måndag 23 augusti 2021

JÄRFÄLLA MTB XCO SWE CUP

Igår söndag var det Swe Cup Mtb Xco i Järfälla på bruket banan. Denna bana ska SM gå på nästa år så kanon att man får ett riktigt tufft rejs på banan som är riktigt tuff och utslagsgivande. 

Jag som är väldigt xcobanaintresserad då jag bygger en hel del hemma och ska påbörja ett project med att rusta Kvisthamra bikepark banan i Norrtälje kommer ha delar av järfälla banan som inspiration då den är riktigt tuff och rolig.

Det var lite ändringar på banan sedan jag sist körde och de ändringarna var till det bättre. Det var lite mer körning i slalombacken. Så mer uppför och nedför och skrå körning. 

 En hel del sten och rötter var det oxå både utför och uppför och det var skoj. Förutom för de minsta kanske. 

Där banan flackade ut och man körde på en lite för lång singeltrack var det oxå en hel del rötter och sten. Där kändes banan lite lång kanske och man önskade ett slätt parti.

Sedan vet jag inte om det bara är jag som tycker detta men de hoppen som finns på banan är väldigt svårhoppade och lite aviga😊😄

Jag är väl lite för stiff och dålig på hopp men hemma har jag en drös flowiga hopp som gör banan rolig och som är hyffsat lätthoppade och förlåtliga. Men säkert bara jag som tyckte det så glöm detta😊

 Annars är utförslöporna skitcoola på bruket banan.

Nu gick ju alla hopp att rulla på bruket banan och det var kanon. Så det var bara köra lite långsammare där.


På rejest var det lite få H50 startande men H40 var många. 

Jag hade en riktigt bra dag och kände mig stark. Hade lite problem i början att få bra flyt bland stenarna och rötterna men efter halva rejset börja jag hitta bättre linjer och fick upp riktigt bra flyt även där. Det blev en vinst i H50 och jag körde jämt med täten i H40 och det var jag extra nöjd med.

 Även Simon körde rejest i p9-10 klassen. Simon var lite skraj över att banan var lite väl svår men han startade och körde på bra i ett halvt varv sedan vurpa han och valde att inte fortsätta. 

Men hans träningskompis som oxå heter Simon kom 2a och det var starkt kört.