söndag 29 december 2013

SALBOHED XC TT + VÄRLDSSTJÄRNOR

Start Salbohed XC TT

Idag for jag, Stefan, Jonka och Chippen från Norrtälje till Världsmästaren Tommy Olssons XC bana i Salbohed för lite XC träning. Tommy hade snickrat ihop en riktigt stötig och kurvig bana. Det var inte min favorit bana men det var grymt bra träning då man är lite bortskämd här hemma på stökbanor.
Extra krydda och hype denna dag var att världscupstjärnan Emil Lindgren var på plats samt en hel del lokala cyklister så det var riktigt skoj.
Träningen lades upp i 1st 3 varvs heat, 2 st 2 varvs heat samt 1 varv tempo som avslutning. Vilan mellan heaten var ca 5-10 min.
På första heatet var banan lite o-uppkörd på några ställen och det var lite svårt att hitta linjerna så jag körde lite knaggligt men det gick bättre och bättre för varje varv men jag blev 3a efter 2an Tommy. Vann gjorde såklart Emil helt överlägset i alla heat.
På heaten som var i 2 varv så öste jag på allt i startbacken för att få vara på hjulet när Emil körde om i slutet av backen.
Men det är bara att konstatera att Emil kör fortare precis överallt så man kan inte ens hänga med i 10 meter. Jag blev iallafall 2a i heaten. På avslutande tempot starta jag hack i häl på Emil igen och hängde inte alls med men jag satte ett bra varv och min tid blev 5:32 min. Emils tid var 4:40 min så skulle vi kört 5-6 varv så hade man blivit varvad på den banan. Skoj och bra träning var det trotts allt!!!
Sedan for vi Norrtäljebor hem lika fort som Maria Östergren for hem från tävlingarna på början av 2000 talet.... Sista meningen fattar nog bara de som är riktigt gamla i gamet ;.))

Ledde iallafall några sekunder

Emil in action
 Lärde iallafall Emil vad "kattskallar" och Stockholms-syndromet" är ;.)))

GT, Tommy och Emil

Tommy flyger fram

GT håller sig på marken