onsdag 30 november 2016

FIN VINTER VÄDER

Blev väldigt fint väder idag och trotts att tempen stod på någon plusgrad så var det väldigt fruset i skogen. Kanonfint underlag på de öppna ytorna men inne i skogen var det lite mjukare och inte riktigt kanonföre. Men totalt sett var banan helt ok att köra på. Så istället för trainern så körde jag 6 varv på 2,2 km banan. Tiderna var runt 9 min så gick lite långsamt. Men solen sken mer än i cykelboden och även friskare luft så valet av träning var given idag.

Annars så blev det lite skidåkning, cykling, skriskoåkning och pokemonande med barnen. Simon börjar dock snörvla rätt mycket så verkar som förkylningarna även nått hit. Tog lång tid denna höst/vinter för bacillerna.

tisdag 29 november 2016

KVÄLLSDISTANS

Igår hade jag vilodag men vad hjälpte det när jag körde distans idag. Jag blev helt slut ändå!
Kände direkt när jag åkte från jobbet vid 16 tiden att ikväll blir det nog lite jobbigt. Gick bra någon timme men sen börja krafterna tryta. Vägarna var annars verkligen kanon fina. Lite småhala men inte så man behövde dubbisar. 
Stefan och jag körde runt erken och tiden gick fort då vi prata oss igenom passet. Men sista 45 min var en plågsamma då jag var riktigt trött och börja även bli kall.
Det var skönt när man kom hem och fick ta en varm dusch och få äta mat. När jag tog en varm kopp kaffe och pepparkaka framför kaminen då kändes det bra. Men passet tog på krafterna så sömnen är nära nu känner man. 
Imorrn är planen trainer 4*4 minutare.

måndag 28 november 2016

MATERIALET HAR FAKTISKT BETYDELSE

Måndag är total vilodag och min dag att behöva ta bilen för att lämna och hämta barn på dagis och skola. Därav en aktivitetsnivå på polarklockan som knappt når totala 20 % denna dag. Bra med vila emellanåt men man skulle behöva lite mer allmän rörelse även denna dag. Bilderna idag är en bild som Johan N tog på mig på gårdagens frötunacross.
De andra två bilderna är på Iza och Simon som skulle ut direkt efter middagen och testa nya skidorna. Så inte ens en kopp kaffe hann man med efter maten.

Då vi körde skidor igår så blev det en hel del gnäll och sura miner då skidorna inte gled något. Och jag förstod dem då de skidorna de hade var supermjuka vallningsfria barnskidor. De är verkligen kassa skidor. Så idag investera jag riktiga barnskidor. Med riktig träkärna med lite spänst i samt skidor man vallar glid och fäste på. Idag skippa jag fästet då snölagret är för tunt.

Men vilken skillnad det blev!!! Nu kunde Simon plötsligt staka sig fram och Iza swischa ned för backen. Glada miner och mycket skoj. Svårast var det att få in dem i värmen igen.
Summasumarum på det mesta är att det är helt klart värt att lägga en lite större slant på materialet!!! ...och ju mer nybörjare du är desto viktigare med bra material är det.  Annars lessnas det fort och inte lär man få sitt barn eller sig själv sugen på mera.

söndag 27 november 2016

FRÖTUNACROSSEN OCH KM

Börjar bli tjatigt men visst fick man släpa sig till soffan före kl 5:00 idag med. Simon vägrar sömn. Fick sova någon halvtimme till sen var det frukostdax. Ute ven stormvindarna så huset knakade. Snön yrde och tanken på att gå ut blev endast en tanke,............ tills kl var 9:00 då jag trottsade vädret och tog mig cyklandes på delvis såphala vägar till Förtunaskola.

En glad Stefan blev KM vinnare och fick höja chokladtomten mot skyn. Grattis!!!

