söndag 22 januari 2012

GILLAR VERKLIGEN INTE LÅNGLOPP




Pass 2 denna dag blev på trainern och jag körde upp till col du galibier. Körde 2 st 15 minuters omgångar 20/40 sek. Jobbigt men det kändes ändå rätt bra trotts gårdagens race i benen. Fin stigning detta. Skulle verkligen vilja köra den live.



Det blev ett pass 3 denna dag oxå då jag inte kunde hålla mig från det fina skate spåret jag har utanför dörren. kanske inte lika fint som på bilden men kul är det med skate. Körde 30 min, blev 6 varv igen på skatebanan. 
Kan inte fatta att inte fler gillar skate och det satsas lite mer på det än klassiskt här i trakten. Är ju betydligt enklare att göra skatespår än klassiska spår, spåren kräver mindre snö, mindre underhåll. Man slipper den där besvärliga fäste-valla delen som ofta gör skidåkningen mindre kul. Man slipper de där sladdriga spåren som det oftast är i klassisk skidåkning. 
Klassisk skidåkning tycker jag bara är kul när det är perfekta förhållanden med blåvalla och fina hårda, fyrkantiga spår. Annars är klassisk skidåkning rätt tråkig. Skate är ju betydlig roligare, enklare och går oftast fortare oxå. Fattar inte folk det???
Men det är väl som vanligt i både skidor och cykling, det är de där "roliga" långloppen som sätter för stor prägel på det hela.
Jag gillar verkligen INTE långlopp.