fredag 6 januari 2012

TRETTONDAGSRACET



Lite kallt idag även fast solen tittade fram. Det var -2 grader så det var en riktigt fin racedag.
Banan var stenhård till 98%, endast något kort parti som var lite mjukt inne i skogen. Banan blev lite kortad så det skulle bli ett tight race och då inga tarmacåkare skulle dyka upp tog jag mig friheten och la till en liten teknisk utmaning på banan som skulle vart lite väl snabb annars. Det var det stället som gav banan lite karaktär och där det kunde och hände lite grejer under racet förutom i den långa stigningen.

När starten gick så gick det inte rasade fort utan jag tror alla hade lite respekt för den fysiska banan samt att det skulle ju köras i en timme utan att krokna för mycket. 
Ville Olsson tog starten och jag haka på samt Stefan Larrson och Tommy Olsson hängde med. I utförslöpan gick det lite väl lugnt så jag gick upp i täten och körde hårt uppför(tyckte jag) men Ville dansa med hur lätt som helst men Stefan och Tommy fick släppa lite. 
Ville gick om och fick några meter till toppen. Men jag gick väldigt lätt ikapp utför. Så såg det ut i rätt många varv sedan. Ville drog ifrån uppför och jag kom ikapp utför. Efter ca 35 min börja jag krokna lite väl uppför och försökte gå om innan backen uppför, för att försöka bromsa farten lite uppför men Ville bara dunka om och jag hade inte de lätta benen. Ville var den klart starkaste idag.

 Men jag kämpade grymt idag och körde hela tiden ikapp luckan han fick uppför då det var lite flackare. Inför sista varvet var läget precis likadant som de 12 varven innan. När vi nådde toppen så hade Ville 30 meters lucka. Jag satte allt på ett kort och körde allt jag hade utför den mest tekniska biten, Ville fick ett litet stopp och jag var nästan ifatt, Nu var det bara ca 300 meter till mål. Ville körde på säkert och tryggt som vanligt och trodde nog han hade det för han hade några meter till mig. Jag gasa på det sista jag hade och gjorde en blockpass i den näst sista kurvan och därifrån in till mål var det smalt. Så jag lyckades vinna ett omöjligt lopp. Lite tur, mycket kämpa och en inte helt taggad Ville bidrog till det hela.

Var dock lite besviken under racet då mjölksyran slog till lite väl snabbt och hårt mitt i den långa backen. Dock så återhämta jag mig fort när det bar iväg utför så det mest troliga är att Ville var klart bättre än mig uppför helt enkelt än att jag hade inte helt fräscha ben. Pulsvärderna var bra idag oxå. Låg på 90% i medel och hade 96% i max då det är näst intill tipptopp. 
Fina och jämna varvtider: 1, 5:11, 2, 4:56, 3, 4:49, 4, 4:55, 5, 4:54, 6, 4:52, 7, 4:56, 8, 5:01, 9, 4:59, 10, 4:51, 11, 4:59, 12, 5:04, 13, 5:04.

RESULTAT
Trettondagsracet/campus roslagen 2012
flest varv på 60 min.

1a Gunnar Töjren...1:04:37 tim
2a Ville Olsson...1:04:38 tim
6a Tommie Taivasalo
7a Rebecca Lindberg
9a Per Lidbom
10a Thomas Ekmark
11a John Larsson