måndag 6 september 2021

HUSKVARNAMTBTOUR 2021

Helgen som var tillbringades i Huskvarna då det var Huskvarnamtbtour.

Tre etapper på tre dagar. Xc tempo, Xc olympisk, Xc creterium. 

Både Simon och jag tävlade och först ut i hetluften på fredags eftermiddagen och lördag och söndag morgon var Simon. På fredagens tempo blev Simon 6a riktigt bra kört. Sedan på xco racet tyckte Simon det var lite för tuff bana med kuperingen och han hade det lite tufft och blev 10a. Däremot gilla han skarpt avslutande xcc banan som var enklare och snabbare. Där fightades han hårt och blev 7a. Så 9a totalt av 25 st i sin första tour. Grymt bra!!

 

Själv så drog man nitlotten som veteran och fick starta som sista grupp fredag och lördag och även söndag men söndagens start var ändå på mellan eftm😊

På fredagens rejs så körde jag inte alls bra tyckte jag, men tiden var nästan exakt som 2019 då jag körde samma rejs så jag är väl inte bättre än så på dessa korta rejs. Blev ändå 3a men känslan var inget bra.

Lördagens xco rejs var däremot i min stil och denna bana är absolut en av mina favorit banor även fast de har svårat till några utförslöpor lite mera så jag tog två b-linjer. Men jag hade grymt bra ben och bra känsla så efter något varv var jag solo och tittade inte bakåt förrän vid målgång. Hade då fått en rätt bra lucka bakåt och ledde nu touren med över 2 min. Supernöjd.

På avslutande xcc etappen så skulle alla veteran klasser starta samtidigt och utan någon seedning. Då man är så gammal så man körde i H50 fick man skylla sig själv och vi radades upp i sista startled. Att få bra start därifrån är svårt.

Jag fick förstås oxå en dålig start då de framför inte hade lika brottom som mig så därifrån var det mest köande i 2 varv innan det börja sprida ut sig lite. Kom då ifatt H50 täten och tog mig förbi dem. Men hamna sedan i lite ingemansland på sista varvet så därifrån var det bara se till att ha sån pass fart till mål så ingen H50 kom ifatt och det lyckades jag med iallafall så vinst även på sista etappen och därmed totalvinnare i H50 klassen. Jättenöjd med det förstås.😀💯