söndag 31 maj 2015

KLIPPINGRACET XC SÄTER

Då det var aktivitetsdubbelbokning hos fam Grape/Töjren så blev det att kiddsen och farmor Thea fick haka på till Säter. Lite mer fixade då man har med sig småbarn.
För att få dem lite motiverade till den långa bilresan så tog jag med deras hojar så de oxå fick tävla i nybörjar racet. På vägen hem lovade jag oxå lekstop på Salas lekpark.

Väl framme i Säter så fixa vi nr-lapparna sen stack jag ut för att testa banan. Banan var riktigt skojig men det var en bana som man ville provköra alla hinder några gånger. Därav hann jag ej köra hela banan. Sista jag gjorde i stressen på att hinna testa var att klota på en A linje och vrida till bromshandtag och få växlarna ur läge...suck!
Hann ned till kiddsen nybörjar start och körde med dem på racet. Sen ned till bilen och snabb fixa hojen. Med 10 min till godo hann jag upp till starten som var framskjuten 10 min så då var det plötsligt lugnt med tiden.

När starten gick var jag som oftast slow starter och känslan var rostig. Men benen svarade bra så jag stressade inte utan jag körde upp mig placering efter placering tills jag efter 2 varv av 5 var ikapp Jonas Palmberg som ledde h30 klassen som jag körde idag.

Vi hade sedan ett tight race och på sista varvet låg vi total 2a och 3a i spåret. Bara världscyklisten Emil Lindgren som var före(långt före).

På sista kilometern attackera Jonas och han fick en lucka utför. Jag orkade inte täppa de sekunderna. Och på målrakan blev jag omspurtad av en elit-åkare. Så jag blev 2:a i h30 men 4a totalt. Får vara nöjd med!!
Det var ett väldigt lerigt och blött race då regnet öste ned hela racet.

På vägen hem så höll jag vad jag lovade barnen så vi stanna en stund på Salas lekpark så barnen fick leka av sig.

Rätt slitsam dag men kul:-)

Foto: Sebastian Holm. GT in action på Klippingracet XC Säter.

lördag 30 maj 2015

NÖJD

Riktigt bra väder på fm. Så då passa Simon och jag på att cykla, köra lite gräsklippare, trimma lite och bygga ett nytt hopp på gården. Sen var det lunch och storstädning inomhus. På eftm for jag till kvisthamra backen och gjorde klart plank kurvan helt och hållet. Den bidde grymt bra, riktigt nöjd med resultatet om man får säga så.
Hann även med att göra grunden helt klar på nya twintracken. Ska bara grusas där så är den oxå klar. Nöjd med dagens 3,5 tim ban arbete :-)

Nu på kvällen har vädret växlat om och nu öser regnet ned och det blev betydligt kallare. 
Imorrn är det mtb xc race i Säter. Blev lite dubbelbokning då Irma ska iväg på annan träning. Så kiddsen och farmor får haka på mig. Så nu får jag börja fixa matlådor, packa kläder, leksaker, mm... Ska inte vara för lätt:-)

fredag 29 maj 2015

FREDAG IGEN

Uppe före tuppen då Simon vakna kl 5:00. Efter frukost och resten av familjen kommit upp så cykla jag in till TräningsCenter för att gymma lite. Körde ben ca 15 min och sedan 11 min bålträning.
Sedan cykel till jobbet för massor av meckande med cyklar.

Efter jobbet och sallads middag så var det dax vid 17-tiden för barn & ungdoms mtb xc träning vid kvisthamra backen. Åter igen ca 25 barn/ungdomar på träningen. Jätteskoj att så många kommer på träningarna.

..... Blev lite cyklande för en själv oxå då jag cyklade med Simon och Iza på träningen.
Helt slutkörd när man väl kom hem på kvällen!!!!

torsdag 28 maj 2015

TIDSEFFEKTIV

Blev en tidig cykeltur till kvisthamra backen innan jobbet. Hann med att snickra igen hålen med lite plankbitar och sätta skivor över.
Nu ska det bara på med lite hönsnät så man får lite fäste och sedan grusas före, efter och lite i innersvängen. Sen är kurvan klar och man kan dra igång med twintracken.
Hann även med 11 min bålträning innan arbetsdagen börja.
På vägen hem blir det 20/40 sek intervaller.

onsdag 27 maj 2015

FOKUS PÅ TRÄNING IGEN

Nya plank kurvan börjar ta form. Några timmar till så är den klar. Ska ingå i ungdomsbanan men även i stora banan.

