söndag 28 september 2014

HACKSTA XCO RACE


Nästan hemma tävling idag då det var dax för Öppna Stockholms DM i Åkersberga vid Hackstabacken.
Det var lite allmänt tunna startfält men de som var där var rätt vassa på XCO. Banan var snarlik fjolårets bana men det hade petats in lite mer svåra tekniska passager och det var skoj men det var till kostnad av de snabbare partierna så det blev en lite för långsam bana för de flesta särskilt då det var lite lerigt här och där oxå.
Banan är oxå rejält kuperad men det gillas verkligen även fast det är väldigt jobbigt :.)

Alla vuxen klasser starta samtidigt så det blev bra fart med en gång. Jag hade bra ben men däremot ett förfärligt dåligt flow inledningsvis. Det kändes som jag körde på allt som gick att köra på och valde fel spår på många ställen. Efter något varv ledsna Henrik Mård på min ojämna fart och körde om mig och tog upp jakten på Ville Olsson som låg en bit framför mig. I ett tekniskt parti så gör jag en liten flygtur över styret och tappar kontakten på Ville och Mården.
Men det var nog det som behövdes idag för efter den vurpan blev jag lite förbannad och började öka farten. men jag fick gräva djupt för att få ut lite speed och därmed lite flow på banan. Men jag körde bättre och bättre och på slutet av 3e varvet var jag först ifatt Ville och sedan Mården som körde i samma klass som mig.

I början av 4e varvet gick jag om och börja attackera direkt då jag kände mig stark. Kom även ifatt Jesper Andersson och nu var jag totalt 2a ute på banan. Det var bara Micke Flockhart som var i en liten klass för sig.
Körde hårt på 4e varvet och var rejält trött när jag kom in i varvningen inför sista varvet. Men alla var trötta i detta skede så det räckte att hålla uppe någorlunda fart på sista varvet för att komma in som förste man i 40 klassen. Henrik Mård var 2a och Patrik Larsson 3a.

Det blev ett rätt långt race och jag gick väldigt mycket på hyper-rött för att få flyt så efter racet var jag rejält sliten från topp till tå.
 Knappt jag kunde gå efter racet då jag fått en rejäl vad-kaka av vurpan under racet. Nu är det en välbehövlig vilodag imorrn sen på det igen :.))