söndag 4 september 2016

BONKA ORDENTLIGT

Efter det fina distanspasset efter VM:et i Italien och hemresan blev det en förfärligt lugn dag igår. Trivs verkligen inte när jag inte får röra på mig mycket. Men det fick jag äta upp idag då det var CKN KM i Långlopp. Det är det enda långlopp jag kör per år nuförtiden. Såg verkligen fram emot att få gasa och bli lite trött. 
Vi var 8 st till start och första varvet av två gick i skaplig takt och jag hängde med bra. Strax innan varvningen tyckte ändå kroppen att det var nog för då fick jag en liten trötthetskänsla. När vi varva och skulle gå in på andra och sista varvet så stannar Anders och Johan för att byta flaska. Jag blev lite förvånad att de stanna till. 
Direkt i början på varvet är det lite skogspartier så jag gasar på och Stefan hänger med ett litet tag. Sedan är jag ensam. Då sätter jag ribban på högsta läge och kör för fullt på vinst eller förlust. Det är medvind en bra bit i början så jag får en ganska stor lucka och ser inte några jagande där det öppnar upp sig. Jag kör strålande bra i ca 2 tim. Sedan efter det sista trixiga skogspartiet på banan och man vänder upp i motvinden på asfalt med bara ca 25 min körning kvar känner jag att krafterna verkligen börjar tryta. När jag lämnar asfalten och går in på en skogsväg så ser jag plötsligt att Anders närmat sig. 
Då går krafterna ur mig helt. Knappt jag tar mig cyklande framåt. Anders swichar förbi och jag har inga krafter att haka på. Efter någon kilometer kommer även Johan och efter ytterligare någon kilometer kommer Stefan och swichar förbi. Helt slut går jag imål som 4:a. 
Anders vann, Johan 2:a och Stefan 3:a.
Sån tur var så bjöd Johan på bullar och kaffe så jag tog mig hem.

Väl hemma så var jag helt slut resten av dagen. Fick mitt värsta sendrag jag varit med om i insidan av låret så jag nästan svimma. Fick liksom inte kramen att sluta på flera minuter så jag låg och hyperventilera på golvet. Livsfarligt med LL tänkte jag och fick en påminnelse varför jag inte kör LL längre. Men bra att köra detta rejs någon gång per år för att inte glömma bort vad jag tycker om LL.