måndag 2 december 2013

SCOTT 27 vs 26

Då marken var frusen i lördags och idag så har jag kört premiärtur på 27an här hemma och även ett litet test på 27an vs 26an. Lördagen gick mest åt att ställa in cykeln så den blev så lik min 26a som möjligt med vinklar och höjd. Blev till att sätta lite grovkornpasta på sadelstolpen då den gled ned, samma som jag fick göra på 26an då den var ny. Annars är cyklarna istort sett lika utrustade med xtr och absolute black drev. Inga carbon hjul på någon av hojarna. Cykelvikten är på 27an 8.8 kg och 26an 9.2 kg.

Både under lördagens träning och dagens träning växlade jag cyklar då och då. Banan var frusen, hård och snabb. Jag körde alla hoppen på banan och en liten rockgarden. Dock inget brantare utför då det var lite halt.

Tog tid varje varv och 27ans 2 bästa tider blev 5:50, 5:51, och 26ans 2 bästa tider blev 6:00, 6:02.
Maxpulsen var lika på alla de 4a varven. Medelpulsen var svår att få då den steg lite ju längre jag körde. Men jag tyckte jag körde fair..!!

Känslan är att 27 an inte är lika stötig som 26 an. Känns som jag kan spara lite mer energi på 27 an och ha lite högre grundtempo. När jag kört 26an och växlade kändes det bara skönt, bra och racigt. När jag växlade tillbaka till 26an fick man en liten aha upplevelse!! 26an kändes då verkligen bmxig och orolig i körningen men samtidigt lättare att hantera sidled. Kändes dock som man får jobba mer för att få upp farten på 26an och egentligen jobba lite mer överallt på banan utom uppför för uppför var det lika jobbigt på båda hojarna.

Det var träningstestet och det kommer man långt på men det är race testet som ger det slutgiltiga resultatet om det är någon skillnad :-)