fredag 29 februari 2008

Sticker ut hakan!!!

Imorgon så är det äntligen träningsrace igen. Sist i Sverige så var det trettondagsracet och det gick bra, nästan lite för bra då man inte behövde gå på helt för fullt för att vinna. I Frankrike så var det ett bergstempo som vi körde och jag är riktigt nöjd med den insattsen oxå trotts att jag var rejält slagen av David och Patrik. Hade man inte varit sjuk i 3 veckor innan så kanske man hade kört någon min bättre men jag hade inte tagit någon bättre placering då jag inte ens i storform skulle nå upp till Davids och Patriks tider. Tyvärr blev det inget race på Gran Canaria till toppen då både Stefan och jag var sjuka men det var ju före Frankrike resan.

Men nu har man varit frisk sen Frankrike resan och tränat på bra. Sedan förra veckan kör jag 3 intervallpass i veckan oxå, det har jag aldrig gjort förut. Har bara kört 2 intervallpass som mest i veckan förut. Har lagt till igångdrag detta år för att få lite förändring. Vilo pulsen ligger på under runt 38, polars fitness test får jag värdet 67, jag har gått ned 6 kg sen förra årets tävlingssäsong och väger runt 80 kg istället för runt 86 kg. Ska försöka gå ned lite till innan säsongen men det är viktigt att inte tappa för mycket kraft samtidigt. Tränings mängden i timmar är 12,10 tim/vecka trotts de där eländiga 3 sjuk veckor. 20,9 mil i snitt/vecka på cykel har jag oxå exklusive spinningpassen.

Imorgon så är det som sagt race igen. Det blir samma bana som trettondags racet, en kort bana som är ganska så teknisk lätt men ganska så kuperad. Mitt mål är så klart att vinna. Tyvärr så visar TV att det ska bli regn, blåsigt och riktigt trist väder imorgon. För mig gör det inget då jag kör bättre jämfört med de som är med ju värre det blir men det är ju kul om det blir några som kör oxå. Regn = halverat startfält. Det är ju landsvägarna man vill ska komma och köra men de är lite rädda för dåligt väder. Collin är den som jag tror jag får mest motstånd ifrån. Jesper kör nog på i början men kroknar. Peter hänger kanske med ett tag, liksom Stefan men de kroknar nog oxå. Danne om han är med är snabb i kanske 2 varv sen e han rökt.

Jag själv känner mig i bra form och har vilat idag och känner kraften komma åter efter veckans intervaller. Jag kommer inte att ta starten imorgon utan köra lite avvaktande de första varven. Ser bara till att inte någon får för stor lucka. Jag tänkte trycka på rejält de sista 15 min. Det är min taktik imorgon!!! Nu ska jag kolla på film och ladda för imorgon. Jag är nog på startplatsen vid 10:30 tiden och snitslar banan och kör in mig på de bästa spåren. Irma kommer med och tar tid och kommer filma stora delar av racet med videokameran!! Peter har lovat fika efteråt!! mums!! Det är ju godis lördag imorgon, det är en bra dag!! Kämpa på nu imorgon!!!