tisdag 1 december 2009

ALPE-D HUEZ


När jag stängde dörren inifrån träningsrummet så stängde jag ute regnet, dimman, mörkret och kylan bakom mig och solen strålade plötsligt ned från en klarblå himmel och det var ca +12 grader, men då befann jag mig ochså nere i sydeuropa mitt i alperna.

Jag stod nedanför stigningen upp till Alpe-d Huez. En 13,5 km stigning väntade mig nu. Fan va härligt!!! Jag satte mig på cykeln och landskapet börja röra på sig. Jag tänkte mest bara ta mig upp idag då jag varit sjuk förra veckan men jag började köra om lite cyklister som oxå var på väg uppför det berömda berget. Tävlingsinstinkten tog över och kadensen börja trappas upp och jag la mig runt 90-95 kadens och försökte hålla trycket runt 300 watt. Pulsen steg medans tag tittade ut över landsakpet medans jag tog en brant serpentinsväng. Fasen det är ju som på riktigt!!!

Det var långa kilometrar uppför men tiden jag fick slutade på 48:20 min. Typ 48 min har aldrig gått så fort på en trainer förut trotts att det var skitjobbigt.

Det blir en kul och tuff tid att jaga och försöka förbättra men det blir blir jobbigt då jag hade bra tryck och flyt idag, ochså var jag riktigt taggad - never as good as the first time!!! Bilden nedan är racet!!!