Träningen är igång igen efter Borlänge tour. Nu är det ett lite uppehåll på någon månad med superviktiga tävlingar. Så nu blir det mer träning ett tag för att få upp formen lite, lite bättre mot SM.
Men några tävlingar ska jag köra som Klippingracet XC och Västerås XC.

Har som vanligt svårast att hänga med uppför så som vanligt ligger huvudfokus på att träna backe. Har känt att det måste till någon mer retning för att få upp styrkan så det bidde till att skaffa gym-kort. Tror det är nästan 10 år sedan jag träna på gym. Men nu ska jag dit 1-2 gånger i veckan för att få lite, lite mer styrka i benen. Blir korta pass på ca 20 min då det är full fokus på träning under midjan. Bål träning kör jag på som vanligt men ej på gymet.

Veckans träning började på tisdagen med styrketräning gånger 2. Först en kortis på gym på fm och sedan på eftm slalombacken och 12 st back intervaller. 10 st rakt upp och 2 st zickzack upp. Gick skapligt. sist körde jag bara 6 st rakt upp så en förbättring.

Idag blev det mecka lite med kvisthamra banan på fm och sedan på eftm så blev det trainer 5*4 min. Lite segt i benen på dagens pass men det hade jag räknat med.

söndag 24 maj 2015

FINALEN BORLÄNGE TOUR XCC


Sista dagen på Borlänge tour bjöd på bästa vädret denna helg med sol och varmare väder. Det var finaldax dag!!!!.... och för oss H40 skulle det köras 3 varv på en en kortare XC bana. XCC kallas det då = XC Creterium -  Ett kortare och intensivare XCO kan det sammanfattas med. 
Jag låg på 3:e plats totalt inför finalen och var 33 sek efter Hans Mård och bara 8 sekunder efter Jonas Palmberg. 

Tanken var att om jag får en bra start så kör jag allt och försöker spränga fältet och förhoppningsvis kör mina motståndare trötta. Det är egentligen inte min stil att gå ut i 110% men denna dag så kändes det som min enda tjans.

Jag fick en bra start och gick snabbt upp i ledningen. Körde verkligen allt jag hade och lite till på första varvet. Vi var 4 st som var loss i slutet av varv 1. Men tyvärr för mig de som jag frukta mest denna dag. 

I slutet av varv 1 när jag var riktigt trött så swicha plötsligt Jonas förbi. Han såg inte ett dugg trött ut och han ökade tempot. Jag följde med på gnällen till varvningen men sedan gick det inte längre. Hans Mård och Håkan Sandberg gick om och tanken var att haka på dem.

Men så rökt jag var just då så gick inte det. Jag tappa mer och mer och försökte desperat att hålla någorlunda speed. Ett tag var även Tomas Berg bara seukunder efter mig men jag lyckades samla lite kraft mot slutet och klara 4:e platsen idag.

Jag tappa lite tid idag men klarade 3:e platsen totalt. Hans Mård vann och Jonas Palmberg blev 2:a. Bara att grattulera Hans och Jonas!!!



lördag 23 maj 2015

BORLÄNGE TOUR XCO

Dag 2 på Borlänge tour bjöd på ett bättre väder med sol och bara lite moln. Dock så var vindarna fortfarande kalla. Underlaget var torrt och fint även idag trotts lite regn under natten. Jag låg 12a efter gårdagen och 30 sekunder efter täten så idag gick det inte att spara på krafterna.

På dagens XCO lopp som var 3*7 km så fick jag äntligen en bra start och gick snabbt upp i täten och försökte köra på så mycket jag kunde. Vi blev efter ett tag en 4 manna klunga. I början av varv 2 så hamna jag sist i klungan och fick en liten schakning. Jag tappa lite under ett kort tag men kunde ta mig samman och gasa på lite igen så jag kom ifatt.

När jag väl kom ifatt så försökte jag göra 2 st rejäla ryck. Fick små luckor men jag hade inte kraft att fullfölja rycket utan jag matta ut mig själv lika mycket.
Men vi blev bara 2 kvar mot slutet så lite bra var väl rycken ändå.

