söndag 30 augusti 2020

PGRAV


Säsongen 2020 kom visst tillsist igång. Det kommer bli en intensiv och kort säsong för mig på 3 veckor. Ändå så missa jag tyvärr starten på säsongen då jag inte kunde delta i Järfälla som var idag pågrav annat göromål.

Men har ryckt upp mig och gör ett försök till bra performens på nästa helgs tävlingar i Husqvarna och Hallby. Speciellt Husqvarnas bana är en av de bästa i Sverige och där trivs jag bra. Hallby är oxå en mycket fin bana men efter förra årets fail på xco racet pgrav flimmer så vågar jag inte sia mer om trivsel där. Men tittar man i historieböckerna så ser det ju bra ut. 

Det stora målet blir förstås SM i Göteborg och även det racet som blir svårast att placera sig bra på. Så därför blir Husgvarna och Hallby viktiga då de är seedningsgrundande inför SM.

Vad gäller SM banan så körde jag där sist för 2 år sedan och då körde jag hyffsat bra. Banan då var mycket klassisk xco med rötter, berghällar, blandat med snabba stigar då passa banan mig bra. Men sett att lite nytt byggts så ska bli kul att testa banan. 

Men som med de flesta banor så kan alla passa bara man har bra ben och sedan tvärtom såklart.

Dessa race blir de sista jag gör i H40 klassen. Pgrav nästa år är jag för gammal, men blir en av ungtupparna i H50 istället. Det är det enda positiva med att bli äldre och tvingas byta klass för då är man ju yngst i sin nya klass igen.