 Det var ju Frötunacrossen! ..och även ckn KM i cyclocross. Banan som Chippen och Freddie komponerat ihop var snarlik förra årets bana. Men banan var finare iår då den var torrare och den snön som kom var perfekt spårsnö så man hitta bana direkt. Vinden var inte så farlig då banan går runt skolan och i skogen så riktigt skoj cykling.
Efter mastervarv så samlades startfältet och vi körde 30 min + 1 varv.
Stefan chock öppna och fick lucka direkt på de tekniska partierna. Jag körde lite stelt i början och Stefan dryga ut sin ledning. Johan var på mitt hjul med in på andra varvet så punkar Johan och det var slutkört för honom. Jag fortsatte jaga Stefan och knaprade in. När det var 2 varv kvar så var jag säker på att jag tar honom på slutet men en liten miss av mig och en bra körade Stefan gjorde att jag inte kom helt ifatt. Stefan vann med ca 5 sek före mig. Christoffer 3:a, Freddie 4:a och Chippen 5:a.
Efter rejset hade jag med mig komplett klädbyte då jag skulle cykla hem, det var skönt i kylan. Chippen och Freddie bjöd även på varmglögg, kaffe och pepparkakor. Gott och värmde fint efter rejset.
Cyklade sedan hem och till lunch var det längdskidor på TV. Sedan var Simon, Iza och ute och åkte lite skidor på åkern men det var lite tunt och töigt före så rätt mycket gnäll. Nu kollar jag på play/damernas rejs sedan blir det laga pizza till middag. Sen var den helgen slut!!

lördag 26 november 2016

INGEN FAVORITDAG

Helg igen men ingen sovmorgon för det. Simon skulle upp 4:45 så jag la mig i soffan medans Simon fick sitta med plattan. Det funka i 30 min sedan skulle han ha frukost och efter den så blev det bulleribång ljudnivå här hemma och resten av fam fick inte heller sova.
Blev tidigt trainerpass vid 8:00 tiden då Irma skulle iväg till Stohlm för någon inne tränings grej. Jag körde 20/40 sekundare och det gick ok.

Passade sedan på att städa här hemma och hann med att se lite längdskidor på TV oxå. Ingen favoritdag för min del.
Ser istället fram emot lite frötunacrossande imorrn.

torsdag 24 november 2016

BRISTER

Det brister lite i energimoralen ganska ofta nu för tiden. Egentligen är det väl ett lyxproblem att ha bra aptit och tycka om mat. Men det blir väldigt lätt lite för mycket av det goda. Idag gick det bra ända tills kl 21:00. Då plötsligt var jag så hungrig att jag först åt 3 frukter. Det var väl ok. Men sedan kom jag på att jag sett en noblesse ask i skåpet och plötsligt öppna jag asken och åt. Fick syn på några degetive kex och att blanda lite noblesse med degestive blir ju jättegott. Plötsligt hade jag satt i mig rätt många av båda sorter. Suck! Så kan det gå efter träning... skärpning igen!
Dagens träning blev för 4e gången denna vecka ett trainerpass någon timme innan jag kom på den där noblesse asken. Körde 10*1 minutare och slog måndagens botten rekord pass med 3 sekunder. Så segt idag. Imorrn vilodag.

onsdag 23 november 2016

TRÄNING OCH CURLING

Lill lördag och ledig som de flesta onsdagar. Men som de flesta onsdagarna så är schemat rätt maxat med attgörasaker eller kommaifattsaker. Men efter storhandling så tog farmor hand om Simon någon timme så jag kunde köra trainer och det jobbiga combipasset. Gick riktigt bra idag med på trainern trotts en liten schaktning mot slutet av passet.
Efter lunch och lekt ninja med Simon ute så for vi in till NT och hämta Iza. Då skulle fritids åka skriskor och Iza ville oxå åka så det blev blixtvisit till Intersport för uppgradering av skriskomaterial och sen till ishallen. Efter snört på skriskorna så fick man sätta sig ned några minuter innan det var dax att ta av utrustningen och åka hem och istället dra igång med middagen. 

