lördag 8 juni 2019

BORLÄNGE TOUR ETAPP 2 XCO



Borlänge tour etapp 2 Xco. Vädret var soligt och varmt och därmed en riktigt snabb Xco bana.

 Jag tyckte jag hade det lite stressigt innan start och att hinna värma upp då barnen skulle servas med allt möjligt. Blev något sen in i startfållan. Men allt är rellativt och mitt lilla stresspåslag stod sig rätt slätt när en av mina motståndare kom inspringande med nrlapp och chip i ena handen och några buntband i andra handen. Har tävlat mot denna ikon i ca 25 år så i lite medlidande höll jag i hans hoj medan han satte prylarna på plats.
 Hann prata lite med honom och han hade varit igång sedan tidiga morgonen med  sina 3 barns cyklar och sedan servat alla 3 som tävlade innan honom i olika klasser och starttider. Inte hunnit med frukost än.

Vilken superfarsa tänkte jag!! Men som motståndare så tänker man ju oxå att vilken tur för mig att han har så tufft för skulle han ha mer fokus på sig själv så skulle han vara en till "mankan" på banan.

När de sa 1 min kvar så drog han en djupt andetag och hade 1 min "to free his mind"
Sneglade mot honom och sa 1 min egentid😄

Racet då!!! Såklart så drog ikonen iväg som ett skott och jag fick kämpa som en galning för position. Låg runt 8e i första backen. Det var lite kö direkt. I andra backen öppna det upp sig lite och jag gasa på för fullt för köra om. Vips så var jag i tätgruppen. Gick lite förvånade lätt denna gång men tempot var inte så rasande idag i täten till en början.

Jag låg fint på 4e plats i halva loppet och det gasades uppför men gick snällare på flacken och man hann återhämta sig.

 Men in på sista varvet så blev det en rejäl tempoökning av mankan.
Kimmen krokna när den tredje tempoökningen av mankan gjordes. Även jag tappa kontakten med mankan men jag fick även några sek till Kimmen. Så sista halvan var det maxat ända in i mål. Riktigt jobbigt sista varv.

Jag blev 2a i H40 idag ca 20 sek efter mankan och ungefär samma avstånd mellan mig och Kimmen som blev 3a.

Vet ej totalställning ännu. Men uppdaterar när jag vet.

Irmis hade oxå ett jämt och tufft lopp och hon blev oxå 2a i D40.