jag var ca 5 sek efter Nils. Så väldigt jämt idag. Det var skoj!!! Nu blir det vilodag imorgon och ladda batterierna både fysiskt och psykiskt :-))


KEPS CUP NORRTÄLJE




Hann inte med att skriva ned något om gårdagens keps då det var fullt upp från morgon till kväll igår med tävlingen och familjen. Men som vanligt så är Simon morgonpigg och på mornarna så då har man tid att skriva några rader.

Gårdagens keps var ju på hemmaplan i Norrtälje och det kom fantastiskt mycket cyklister. Hela 67 st startande och det är nog rekord med mtb:are i Norrtälje samtidigt.
Vädret var soligt och fint och banan var i fint skick men den var lite tungkörd då det fortfarande var lite fuktigt i backen.
Jag fick en bra start och gick ut som 3:a efter Ville och Jesper. Så låg vi lite växlande i 1,5 varv innan jag ökade tempot något och fick en liten lucka. När jag märkte att de släppt gasa jag på för fullt och avståndet öka något mer under de följande varven. Jag hade bra flyt på banan och benen var pigga även fast det sved ordentligt i benen i uppförsbackarna och banan kändes väldigt jobbig. Riktigt nöjd med att kunna vinna på hemmabanan.

Men detta var igår. Idag är det ny Keps cup i Muskö kl 12:00. Den tänkte jag köra så nu ska jag äta frukost och ladda för det racet :-)

Här ovan en cool film från racet av Martin Söderlund. 

fredag 10 april 2015

KEPSEN TILL NORRTÄLJE IMORRN


Imorgon är det keps cup i Norrtälje på campusbanan. Vi hade arbetskväll på banan i torsdags och fixa en bro och fixa en spång på de blötaste delarna. Annars har banan torkat upp ordentligt så man kommer nog runt banan utan att bli skitig om man åker i kanterna.
 Ca 90 % av banan är helt torr. Finns några små blöt hål bara. Så det blir en snabbare bana än när vi åkte där för en vecka sedan. Bilden ovan är från campusbanan för en vecka sedan men som sagt har det torkat upp betydligt sen sist. Ses imorrn!!! :-)


Inbjudan till Norrtälje kepsen nedan:


KEPSCUP 11 APRIL NORRTÄLJE

Kepscup  i Norrtälje på campus roslagen (fd Lv3) den 11 april. 

Gemensam start alla klasser kl 11:00. 

Banan som mäter 2,6 km är pilad och snitslad för provkörning från kl 10:00. 

Parkering vid campus gymnastikhall HÄR: där oxå mål och varvning är. 
Starten är nedanför offensiven vid vattnet så startfältet ska få lite spridning. 

HITTA HIT: För de som ej varit i Norrtälje på ett tag så är västravägen nu byggd så när man kommer in i Norrtälje från Stockholm så kommer man in till en stor rondell. Ta sista utfarten i den som går in till campus roslagen och mot biltema. Sedan nästa T-kors sväng höger och kör sedan bara rakt fram så kommer ni till gymnastikhallen. Finns karta på arrangemang Norrtälje här på keps sidan. HÄR:

Vädret ser ut att bli soligt och runt + 15 grader. Banan har torkat upp en hel del sedan förra helgens XcTT. Så det blir nog ett fint rejs!! Välkomna /GT

Klassindelning och varv är tänkt på detta för Norrtäljes kepscup.


Klass 6: Herrar Elit/senior 6*2,6 km ca 55 min. 
Klass 5: HJ, H30, Dam Elit/senior 5*2,6 km ca 45 min.
Klass 4: P 15-16 DJ H40, D30. 4*2,6 km 40 min
Klass 3: H50 D40 P 13-14 H sport F 15-16 D50 3*2,6 km 30 min

Klass2:   F13-14 Dam Sport 2*2,6 km 20 min
Klass1: P 10-12 F 10-12 1*2,6 km 12 min

onsdag 8 april 2015

BACKTRÄNING

Idag var det inte lika rart väder som igår. Det var lovat fin väder men moln och framförallt nordanvinden gör att det är rätt kyligt ute. Hoppas på mer sol i eftm. Träningen blev på hemmaplan och det blev 12*1:25 minuters backintervaller. Det hela tog ca 45 min med lite uppv och en kortare nedv.
Imorrn kör jag 20/40 sekundare hem från jobbet. Imorrn kl 18:00 är det oxå lite banfixarkväll inför kepsen på lördag.
Men blir nog ingen keps för mig på lördag då det blir att hålla i arrangemanget istället. Svårt att få till det bra om man ska försöka rejsa och hålla ihop det hela. Får sikta på Muskö på söndag istället för egen del:-)

tisdag 7 april 2015

I SOLSTOLEN PÅ SOLDÄCK

Benen får sin första solningen på soldäcket :-D   ...kan nog vara riktigt bra för modjon oxå, även fast min modjo är rätt stabil;-)
Strålande väder och att ha en pappadag idag var ett bra beslut. Betydligt enklare med barnen oxå då vädret är bra. De leker som bara den:-) .... och jag kan slappa lite:-)  Men man kommer snart ha alla deras och husets övriga grejer på soldäcket då de går skytteltrafik med prylar som de ska leka med i typ 5 sek innan de har hittat på något annat. Men det får man ta då man får relaxa lite i solen. Vilodag idag och det var oxå bra tajming.....

måndag 6 april 2015

BORGBANAN XC TT



Betydligt bättre väder idag än igår. Soligt :-)) Och banan hade hunnit torka upp riktigt bra så det blev inte mycket smuts på cyklarna.
 Vi körde påskhelgens andra XC TT på min hemmaplan. Jag hade snajdat till en utslagsgivande bana med 2 tuffare uppförsbackar och 2 st nedfarter med kurvor, hopp och rockgardens.

