söndag 23 juni 2019

PB PÅ KVISTHAMRA ELITE BANA


Det blev en bra träningsmidsommar helg detta.
Söndag:  Idag så körde vi en träningstävling på kvisthamras elitebana. Vi körde 4*3,2 km och banan var torr, snabb och i bra skick för dagen.
Vi var 11 startande och det räknas som ett stort startfält i dessa trakter.
Micke Flockhart fick bli haren som oftast och jag satte mig som ett klistermärke bakom hans hjul. Hampus Bergander var med i ett kvarts varv innan han tvingades släppa på gasen.
Jag kände mig stark och hade viss fördel utför då jag körde fullgungen medans Micke fick kämpa med HT hojen. Under 2 varv var jag hack i häl och tempot var högt. In på 3e varvet gasa Micke på lite extra och jag tappa några meter uppför. Men i skogen och utför kunde jag täppa luckan. In på sista varvet upprepa sig samma scenarie men jag tappa något mer uppför.
Så sista skogsdelarna och utför kämpa jag på max och lite till och var nästan ifatt när vi gick över mållinjen. Men jag var ca 10 sek efter.
Mina varvtider räckte för PB på banan: 12:23, 12,24, 12,12, 12,23 min. Snabbaste jag kört där även fast banan är ca 150 meter längre nu per varv. Så jag är riktigt nöjd.

Även Irma fick hårt motstånd i Dam då Camilla Clarksson var på plats och sparra ordentligt. Men hemmabana och bra teknik gjorde att Irma var först över målinjen av de två.


Lördag:Igår var träningen 2:30 tim mtb distans runt om Norrtälje. Det var Stefan och jag som körde ett lugnt pass och titta på omgivningarna och konstatera att det byggts väldigt mycket...överallt!!!




Fredag: På självaste midsommarafton så blev det trainer race. Jag körde den tuffa Alpe d huez stigningen på bigringvr som är 14,18. km 
Jag vägde in på 77,0 kg så lite tufft utgångsläge då jag vägde in på 75,0 på min rekordtid som är 52:03 min.
Jag satte rekordtiden som motståndare och dundra på i ett pulssnitt på 163 och maxpuls på 176. Snittwatten hamna på 332 watt. Tiden blev 53:29 min. Så slagen med ca 1:20 min av en lättare mig. 
Nöjd ändå då watten bara var 2 watt sämre än vad jag höll då jag körde rekordtiden. 

På eftm så blev det 3,5 tim trimning av kvisthamra banan så stigningarna skulle vara fina. Stefan hade redan trimmat mer tid än det tidigare i veckan för att få en fin race bana tills på söndag (idag).


Förutom det jag skrivit om så har det badats en hel del då vädret varit strålande hela midsommarhelgen👌