Tar på krafterna...allt...både träning och pappacurla...


tisdag 22 november 2016

EGENTID MITT I KAOSET

Ännu en tisdag till historien och strax ännu en vecka, månad och år. Trotts rätt trist period på året med lite ljus och långa mörka kvällar så går tiden fort. Nästan fortare då allt flyter ihop till en grå massa bakom en. Tur man har träningen och ett nästa pass att se fram emot.

Jag var pappaledig igår så förutom att leka ninja med Simon så skippa jag vilodagen och körde trainer 10*1 minutare. Det gick skitdåligt! Men det var väl inga konstigheter efter en helg med mycket cykel.

Idag var jag piggare och förutom den vanliga pendelcyklingen och bål träningen så körde jag special4or på kvällen och det gick riktigt bra....äntligen! Har gått så segt på trainer passen så jag behövde lite flyt så motivationen håller i sig. Så nu känns det bättre. Särskilt när man får ta igen sig framför brasan med skön musik i lurarna. Lite egentid mitt i kaoset😊

Imorrn blir det trainer igen och då tänkte jag köra combipasset.

söndag 20 november 2016

NORGECROSSEN

Regnade på morgonen men plötsligt tittade solen fram och det blev riktigt fint väder. Men det var väldigt blött och rätt så kyligt. Jag rullade till Norgefältet i Grind någon timme innan samlingen då jag snitslade upp den korta men intensiva cross banan. Vid 10 tiden dök resten av de som ville köra upp och vi körde några mastervarv. Sen var det rejsdax. Jag tog starten och fick Johan och Stefan på rulle. Vi tampades länge men mot slutet tappa Stefan lite så när sista varvet börja var jag i täten med Johan tätt på rulle. När det var ett halvt varv kvar går Johan upp och ökar tempot. Jag hänger precis med men när sista backen börjar så orkar inte mina ben längre så johan får några meter och han vinner dagens battle och rejs. Det var skoj och väldigt bra träning men det blev en riktig lerfest så eftm går åt till att tvätta.

lördag 19 november 2016

DISTANS TRÄNING

Upp kl 5:00 som vanligt då Simon vaknar enligt tidtabellen. Riktigt trött men fick sova en sväng i soffan efter frukost. Sedan blev det storstädning hemma medans Irma träna. Efter lunch så körde Stefan och jag ett riktigt fint distanspass. Det blev sättrabyrundan + en liten extrasväng samt 1 varv på morgondagens Norgecross bana. Samling kl 10:00 imorrn bakom Grindskolan vid dirtcykelbanan om man vill rejsa lite.

Riktigt bra cykel väder idag. Det var +6 grader. Molningt men solen titta fram då och då. Helt barmark, isfria vägar och tillochmed mest torra vägar trotts allt regnande och snösmältande i veckan som varit. Vi hoja 3:30 tim och det kändes bra hela passet och var inte helt slut när jag kom hem som jag oftast brukar vara.

Nu blir det benen i högläge och ladda benen med lite lördagsgodis inför morgondagens rejs.

torsdag 17 november 2016

PLÖTSLIGT HÄNDER DET

Tidig morgon och en lååång arbetsdag då det var inventering och övertidsarbete. Inte ofta jag jobbar övertid men plötsligt händer det...sådär någon gång per år. Dagens träning blev cykelpendling och efter middag och Irma kommit hem från sitt body pump pass så körde jag 20/40 sekundare på trainern. Det var jobbigt men kändes bättre än tisdagens och onsdagens pass på trainern.

Vintern som var på besök för några dagar sedan har nästan försvunnit helt och det är mest barmark nu igen. Så förhoppningsvis blir det lite ckn cross rejs på söndag. 
Imorrn blir det mest vilodag men lite fredags gymmande ska väl hinnas med förstås.


onsdag 16 november 2016

ANNORLUNDA

Den plötsliga vintern försvann och kvar vart ett mer normalt novemberblask väder. Så får bli en hel del träning på trainern tills vädret blir kallare och torrare. Så andra passet på trainern denna vecka blev combipasset och det gick riktigt segt idag. Kändes som jag inte återhämtat mig alls från gårdagens kvälls pass. Blev mer att jag genomförde dagens pass än att pressa mig på max. Känns bättre efteråt att man genomfört än att man spränger sig och kliver av. Gjorde iallafall av med en rätt stor portion energi så att inte kroppen sväller upp och fick lite motion på kuppen.

