söndag 7 oktober 2018

VISTA MTB

Det blev en riktigt bra första oktoberhelg. Det har mest i tid mätt varit cykel med Simon i helgen faktiskt.
Vi har kört distans, teknik i skatepark och kurvträning i dirtgropen i grind. Även Iza hängde med på ett av passen. 

Har oxå kört några timmar på trainern där jag kört några backar i USA👌

Men däremellan så for Stefan och jag ned till Vista strax utanför Husqvarna och körde årets sista rejs denna säsong.

Det är en av Sveriges roligaste mtb banor oxå så det rejset vill man helst inte missa. Jag körde ju inte det rejset förra året då vi körde förSM i Östersund som sista rejset istället. Förövrigt är det ju som natt och dag om man jämför de banorna och då är Östersunds bana natten och Vista en solig vacker dag😄

Vista banan har vi ju kört många gånger och kan banan ok, så vi valde bort att hinna provköra banan och åkte dit rätt tight inpå start. Vi värmde upp en stund och sedan start!! Körde ju på Irmas hardtail hoj idag och det är ingen nackdel på den banan då den är ganska så snabb!! Fina stigar, mycket kurvor och tuffa uppför och flowig nedför.

Jag har ju tränat en hel del 20/40 pass sista tiden då jag varit så seg i starten. Det verkar ha hjälpt för nu var jag direkt med i topp 5 även fast jag starta i andra led. Tempot var bra första varvet och jag låg med bra strax bakom täten och körde in mig på banan första varvet. På andra varvet gjorde jag en attack i längsta stigningen och fick en lucka rätt snabbt. Körde inte riktigt bra i flowpartierna utan var lite för passiv så luckan var bara ca 15 sek in på 3e varvet. Tryckte på så mycket jag orka på 3e och luckan växte till ca 30 sek. På 4e och sista varvet körde på men de som jagade körde fort så blev inte mer än 30 sek marginal i mål före Jens Pettersson  som blev 2a och 3a blev Jim Fransson.

Riktigt nöjd med farten idag även fast jag tycker jag borde kunnat kört lite snabbare i utförspartierna. Lite för stiff i kroppen där helt enkelt.
Jämförde tiden med 2016 på exakt samma bana och då körde jag på 41:20 min. Idag körde jag på 41:21 min. Så håller iallafall uppe samma fart😄de 2 senaste åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar