söndag 21 maj 2023

NORDISKA MÄSTERSKAPEN


Mtb Xco Nordiska Mästerskapen Göteborg. Vädret var strålande med 24 grader varmt, sol och torrt.

Banan var istort samma som jag vann SM i H50 på 2021. De hade gjort om lite bakom slalombacken bara med några fler burms och platåhopp. Det blev till det bättre. Gillar annars just denna bana då det är torrt. Den har omväxlande underlag med en hel del snabb stig till riktigt ruffiga partier med rötter och berghällar samt SM hoppet som är bra mycket större i verkligheten än på bild. 

Denna bana kan jag bra och vi hann även träna på den igår så här kan jag inte skylla på att jag inte kunde banan.

Irma var först ut och tävla vid 11:00 tiden. Hon kör i D40 och de körde 3*4 km. Uppladdningen var urusel för Irma utan att gå in på vad. Men det var osäkert om hon ens kunde starta. Men starta gjorde hon och kämpa sig runt banan alla varven. Som belöning en 8e plats❤️

Jag fick vänta till 13:15 tiden och hann värma upp ordentligt runt lilla delsjön. Jättefin uppvärmning👌

När vi körde var det P15-16, H30, H40 framför oss i H50 och vi starta med Senior och Sport. Det var ca 120 man på banan samtidigt. 

Det var 1 min startmellanrum mellan klasserna men redan efter ett halvt varv var vi ikapp svansen med cyklister. Det blev en kamp om försöka ta sig förbi på den smala stigen. En hel del köande som inte gynnar mig som vill köra i gammal sur diselfart. Inte ryckig 2takt Junis fart.

Palle var starkast idag och orkade bäst avancera framåt. Ulf var näst snabbast men han hade kanske inte sin bästa dag efter att han kört Husqvarna Touren precis och haft lite strul han med. Jag kände mig i bra form och körde lika bra på tekniska och flacken men tyvärr saknades den där sista kicken uppför. Jag storkna och kunde inte få ut de där viktiga sekunderna utan det blev istället tapp med sekunder här och där. Lite besviken på mig själv och kroppen då detta var ett av mina stora mål denna säsong. Men Palle och Ulf var bättre idag så det blev iallafall ett fint brons jag är glad över.

Nu nya tag och siktet är inställt på Falun Xco och Borlänge tour i mitten av juni.