söndag 28 juni 2009

NORDLIGASTE ROSLAGSLEDEN

Äntligen hemma. Idag var det varmaste dagen hittills iår. + 27 grader hade jag som medeltemp på min polarklocka idag, inte ett moln på himlen och knappt några vindar att gnälla på heller. Dagens pass blev långt.

Jag cyklade raka vägen till Grisslehamn och tog en fika där i bagarboden innan jag började ta mig fram på roslagsleden mot Älmsta. Den började bra men blev ganska så snabbt väldigt stenig sedan var det grusväg blandat med gå med cykel på ryggen.




Mest var det förstås grusväg, sen en hel del fina stigar men några kilometer var det riktig vandringsled. Ett tag knalla man längs klipporna vid havet med hala cykelskor och bärandes på cykeln. Svetten rann och man undra vad man höll på med.

Men efter ett dopp i havet så kändes det bättre. Det som var riktigt trist var att märkningen upphörde på några ställen så man fick tjansa sig fram och fråga sig fram. Inte så kul när de gått ut med att den ska vara utmärkt. Suck!!! Men jag hitta den till 99% rätt till sist. Men då har man fått vända några gånger och letat. Ingen höjdare att cykla denna sträcka och jag lär inte cykla längst leden från Grisslehamn till Älmsta igen. Men från Älmsta till Norrtälje är den ju helt och hållet cykelbar hela vägen.

Det tog nästan 2 tim att ta sig från Grisslehamn till Älmsta idag. Så när jag kom hem hade jag cyklat 5 tim och 13 min. Haft 120 i medelpuls /65% och gjort av med 3699 kalorier. Samt gått ned 3 kg. Jag stannade till 4 gånger och fyllde på vätska idag. Tackar Nicklas för vatten och vattenmelonen!!! Den var god idag vill jag lova.

Denna vecka blev det totalt 12 timmars träning. Imorgon blir det vila, förutom lite bål och styrketräning förstås.