Hans Mård gick inte att slå idag. Han lyckades dra ifrån några sekunder på slutet så jag var ca 5 sekunder efter honom i mål. 3:a blev Jonas Palmberg ca 15 sekunder efter mig. Så lite knapra jag in på Jonas iallafall. Jag borde kommit upp på 3-4 plats totalt efter dagens körning. Men det har dröjt med resultaten så får väl se ikväll.

Stefan körde oxå bra men vet ej hans placering då det var lite rörigt vid målgången.

Irma verkar ha prickat storformen till denna helg och totaldominerar i D-30 klassen. Hon var även total 2:a av alla D-veteraner. Grymt!!
Nästan (jag är) man blir lite avis på hennes form:-)

fredag 22 maj 2015

BORLÄNGE TOUR SPRINT

Första dagen på Borlänge tour blev verkligen inte som jag tänkt. Det var sprint på schemat och det kan vara kul om man är bra på sprint. Det var iskallt väder men banorna var superfina och torra.
Vi var i tid och han provköra både sprint banan och xc banan som det ska races på imorrn.
Värmde upp skapligt till tidskvalet och körde på allt jag hade. Gick lite stelt men med ordentligt flås. Blev 9:a men var bara 2 sekunder efter täten. Jag gick vidare och det var ett delmål.

Sedan var det ett långt break till semifinalen. Vi han checka in på hotellet vi ska bo på och vilade en stund innan vi for tillbaka för semi. Väl på plats blev det väntan igen då tids schemat var lite utdraget. Lite svårt med uppvärmningen då det var kallt och svårt med vilken tid man skulle starta. Men det var lika för alla så bara gilla läget.

När vi väl starta så hängde jag inte alls med. Redan på start rakan var jag sist. Försökte avancera i skogen men det var tight. En vurpa framför mig och jag avancera från sista till näst sista. Ut på sista rakan var energin och kraften helt borta och jag tappa gnistan totalt då jag kände att jag inte kom närmaret.

Utslagen var det enda jag tänkte när jag och rulla igenom målet och ut till parkeringen. Stod där och surra lite med några andra cyklister när jag plötsligt såg att H40 klassen körde igen. Det var b-finalen. Den jag skulle kört......!!!!..... Shit oxå!!!! Jag missa den och hela dagen var förstörd!!!! Sedan minns jag bara ett stort frysande när jag stod och såg irma köra strålande och vinna D30 finalen.

Just nu känns det väldigt svårt att vända den starten!  Hoppas på bättre flyt och energi imorgon!!!

tisdag 19 maj 2015

INNE ISTÄLLET FÖR UTE



Veckans enda hårda pass fick bli ett sista minuten beslut, det bidde trainerpass 5*4 minutare.
Planeringen var egentligen att köra ett mtb xc rejs på kvisthamra banan denna kväll. Men jag var förbi banan i morse och det var rejält blött i backen och det låg stora vatten pölar nedanför backen. Hoppades på att det skulle torka upp lite under dagen men när det sedan börja regna igen på väg hem från jobbet så tog jag beslutet att köra inne istället. Det sparade lite på psyket, tiden och materialet.
Det kändes som ett bra val denna dag. Gick betydligt bättre än sist på trainer passet och jag kom upp på Col du Tourmalet på en 6e plats. Men pallen var bara ca 30 sekunder bort så det gick bra. Jag var över 2 minuter bättre än sist på detta pass. Men då hade jag inte en bra dag. 


måndag 18 maj 2015

HUSQVARNA VÅRGÅRDA ISABERG HELT RÄTT XCO

Foto: Jeppman foto. GT in action på Vårgårdas XC SWECUP.
Dagen efter premiären av Swecup är en lite av vilodag och analysdag så man kan förbättra sig till nästa race. Nu har man ju inte många dagar på sig innan nästa Swecup då det redan är nu på fredag. Så träningsmässigt blir det mest aktiv vila de få dagar som är kvar. Gäller att vara återhämtad och hungrig igen. Det enda hårda passet denna vecka blir morgondagens MTB XC TT på Kvisthamra banan kl 18:30.