Man är först nöjd med en dag efter man tränat. Lite som att sitta fast i ett missbruk men ska man sitta fast i något missbruk så är väl träningsdrogen den bästa. Men den är lite bakvänd. Man har baksmällan före och ruset efteråt...eller nått...så känns det för mig iallafall. Och jag är jäkligt tacksam att jag inte fastnat för att röka, snusa, dricka sprit öl vin. Sånt verkar vara så väldigt vanligt så man nästan känner sig sig annorlunda.

Men känslan "annorlunda" sitter mest i sitt eget huvud så bäst är att följa magkänslan istället ☺️😊👌eller ❤️.

tisdag 15 november 2016

GRATTIS SAMME



Eftersom Samme fyller år idag så blir det lite Brasilien minnen! Grattis Samme :-)

...Orkar inte älta dagens träning då jag är för trött och det är för sent....men den blev av....på trainern....sådetså!!! Gonatt!!!

 

söndag 13 november 2016

HALV VINTERDAG


Upp igen kl 5:00...sovaut får man göra i något annat liv. Men förmiddagen bjöd på fint vinter och fortsatt någon minusgrad så det blev pulkaåkning och skidåkning med Simon så fort det ljusna. Det blev oxå ett pass skate/klassiskt på någon halv timme innan jag körde repris på gårdagens Mtb Xc TT här hemma. Körde precis som igår 8*1,2 km och körde mot gårdagens tider.

Dagens bana var i ännu bättre skick än igår så jag krossa mig själv med 1:30 min och snabbaste varvet idag var på 5:18 min medans gårdagens snabbaste varv var på 5:35 min. Så det var åter igen riktigt skojig cykling. 
Men tyvärr så var det nog sista rycket för snöMtb Xc för denna period då det nu på kvällen är 3 plusgrader och mest slask och blask utomhus. Smhi lovar plusgrader hela veckan så man får väl se om snön är kvar till nästa helg. Så bara räkna med en hel del trainer träning nästa vecka.

lördag 12 november 2016

TOPPEN VINTERDAG

Vilken vinterdag!!!.... Finns risk för att denna vinter kommer kännas som två vintrar. Kändes som en kanonfin januari vinter dag men det är ju bara november och snön lär ju försvinna minst en gång innan det blir vinter på riktigt.

Denna lördag tog vi verkligen vara på snön och det fina vädret till 100% . Det var fullspeckat med vinteraktiviteter.

Dagen börja som vanligt lite för tidigt med en alldeles för pigg Simon som skulle upp kl 5:00. När det ljusna ville barnen ut. Det var -6 grader och en klarblå himmel så inga konstigheter att man ville ut.
Blev en tur på skidor på vägen och pulkaåkning.
Vid 10 tiden körde vi ett MtbXc TT här hemma. Xc banan var ju skottad och för dagen hård, torr och i toppenskick. Körde 45 min och hann 8 varv på den 1,2 km skojiga banan. Hade bra flyt och riktigt skoj.

Efter lunch så körde Irma på banan medans barnen åkte pulka och Simon och jag tog även en lite längre skidtur.
Senare var jag ut en sväng med skate skidorna. Riktigt bra skateföre på vägen så jag körde ca 40 min i solskenet. Riktig toppen vinterdag!

torsdag 10 november 2016

F ORDET

Men det var då F.. vad trögt det går med cyklingen just nu. Hade det inte varit för min rädsla för fetma så skulle jag vilat idag men jag tog mig ändå till sist med nöd och näppe mig igenom ytterligare ett träningspass. Kändes dock lite bättre när jag fått svettas ur mig lite frustration.

