måndag 23 november 2009

IVE FOUND IT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hela familjen e krassliga men Irmis fick släpa sig till jobbet ändå medans Iza o jag stanna hemma. Halsont o snuva har vi i dag. I mitten av november förra året så blev jag oxå sjuk, så varför bryta ett vinnande koncept ;.)
Passar bra att ta en liten kort resumé från den gångna säsongen. Men först en tillbakablick de tre senaste åren och då först kort i lite siffror=träningstimmar per vecka och bästa resultaten.
Tmmar Snitt:
2007 års säsong träna jag i snitt 10:12 tim i veckan. Totalt 533:30 tim.
2008 års säsong träna jag i snitt 10:28 tim i veckan. Totalt 544:22 tim.
2009 års säsong träna jag i snitt 8:45 tim i veckan. Totalt 455 tim.
Resultat i MTB H-30:
2007: SM XC 21:a, SM TEMPO 9:a. Svenskacupen XC 2:a. Svealandsmästerskap XC 1:a.
2008: SM XC 1:a, SM TEMPO 3:a. Svenskacupen XC 1:a. Svealandsmästerskapen 2:a.
2009: SM XC 1:a, SM TEMPO 5:a. Svenskacupen XC 1:a. Svealandsmästerskapen 1:a. H-35 VM Frankrike 17:e. Svenskacupen CX 8:a.
Hur blev det som det blev:
År 2007 körde jag av kedjan 2 gånger på SM XCet och fick ett mindre bra resultat där. Annars en bra säsong. Men detta år vägde jag 85 kg, tränade bra men hade svårt att få ned vikten. Fick en förfrågan på hösten 2007 av Peter Lindqvist om att hänga med ned till Nice på träningsläger i Februari och jag bestämde mig för att hänga med. Det var vändpunkten och insperiationen jag behövde för att gå ned i vikt. Den vintern hade jag motivation att äta mindre och vara hungrig konstant men jag gick ned 8 kg.
Även träningen började bli mer intervallinriktad detta år.
År 2008 vägde jag 77 kg och även fast jag blev lika trött uppför hängde jag nu med och jag fick ett topp år i min klass. Det blev även Nice på vintern denna säsong. Tack vare ett bra resultat år 2008 orkade jag fortsätta med att svälta mig med lite hjälp av att bli far för förstagången så var mat något man stoppa i sig efter Iza ätit om man hann. En extra utmaning till säsong 2009 blev det iallfall. Träningen tugga på ungefär som säsongen innan. Men lite mer komprimerad.
År 2009 vägde jag 76 kg målet var 75 men jag lyckades inte riktigt med det. Men ännu ett kanon år resultatmässigt och även en gång till till Nice för VM. Mer ett livsäventyr än kanske förhoppningar om medalj. Där kände jag mig som en nybörjare men jag gjorde mitt bästa och är ändå nöjd med min 17:e plats.
SÄSONG 2010 TRÄNING:
I min ålder gör man inte några radikala omställningar då man har barn, fru, hus och jobb att tänka på mellan träningarna Men det är klart att här och där kan man fila på att förfina och "å ut mer pang för pengarna". Grunden i min träning har varit 2 st distanspass i veckan och 2-3 intervallpass iveckan.
I år jag istället för 4 tim på distansen 3 timmar. Intervallerna bli 3 st i veckan. Jagdelar in vinterträningen grovt i 2 delar. Första delen från nov-Nice lägret är mer kvantitetsinriktad. Den andra delen är mer kvalitetsinriktad. Sedan delar jag även upp de 2 grova delarna i 2 delar där jag kör en viss intervall halva grova delen och byter sedan till några andra varianter.
I den första grova delen jag är i nu så kör jag intervallerna: Ett 60 min spinningpass, ett 50 min 6*6 min 80-85% med 2 min vila emellan och sedan det NYA för mig denna säsong jag har investerat i en I-magic Fortius så det blir även ett backrace en gång i veckan med den på ca 60 min.
Övrig träning är oxå något jag kört mycket förr men min kropp börjar säga ifrån och framförallt min rygg så badminton och löpning är något jag saknar men kommer inte att köra det alls denna säsong. Det blir bara bål träning 3 gånger i veckan ca 15 min per pass.
Vad gäller träning så finns det så många metoder och de flesta funkar bara man gör dem. Men det gäller att få in det i sitt eget liv och fortfarande vara hungrig och motiverad när det sen gäller i april och 6 månader framåt.
Konsten är att vara PIGG; GLAD; FRISK; STARK; BÄST & ATT ÄLSKA DET & SIG SJÄLV!!!
Svårare än så är det inte.