Vad lärde jag mig av helgen då!?!
* Att jag borde tränat mer på banan innan tävlingen. Båda banorna denna helg var vässade och det var ingen hemlighet. Jag valde ändå att komma tight till tävlingen utan att ha tränat på banan tillräckligt. Det gjorde att jag tog b-linjer på lördagens race och inte hann träna på hoppet i Vårgårda tillräckligt mycket så jag valde att inte hoppa utan även där köra b-linjen. Att jag inte hoppa på söndagen gjorde ingen skillnad på slutresultatet mer än att jag kanske tappa lite onödigt mycket självförtroende. Men däremot på lördagens tävling så kan det ha gjort skillnaden på vinna eller bli tvåa då jag bara var 6 sekunder efter Hasse. hade jag kört A-linjerna hade jag förmodligen kommit ifatt Hasse på slutet. Nu är jag ingen spurtare så jag hade säkert blivit slagen ändå men underverk kan ju ske :-) ....Så summa sumarum om det är Träna mer på banan INNAN racet. Onödig sekunder man ger bort gratis annars.

Förutom det så tyckte jag att jag gjorde så bra jag kunde och jag hade ok flyt och benen funka bra. Så bara att träna vidare.

HUSQVARNA VÅRGÅRDA och ISABERG ...tummen upp!!!! Gilla!!!!
Måste bara tillägga att banorna som Huqvarna och Vårgårda bjöd cyklisterna på var kanonbra XCO!!! Mountainbike ska ju vara cykling på berget som namnet säger :-)

Jag gillar verkligen att de tightat till banorna. Lite kortare banor. Mer kuperat. Mer svåra hinder (även fast jag var lite fegis i helgen ;-) ) Men samtidigt i grunden ganska så fina och snabba stigar med kurvor och upp och ned.

Jag skulle vilja att det blir ännu mer som framförallt i Danmark och även i övriga Europa att det byggdes ännu mera. Gärna mer plank kurvor både uppför och nedför, rockgardens och hopp.

 Men!!!!.... bara för att det är byggt behöver man inte bygga livsfarligt eller att man måste hoppa. Man kan göra hindren så det går att rulla över dem så de flesta kan köra i dem utan att vara Elit. Men man ska kunna tjäna några sekunder här och där om man klarar hindren med fart.
Ska Eliten och vi Veteraner kunna hävda oss på EM och VM så måste vi hänga utvecklingen av XCO då banorna ser ut såhär när man åker ned och kör i Europa och på andra kontinenter. Blir dessa banor vardag här hemma så är det inga konstigheter när man kör rejs söderöver :-)) Men vi är helt klart på rätt väg. Det visade Husqvarna, Vårgårda och även SM banan i Isaberg.





söndag 17 maj 2015

VÅRGÅRDA XC

Riktigt kyliga vindar nere i Vårgårda idag. Men inget regn idag så banan var mest torr och fin. Några små lerhål bara. Banan var grymmare och tuffare än förra året. Mer höjdmeter och tuffare nedfarter. Jättebra bana!! Har dock haft lite dåligt självförtroende denna helg så jag vågade inte hoppa det stora hoppet på racet....det grämer mig lite!!!

Stort startfält i H40 klassen. Var seedad på detta rejs så jag fick stå i första startled. Men många klasser starta samtidigt så det gällde att vara med.
Vårgårdas startbacke är en RESPEKT backe. Sprängde mig där förra året och ville inte göra det iår igen. Men det är ju fulgas som gäller om man inte ska tappa för många placeringar.

Jag orka inte hålla tempot och ville inte spränga mig så jag hamna en en bit bakom täten upp. Men det var lite bredare bana idag så gick bättre att köra om. Tyckte jag körde på bra men Hans Mård var jättestark även idag. Och den luckan han fick i starten höll han och på sista varvet tappa jag några sekunder till. Så Hans vann idag igen och jag var 54 sekunder efter på en andra plats. 3a kom förra årets H40 VM 7:a Anders Johansson.
Nu är det bara att ladda om till Borlänge Tour nästa helg.

lördag 16 maj 2015

HUSQVARNA MOUNTAIN XC SWECUP 1

Husqvarna mountain XC idag. Vädret lite kyligt men helt ok. Banan mest torr och fin, lite fuktigt på några partier bara. Banan var lite omgjord sedan förra året och ytterligare en lång stigning var på plats. Det gjorde banan ännu bättre och tuffare. Gillar verkligen denna bana!!

