lördag 2 mars 2019

FULLFJONG


Så var det helg igen och precis som förra lördagen var det minusgrader på natten och därmed stenhård och fin xco bana på morgonen. Men solen har börjat värma starkare märker man då banans syd sida blev lite slipperig på några ställen. Så lite smutsig även efter detta rejs.

Jag premiär körde min fullfjong tävlingshoj oxå som är en scott spark rc 900 team custom byggd. Ganska rejält ombyggd och fått ned den till 9,5 kg. Skulle kunna banta lite till med ett lättare vevparti men plånboken skriker stopp just nu så får se i framtiden.
Har aldrig förut kört så lätta hjul som sitter på nu och det märktes i accelarationen och i sin tur lite, lite, lite snabbare. Som att ha grymt bra vallade skidor istället för skapligt bra vallade ungefär. Men de ger de där viktiga sekunderna. Så visst kan man köpa sig till några bättre sekunder🙄🤪

Idag körde jag riktigt bra. Hängde med Flockhart i 6 varv av de 8 vi körde. De två sista kan jag erkänna att jag kroknade då jag låg på rött hela rejset. Blev till sist ändå 50 sekunder efter Flockhart.
Kör jag som jag gjorde idag och sedan 30 min till i samma fart så är en medalj på master VM inte långt borta. Ska bara orka 30 min till 🙄😛😄då....enkelt🤪

Skoj som fasen var det oxå idag och skoj att vi var en handfull cyklister. Det sparrar!!