Tanken tidigare var mer optimistisk då jag tänkt jag skulle köra mig lite trött på den skottade Xc banan här hemma. Jag skottade ju en kortare variant av banan igår kväll. 
Körde 2 stela varv på xc banan men det var väldigt töigt modd före. På vissa ställen nästan lite slaskigt trotts -1,5 grader nu på kvällen. På slutet av andra varvet slant framhjulet ut i snön och jag vurpa mjukt i snön. Det gick bra men moralen och körlustan försvann totalt. Var inte speciellt kul då det var för mjukt. Så jag avbröt och satte mig då på trainern istället. 

Nu senare på kvällen är jag mest riktigt sovtrött så blir väl strax att sov-trolla fram lite ny energi tills imorrn. 

onsdag 9 november 2016

SNÖSKOTTNING

Snön har vräkt ned sedan igår och den xc bana jag skottade fram igår syntes inte mycket av idag. Det var bara att inse faktum att det skulle inte bli något utomhus cyklandes idag. Så efter att jag skottat runt huset och backen här hemma så satte jag mig på trainern och körde ett combipass. Det gick fruktansvärt tungt hela vägen och på alla intervaller. Men väldigt skönt när det var över.

Efter lunch var det dax att skotta en andra gång runt huset och backen medans Simon åkte pulka. Även på kvällen så skottades backen men då fick Irma motionera med skyffeln medans jag skottade halva xc banan igen. Riktigt jobbigt då det var ca 40 cm tung tösnö. Men skam den som ger sig liksom.

Nu på kvällen är man öm i armar och rygg efter all skottning. Snö fallet har lugnat sig något så imorgon kväll kanske man kan byta ut trainerpasset mot lite kvälls xc. Men måste skotta banan en liten bit till för att få ihop en förkortad slinga.
Får se om jag orkar ut en sväng till ikväll med pannlampan...

tisdag 8 november 2016

TIDIG VINTER

Plötsligt var det råvinter även i roslagen. Har snöat konstant i ett dygn och är ett par minusgrader. Snödjupet är ca 20 cm. Så blev lite slirig men skoj cykling till och från jobbet. När jag kom hem så blev det snöskottning. Först runt huset och sedan skotta jag en kortare Xc slinga på någon kilometer. Ska köra den imorrn tänkte jag. 
Blir väl lite pulka åkning med Simon imorrn oxå gissar jag. 
Blev inga snöbilder idag men ska ta några imorrn.

Dagens träning blev på trainer efter skottningen och det gick riktigt dåligt och kraftlöst. Men jag kämpa mig igenom passet och kändes riktigt skönt när det var över och man kunde gå in värmen och äta en sen middag. Mums!

lördag 5 november 2016

XC TT I SLALOMBACKEN

Minusgrader och fruset. Bra förhållanden för ett mtb xc TT så efter frukost rulla jag till slalombacken och komponera ihop en 4 min slinga. Blev bara Stefan och jag som rejsa och vi körde 40 min så det blev bra träning. Inte så skitigt heller då det var fruset. Sedan rulla jag av hemåt. Efter lunch så var jag ute med barnen i det kalla men fina höst vädret. Nu är det bara den låååånga lördagskvällen kvar idag. Får se vad vädret säger imorrn om det blir distans eller trainer.





...appropå lite annat... som musik..... så är hösten och vintern en tid på året då jag lyssnar mycket på musik. På hösten blir det ju längre kvällar att fylla ut samt så behöver sinnet någon mer input när mörkret och kylan tar över. På våren och sommaren hinner man inte lyssna lika mycket på musik då man är betydligt mer aktiv och sinnet får sin endorfin kick ändå av ljuset, värmen, alla färger, mm...

...Satt idag framför brasan på eftm och lyssna lite på en av mina forna musik idoler Kate Bush. Hon var bara riktigt bra de första 4 albumen sedan blev det lite mera ojämt och de sista albumen har jag ratat då de varit rätt kassa. Ungefär som med Peter Gabriel men det är en annan historia.