Dock så var det uppför som blev mitt fall idag. Jag orka inte haka på Hans Mård uppför slalombacken och han fick en lucka på ca 20-25 sekunder som han höll i 2 av tre varv. Hans är starkare än mig uppför så min enda chans är att köra ifatt i kurvor och på tekniska. Men jag var lite feg idag och tog b- linjer istället för a-linjer och framförallt så var det sådan trafik på banan då flera klasser starta samtidigt så jag fick inte in mitt effektiva grundflow förrän på sista varvet. Körde då ifatt lite tid men var ändårr 15 sekunder efter Hans imål. Joonas Palmberg blev 3a.

Annars är jag grymt nöjd med min körning idag. Så bara att grattulera Hans till grymt stark körning.

Imorgon är det Vårgårda XC. Nya tag då:-) Laddar för det nu:-)

fredag 15 maj 2015

BULLEN

Sovmorgon till 6:00. Så pigg och glad till frukost:-) Irma träna innan frukost och jag körde ett kortare 20/40 sekundare pass på MTB hojen på efter frukost. Sen for Irma till Stohlm för fönstershopping och jag och barnen for med farmor Thea till Kvisthamra backen och vi snickra/laga "bullen" hindret på barn och ungdomsbanan. Vi hann vara där i ca 30 min och göra klart samt barnen provcykla den nya delen. Sen börja det regna snöblandat rwgn och blev svinkallt. Så vi for hem och luncha!! Just nu soffläge med platta, phonen och eurosport på TV...
...Laddar inför helgens rejs i Jönköping och Vårgårda:-)

torsdag 14 maj 2015

MELLANMJÖLKS DAG

Lite av en mellanmjölksdag. Ingen träning utan bara aktiv vila. Cyklade en sväng till Kvisthamra bikeparken och pilade klart downhill leden och sen börja jag bygga barn & ungdoms banan. Den går till 80 % på stora banan men några nya anslutningar ska ju göras samt så ska en bit göras som twintrack. Några pumps, någon doserad kurva, något litet hopp, 1 bro och en snäll och kort serpa stigning samt en lätt nedfart ska passa in i den ca 250-300 meters banan :-) . Sen ska banan märkas ut :-). Hoppas bli klar med det mesta inom 2 veckor men just nu är det lite fullt upp med tävlingar så kan bli någon extra vecka innan allt är på plats.
Barn & ungdomsbanan är det som är markerat med röd färg.

Lite av dagens jobb på barn & ungdoms banan.

onsdag 13 maj 2015

REGNDAG

Idag regna det. Riktigt tråkväder! Har haft lite väder-otur just på onsdagarna då jag har min lediga dag. Senaste onsdagarna har det varit sisådär väder. Man idag var man dock lite förvarnad så jag hade räknat med trainer pass. Körde special4-orna och satsa på en medeltid upp då jag körde tufft backpass igår kväll. Märkte tidigt att det inte skulle bli någon rekord tid idag, Tyckte ändå jag bet ihop bra men tiden räckte bara till näst sämsta tid och några minuter upp till podiet. Detta pass köra jag oftast med en viloda innan så egentligen ingen överraskning med en sämre tid idag.

Imorgon blir det vilodag och sen på fredag ett kortare 20/40 pass, Sen hoppas jag att jag på bra cykling i helgen då MTB XC SWECUP drar igång med race i Jönköping och Vårgårda.

tisdag 12 maj 2015

SEX + SEX

Var orolig under dagen på jobbet då smhi hotat med regn på kvällen. Men denna kväll hade vi tur med vädret. Inget regn!!! Yes!!! :-)
Så kvisthamras slalombacke var snustorr och även den nya delen vid toppen. Blev sex tuffa rakt upp i gamla litspåret och sedan sex till i serporna upp till toppen. Jag har haft rejält ont i ryggen och varit stel som en pinne efter helgens grävning i backen så därav blev det bara sex rakt upp. Det är ändå de som tar och ger mest. Men fick vika mig lite idsg men att köra i serporna är roligare och ger mer flyt i cyklingen så det blev ändå bra träning....och på vägen hem kom regnet då det börja dugga:-) ... Imorrn skulle det oxå regna så då blir det trainer träning:-)

söndag 10 maj 2015

TRAINER COMBIPASS

Trainer combipass: 4*4 min + 5*1 min + 12 st - 20/40 sekundare. Jobbigt som attan men ett riktigt bra pass om man vill få seig en omgång svett och pina :-) Väldigt skönt efteråt!! Särskilt idag då jag persa detta pass med 1 min och 20 sekunder. Men så hade jag haft 2 cykelfria dagar före detta pass.


