torsdag 14 februari 2013

KwaZulu-Natal


 Det stora målet detta år är såklart master VM i Pietermaritzburg / Sydafrika i slutet av Augusti. Det kommer vara på i stort sett samma bana som elit VM går någon vecka efter. Riktigt tuff och rolig XC bana verkar det vara av det man sett på TV.
Samuel och jag har bokat boendet redan då det kommer bli rätt så fullt de bra ställena i de säkra delarna av staden. Även Tommy har bokat boendet. Nu är det bara att ta tag i resbiten oxå för att få till en så smidig och billig resa som möjligt men det blir garanterat en 27 timmars resa från dörr till dörr, precis som till Brasilien förra året. Det tar på krafter har man lärt sig. Man har oxå lärt sig att ta mat med sig. Tänker inte upprepa förra årets magsjuka 2 dagar innan racet. 


Den snabbaste H40 har varit Italienaren Manfredi Zaglio men han har blivit för gammal för H40 så han slipper man. Lite tråkigt då jag gärna skulle vilja slå honom men samtidigt har han varit väldigt svår att knäcka. Det kommer säkert upp någon ny snabb åkare men annars är det hemma åkaren som har hemma-bana Nico Fitzenmaier och brasiljanaren Abraão Azevedo som vann VM då inte Manfredi var med som kommer vara de tuffaste konkurenterna vad jag vet just nu. Det ska bli hur grymt kul som helst och sådan morot att ha under vår och sommaren.