söndag 18 september 2022

HALLBY MTB XCO SWE CUP

Instagram@nitor

Hallby Mtb Xco Swecup
Blir glesare med inläggen här och så kan det bli efter lång och trogen mtb xco tjänst. 
Denna helg hade Irmis och jag tillsammans så det blev bra uppladdning och fin cykling i Jönköping innan tävlingen och man hann även träna ordentligt på banan innan. Bara lite lång väntan som vanligt till start på lördagen.
Värmde upp bra.
Vid start så skulle plötsligt alla veteranklasser starta samtidigt. Det skulle egentligen vara några minuter mellan startgrupperna enligt programmet. Men man förstår funktionärerna som ville hem efter en lång dag och att man tryckte ihop det. 
Så då fick man snabbt inställa sig för stökig start då vi plötsligt blev väldigt många som ville in i skogen först. Jag är en slowstarter och fick det kämpigt. Hamna några placeringar för långt bak in i skogen och rötterna. Självklart blir det stopp framför mig och jag får kliva av. Vips så är jag bland de sista. Tappar lite gnista och fortsätter med en suck.
Kör på långsamt i kön och efter ett halvt varv börjar det glesa lite och jag kan börja avancera. Kör upp mig till 3e platsen i H50 och skymtar täten. Men har inte benen i de branta backarna. Har bra tryck på flacken och kör bra tekniskt men de korta branta backarna suger musten ur mig. Har sjukt nog oxå fortfarande problem men växlarna som inte lirar helt. Jag som aldrig förut haft problem med det har haft problem hela året med det. Blir nog byta tillbaka till shimano igen och försöka på nytt. Det är bara på tävlingshojen detta fenomen uppstår 😰 
Orkade till sist inte försvara 3e platsen så blev en 4e plats idag och Stefan blev 8a H50.
Irma blev 3a i D40

Nu blir det inget mer tävlande iår. Ska försöka ladda om till nästa år och vara mer fokuserad än jag varit detta året. 
....En liten tröghet har infunnit sig och bidragande till det är många bäckar små bildar stor å. 
För att ta upp några saker så är det från egen sida är det familje situationen som under många år varit lite extra ansträngande pga omständigheter jag ej går in på här. 
Men sån tur är har jag en underbar fru som älskar mtb lika mycket som mig och som gör att man kan fortsätta tävla och träna bara man orkar. 
Har ju en ryggskada som inte blir bättre med åren heller så smärta är något som man dagligen brottas med sedan 20 år tillbaka.
Yttre faktorer är de sena start tiderna på Herrveteran klasserna de senaste åren. När man börja med mtb veteran så var starterna vid 10-11 tiden på fm. De senaste åren är det sällan man startar tidigare än 16 tiden. Sånt förtar tycker jag. Särskilt  när de flesta tävlingarna är långt borta. 
Men nu skiter jag i det och tränar på här hemma så hoppas jag 2023 blir bättre.