Men ibland missar man något och på Kate Bush album "Aeriel" så har 2000-talets Kate skapat en riktigt bra låt som jag missat. Hon har slagit ihop ett gäng låtar till ett långt stycke precis som bland annat Genesis gjorde i det dunkla 70-talet. På den tiden var det mer vanligt då folk lyssnade mer på musk och inte zappade musik som nu för tiden.
....Det blir ett bättre flyt och mer som en bok i låtform. Men det gäller att ha lite tid över och sitta och lyssna. Denna låt som hon ger namnet "An endless sky of honey" är ca 42 min. Ger man inte låten de minutrarna så tappar man tråden och flytet och den försvinner i etern. Men ger man låten tid i lugn och ro så får man tillbaka... Grymt bra i sin helhet och ett mästervärk av en något äldre Kate Bush. Fick rysningar i vissa sektioner.... det är bra!!!

torsdag 3 november 2016

MTB XC TT PÅ LÖRDAG


Samtidigt som snön yr i luften så vallar man sitt första par längdskidor för vintersäsongen på jobbet. Brukar bli några hundra skidor per säsong man vallar men inte mina egna numera. För när jag väl kommer ut på skidor då blir det skate skidorna. Men än är det ingen snö i roslagen sån tur är. Lite tidigt om det ska bli vinter redan.
Dagens träning blev pendelcykling, bål träning och ett trainer pass 10*1 minutare. Det var segt idag.

På lördag tänkte jag köra ett sista Mtb Xc TT på Kvisthamra banan för säsongen. Blir en kortare variant av banan. Flest varv på 45 min. Samling kl 10:00 nere vid liften.
Snart är det ju alpina aktiviteter i backen så efter rejset så städar jag/vi banan från stolpar och banmarkeringar där det kommer åkas skidor. 

Imorrn blir det lite gym och sedan vila!

onsdag 2 november 2016

I ALLT



Blivit efter lite nötande rätt såld på mycket av Telepopmusik:s musik och videos. Tycker fortfarande att de är lite ojämna men mycket är verkligen briljant. Särskilt det där:a att ligga mellan hopp och förtvivlan. Sånt är spännande och tänkvärt. 
Deras stil fastnar inte direkt utan det krävs lite lyssning och eftertanke men oftast är det så med bra musik. Det som klickar direkt tröttnar man på lika fort. Så himla skönt att dra igång deras softa elektroniska musik i lurarna framför en värmande brasa och bara få lyssna en stund...helt själv!!!...

....Men när man tränar då ska det vara mer fart och dunka, dunka :-) Dagens träning blev på trainer. Utanför var det misär väder så då är trainer bekvämt och mycket pang för pengarna.
Körde combipasset och idag gick det bättre än igår. skönt! Nöjd med det!
Annars inte mycket att orda denna rätt trista onsdag.



tisdag 1 november 2016

HÖSTLOV

Det är ju höstlov denna vecka så idag tog jag oxå höstlov. Barnen, farmor och jag åkte med subarun till verkstaden i Hallstavik för några grejer som skulle åtgärdas samt få på dubbdäcken då det ska bli vinter nu.
Medans det meckades med bilen så låna vi en spritt ny suzuki sx4cross och for iväg på en liten roadtrip till öregrund. Blev lunch och godfika på wilmas cafe. Efter en kort promenad så besökte vi östhammar, hargshamn och herräng innan vi var tillbaka på cegerblads för att byta tillbaka till subarun.
Blev en hel del bilåka idag men vädret var uruselt så skulle man åka bil så var det idag.
Sent på kvällen fick jag loss lite träningstid och körde ett förfärligt jobbigt 4*4 min pass på trainern. Inte nöjd med det men jag körde igenom skiten iallafall så bra det. Nya tag imorrn! Blir trainer även då. Ska ju bli några cm snö imorrn. Det tycker barnen är kul.