Bild från fm då jag hade grusat klart nya backen i Kvisthamra. Nu har jag lite ont i ryggen så det blir några skottfria dagar nu :-)

FAMILJE HOPP TRÄNING

Riktigt trist söndag fm vädermässigt. Igenmulet, regn och bara ca 7 grader. Jag åkte till slalombacken och grusade nya uppförsbacken som för övrigt var väldigt mjuk efter regnet. Hoppas den torkar då jag blandat i lite grus, ytan borde bli hårdare med gruset inblandat i jorden. Den backen blir lite känslig för vädret i början men sätter sig väl efter någon månad eller två.
Efter lunch blev det cykelträning på hemmaplan med familjen och det blev lite spontant backe och hopp träning.

Själv tänkte jag sätts mig i boden nu och riva av ett combi intervall pass då jag inte har inspiration för att smutsa ned cykeln idag:-)

lördag 9 maj 2015

GRYMT NÖJD

Grymt nöjd med resultatet av backen vi grävde idag på 2 man. 5 timmar svett och garanterad träningsvärk och resultatet blev verkligen kanon. Ska bara grusas lite i backen så blir den mumma att klra nedför eller uppför:-D

MTB PLANERING

Upp kl 5:00. Solen sken in i sovrummet, fåglarna kvittra och storlommen hördes från sjön. Gick liksom inte att somna om. Klev upp och börja planera i skrivblocket om hur man skulle kunna dra barn och ungdoms banan samt topp DH slingan. Samt kom på lite förbättringar längst med banan som ska fixas under säsongen. Idag blir det extra vilodag då jag fortfarande är lite övertränad och backen drar. Vill fixa toppstigningen. Så det blir grävträning idag:-)

fredag 8 maj 2015

STRAVA FRÅN KNIVSTA XC BANA

Fick först tid nu ikväll att föra över strava filen från gårdagens rejs i Knivsta.
Nu är det helg!!! Skönt!!!
Får se hur det blir med träningen i helgen. Funderar på att prioritera Kvisthamra banan. Har ju en stigning att fixa upp på skrå till toppen. Skulle vara skoj att inviga den på tisdagens träning.
 Sen är det lite halv-akut att fixa till en liten enklare barn&ungdoms bana för att få lite ordning vid träningarna. Har man en liten enkel permanent markerad och uppkörd bana som barnen vet hur den går så är det lätt för kiddsen att samlas kring den och köra runt, runt i den.


Foto: erik Botås. En fin bild till från gårdagen rejs i Knivsta.

FOTO FRÅN GÅRDAGENS REJS

Foto: Erik Botås. GT in acton på gårdagskvällens rejs i Knivsta:-)

torsdag 7 maj 2015

UPPLANDSCUP KNIVSTA

Blev lite sen till Knivsta så uppvärmningen och check av bana hoppa jag över.
Därav fick jag bita i början av rejset då det var en hel del nytt på banan. En ny och ganska lång del med mycket trix bjöd knivsta CK på. Det coolaste var serpentin delen som var byggd med långa träbroar över bergsklyftor. Kändes som man körde världscup där:-D riktigt roligt!!! Annars var det mycket trix och det är jag ganska så bra på så det gick bra. Fint flow och bra ben gjorde att jag rulla först över målinjen av de som körde 4 varv. Nöjd med det förstås:-)  Resultat finns på Knivsta CK hemsida. Imorrn blir det vila och på kvällen blir det barnen som får cykla och Irmis och jag får titta på.

onsdag 6 maj 2015

TRAINERDAG

Regnat hela fm. Smhi lovar sol och varmare på eftm. Eftersom jag skulle träna på fm gick utomhus cykel bort. Så det blev 5*4 min på trainern. Körde lite för hårt på första intervallen så de andra blev mer att jag låg på tröskeln. Var lite tight inpå med ett sånt tufft pass då vi rejsa igårkväll. Men inga viktiga rejs i helgen så då kan man köra på lite extra. Imorrn lutar det åt att jag åker till Knivsta på kvällen och kör Upplandscupen i mtb xc. Men inte riktigt bestämt mig än.

tisdag 5 maj 2015

KVISTHAMRA XC TT


GT på väg uppför på kvisthamra banan. Biledn är från 2014 men såg ut ungefär sådär idag oxå :-)

Dagens hårda träning var ckn:s MTB XC cup som gick på Kvisthamra bikepark banan. Dagen till ära så invigde vi en ny serpa i första backen uppför och även en ny del på ca 250 meter som innehåller en utförslöpa och en uppförsbacke. Just den 250meters delen kommer inte bli pilad, utan det är en extra del för att få banan lite tuffare och används mest på rejs. Banan blev ca 1 min längre åkmässigt och nu är man uppe på 10 minuters varv. Det är ganska så lagom längd på en XC bana.

