torsdag 14 maj 2009

EN VANLIG PAPPADAG

Dagen började som de flesta andra dagar (nu när man är pappaledig)att Iza vaknar kl 4:53 och då var det bara att gå upp och göra välling och byta blöja så Iza ska bli glad och nöjd. Sedan så gör jag frukost till mig och Irmis. Jag är hungrig så jag brukar ha hunnit käka frukost innan Irmis kommer upp ur bingen. Men när Irmis äter så sitter jag brevid och smuttar på lite kaffe.

Sen är det bara att klä på sig och Iza för att Irma ska hinna få upp Iza i selen på ryggen på mig då vi ska ut i skogen för att arbeta i några timmar. Irmis cyklar till jobbet och vi beger oss ut i skogen. Efter någon halvtimme sover Iza sött i selen och jag kan arbeta i ro någon timme. Närmare niotiden på morgonen vakanr Iza och det är bara att bege sig hemåt för lite namnam.

Sedan är det Izas tur att leka ute. Denna dag var farmor här så jag satte mig på mtbcykel och körde en timmes pass i skogen. Hemma vid 11 tiden och farmor hade börjat med lunchen och vid 12 tiden var det matdags för hela gänget. Sen är Iza trött igen och då är det barnvagnen som gäller. Efter några minuter när man går med barnvagen har Iza somnat så då får Iza sova på uteplatsen med farmor vaktande och jag går ut och börjar olja in uteverandans trappa.

Hinner måla halva trappan innan Iza vaknar och vill ha namnam. Kl är väl närmare 15 efter fikat så nu blir det promenad. Iza går med bestämda steg nedför backen och vill bara hålla farmor i handen. Hemma igen efter någon halvtimme och då vattnar vi i växthuset och lite blommor ute.

Farmor cyklar hem och jag går in och slår på TVen för att hinna se girot samtidigt som jag leker med Iza och börjar med middagen så Irmis har maten klar när hon kommer hem vid 17:30 tiden. Iza äter först sedan är det föräldrarnas tur. Lek och stoj och välling innan Iza ska sova vid 19 tiden. Kl 20:00 så kommer jag ut från Izas rum efter nattningen och de var jag som somna först. Nu kan man läsa lite tidning, se lite på TV, surfa på datorn och blogga lite och umgås med Irmis innan man rasar i säng vid 22 tiden.

Så var en vanlig pappadag slut. Snipp snapp snut så var dagen slut!!!