måndag 16 november 2009

TESTAT 2010 MTB XC SM BANAN

Helgen som var blev som ett litet träningsläger och först på agendan stod provkörning av MTB XC SM banan 2010 som går i Rättvik. Vid 13 tiden på fredag eftm körde Irma & jag banan. Först ut var jag medans Iza stod och spana efter mig när jag försvan in i skogen. Banan var hård då det var -2 grader. Annars gissar jag att den är lite mjukare då det mest är sandunderlag. Banan är helt olik 2009 års SM bana. Iår var det klättring och tuffa utförslöpor. Nästa år blir det mer slätt underlag och småkuperat och sådär lömskt jobbigt. När man rullar banan så tycker man den är flack men när man tävlar är den plötsligt skitjobbig. Men kul var de delar av banan som jag hittade och jag ser fram emot racet nästa år.
Här är bilder från banan: MTB SM XC BANAN 2010 Rättvik


Efter provkörningen for vi upp till Orsa för att träffa Jepser, Lena, Alva, Hugo och nyfödda Tyra. Det var några år sedan vi träffades då de flyttade upp för 3 år sedan från fina Norrtälje. På lördagmorgon var det cykel distans som gällde. Vädret var någon minusgrad och det vräkte
ned snö.

Jesper och jag körde en fin runda med en hel del höjdmeter. Vi körde också delar av Orsakajt´n banan som gick längs med en ringlande älv. Mycket sandunderlag här med men nu fruset och fin cykling. Mot slutet tog vi oss nästan hela vägen upp till Grönklint, en tuff och lång klättring och mycket bra träning särskilt när man plöjde genom 10 cm nysnö oxå. Det blev till sist 3 tim och 20 min blevv det med 119 i medelpuls. Efter att Irma och Lena tränat en sväng på eftm och vi ätit middag så åkte Jesper och jag upp till Grönklint och körde skidor / skate, 12 varv på en 1400 meters slinga. Underlaget och kvällen var fin trotts att tempen var runt 0:an och det var tät dimma Kul att få åka lite skidor som omväxling.



På söndagen blev det ingen skidåkning som jag tänkt då det var 6 grader varmt och regna. Det blev hemresa för att på kvällen bränna av ett trainer pass istället. Men ett stort tack till fam Jesper & Lena för en kanonhelg!!!