Själva rejset idag gick bra för mig. Jag kände mig återhämtad från helgen då jag vilat i 2 dagar. Jag hade fint flyt och benen svara bra. Nu var jag inte så pressad idag utan jag kunde köra mitt eget tempo hela rejset. Mina varvtider blev: 10:18, 10:25, 10:31, 10:46 min.
Resultat:
4*2,6 km
1, GT...42:01 min
2, SL...47:00 min
3, Chippen...48:44 min
4, Chrille...49:05 min
5, Freddie...52:03 min
6, Irmis...41:50 min (3 varv)

söndag 3 maj 2015

lördag 2 maj 2015

3 A TOTALT MAXIKLASS ELIT

Mjölbybiken XC. Ruggigt väder. Kallt och molnigt. Nattens regnande hade gjort banan lite halare och tyngre. Men banan höll ändå bra. Åter igen starta jag långt bak i starled 5. Blev en hel del köande på varv 1 men mjölbys bana är lite bredare så man kunde avancera fortare än igår. Hade grymt bra ben och väldigt fint flyt tekniskt. Körde upp mig genom nästan hela fältet och blev 3a i totalt i mål. Supernöjd med dagen!! Nu har polar 800 status pelare nått taket och jag ligger på mycket övertränad så nu får jag vila i 2 dagar med endast lätt träning. :-)

1 A H30 MJÖLBYBIKEN

ISABERG MAXIMUM POINTS

Blev en fullspeckad dag igår då vi åkte direkt till Isaberg efter Kvänum rejset. Så på sena eftm provkörde vi SM banan som verkligen var så häftig som jag föreställt mig efter sett bilder därifrån. Banan är redan pilad så lätt att hitta ut på banan. Den börjar som jag körde den med lite trix. Ett stendropp, stocktrappa och ett litet hopp. Fanns linjer runt oxå. Sen började stigningen som var lååånng och brantade till här och där. Men den serpade sig upp nästan till toppen. Gick bra att ligga två i bredd hela vägen upp så inte singeltrack uppför. Sen bar det av utför i doserade kurvor och på ett paeti var det rejält brant. Sen utför lite flackare igen och man fick en dejavy från pietermaritzburg när man såg ned mot arenan mellan träden. Grymt!! Ut på arenan så bar det iväg uppför igen men då i trappform och massor av rockgardens, snälla hopp och ett klippdropp. Sen utför igen mot varvning i stora doserade kurvor. Helt outstanding den roligaste bana jag kört. Slår allt jag kört även fast Danmarks bana i Nastaeved oxå var grym!!!
Det enda som inte var perfekt med SM banan just nu var att den var så nygjord att det kändes som köra i hästspår här och där. Väldigt knöligt underlag. Slätas det ut här och där på banan (behöver ej vara överallt) så blir flowet ännu flowigare och cyklingen alldelles, alldelles underbar!!! ...så länge benen är pigga ska tilläggas!! För banan är grymt kuperad!! Precis som det ska vara när man kör mountainbike.

Tänkte på det oxå vilken bana som är mest lik och kom då bara på våran egen kvisthamra bikepark. SM banan och våran bana är grymt lika egentligen. Men SM banan är mer XL än våran. Samma karaktär och samma trix. Dock ej lika många höjdmeter eller lika höga doseringar:-) på Norrtäljes bana.


Nu ska vi strax åka till Mjölbybiken. Regnat som fasen inatt så räknar med geggrejs!!! :-)

fredag 1 maj 2015

1A MAJ LOPPET KVÄNUM

Tävlingspremiär. Blev 3a idag i h30 och 7a totalt i maxiklassen. Nöjd med det:-) bra flow över rötterna och stenarna. Benen ville cykla så de svara bra när jag tryckte på:-) ...hoppas de är lika pigga imorrn oxå på mjölbybiken. Nu på väg till Isaberg och testa SM banan. Mycket åka bil idag.....:-)