tisdag 15 juni 2021

UPPLANDSCUP MTB XCO MÄRSTA

Det blev en tävling igen då det tajma bra med att upplandscupen var nu på kvällen i Märsta. Jag var ledighet så inte så mycket stressande och Simon ville tävla i Mtb Xco.

Simon gjorde ju debut i p9-10 klassen. Så vi åkte dit. Simon och jag värmde upp 1 varv på banan och det gick jättebra. Vid 18:30 startade han med ett gäng ungdomsklasser och det var säkert ett 30 tal kidds som starta samtidigt. Simon har ju varit lite rädd för göra saker helt själv som tex cykla utan mig eller mamma. Men denna gång gick kanon i 1800 meter. Sedan körde förstås Simon fel och var borta i ca 10 min och vi leta som galningar. Till sist dök han fram på en stig gråtandes. Pjuu!! Typiskt när det gick så bra. Blev lite tröstande och Simon fick oxå lite tröst av legenden Kim Ericsson som precis kom förbi och såg Simon var ledsen. Kim sa att han gjort precis likadant när han var ung. Fint sagt och det stärkte Simon 👌 Att han inte trodde han var ensam i världen att köra fel och hamna lite vilse ett tag.

Efter den lilla persen var det dax för mig att rejsa. Jag hade 5 min på att rensa huvet och ladda om. Jag stod lite för långt bak bara i starten och hamna i lite stökig kö på första varvet.

Men sedan tyckte jag att jag fick upp bra flyt och fart. Banan var riktigt tuff i kupering men underlaget var snabbt och fint. Inga jätte svårigheter men det var rätt skönt då man inte hinde träna så mycket på banan innan. Så en riktigt skojig och jobbig bana. Topp betyg på den!!

Nöjd med min körning och jag tror det gick bra i min klass H50 oxå. Men inte sett resultaten än.