Bra motstånd idag igen då Micke Flockhart var på plats. Jag satte ribban högt till en början och prova på att haka på Micke. Det gick så länge det var flackt på första varvet men när vi nådde första långa uppför fick jag släppa några meter. Vid varvning var jag precis som sist ca 10 sekunder efter. Men sen bar det iväg med lite mer sekunder/minuter än sist. Micke vann på 45:23 min medans jag var 2:a på 49:02 min. 
Jag hade annars bra flyt men backarna uppför var tuffa idag. Kände att jag tappa lite väl mycket i dem men det var inte mycket att göra åt det då jag körde på max. Kul att det blev några som kom och körde och att banan var så pass torr och fin. Imorgon blir det vilodag :-)

Lite bilder från rejset nedan som Irmis tog.
















söndag 5 april 2015

ERKEN RUNT

Precis som sist jag skulle köra distanspass så var det regn och bara +2 grader när jag stack iväg på morgonen. Så cykelfikat blev uppskjutet ännu en gång. Det bidde att borra av 3 timmar utan stop. Kanske mer effektivt men lite av trevligheten försvann. Det blev ändå ett ok pass och Stefan anslöt hemma hos sig så det blev massa cykelsnack på hojarna runt erken.

Imorgon blir det XC TT hemma hos mig kl 10:00. Vi kör ca 60 min på en kuperad och hoppig bana. Igår kväll när jag var runt banan hade det torkat upp så det var nästan torrt men natten och dagens regn har gjort att det är lite slipprigt här och där igen, suck!!! Men rejs blir det ändå. Finns vattenslang att spola av hojarna efteråt.

Nedan lite bilder från lördagens XC TT på Campusbanan.
Foto Erik Eckerström. Per Kumlin in action på campusbanan.

Foto Erik Eckerström. Micke Flockhart in action på campusbanan.

Foto Erik Eckerström. GT in action på campusbanan.

Foto Erik Eckerström. Irmis in action på campusbanan.

Foto Erik Eckerström. Stefan Larsson in action på campusbanan. 
Foto Erik Eckerström. Freddie Larsson in action på campusbanan.

lördag 4 april 2015

CAMPUSBANAN XC TT

Idag var det rått och kallt. Det var +2 grader, mulet, nordlig vind och snöflingor i luften när jag stod och lasta in cyklarna i bilen. Farmor Thea ställde upp som vanligt med att vara barnvakt så både Irmis och jag kunde race dagens XC TT på campusbanan.
När alla hade anslutit vid banan så körde vi först ett mastervarv. Banan var till 50% riktigt fin men oxå 50% var rätt lerig, hal och tungkörd. Mina ben kändes fina på uppvärmningen.

Vi körde dagens race precis så som kepsen kommer gå för seniorklassen nästa helg. 6*2,6 km och med en extra 300 meters startbacke på grus och asfalt.
Micke Flockhart tog starten och jag haka på hans hjul och på mitt hjul hade jag Per Kumlin de första minuterna.
Jag hade väldigt fina ben och bra flyt. Hängde med Micke nästan hela första varvet, var ca 10 sekunder efter Micke vid varvningen. Sen tappa jag ca 20-30 sekunder per varv. Men jag körde på bra ända till mål. Det enda jag tyckte under körningen var att jag återigen var lite feg utför och fega lite väl mycket på det lite slippriga underlaget. Annars mycket nöjd med dagens körning.
Tid: 58:29 min (Mickes tid 56:22 min)
Puls: 158/172
Mina varvtider: 10:13(med startbacke), 9:24, 9:40, 9,32, 9:43, 9:58 min.

Imorgon blir det 3 timmar distans för att köra bort lite påskmat och sen på måndag så blir det XC TT igen kl 10:00. Platsen är ändrad till Lönsvik(Borgbanan) då Lundabanan är så blöt fortfarande.

fredag 3 april 2015

FREDAGSLEDIG

Långfredag och ledig. Därav vilodag igår och ett trainerpass på morgonen efter frukost idag istället. Annars har jag oftast vilodagar på fredagar.  Dagens pass var 10*1 min och det blev bästa trainerpasset hittills efter sjukan för några veckor sedan. Körde alla över 400 watt. Nöjd :-)

Imorgon kör vi i ckn ett mtb xc TT på campus banan kl 10:00 om någon annan vill vara med. Banan är nog lite lerig kan jag tänka mig efter allt regnande men det blir bra träning :-)
Nu ska jag ut och cykla med barnen :-)

onsdag 1 april 2015

INTE RIKTIGT BRA ÄN HELLER


Dagens träning blev backe som jag hade planerat sedan igår. Men med viss tvekan då det inte kändes något vidare. Tänkte ett tag jag bara skulle köra runt på banan här hemma med det var lite för blött och smutsigt så det blev den torra backen upp 10 gånger och sedan hopp-slingan ned 10 gånger. Det gick ok, men inte riktigt bra i väldigt kort sammanfattning. 
Det mesta har inte gått på räls senaste tiden utan det har varit att gräva djupt precis hela tiden. Blir lite för många spöken i huvet att brottas med. Kanske vårstress!?!
Imorgon blir det vilodag för att samla lite krafter till helgens träningar.