tisdag 2 oktober 2012

TEST MÅNADEN OKTOBER



Säsongen 2012 är så gott som över på tävlingsfronten. Som småbarns förälder har man inte råd att ta någon direkt vilo period som oktober brukar vara, då man räknar kallt med att det kommer bli ofrivilliga viloperioder här och där under vintern då barnen med största sannolikhet kommer dra hem elaka förkylnings virusar. Däremot så testar jag lite olika intervaller detta år i oktober månaden som jag eventuellt kommer köra i vinter om det känns rätt. Först ut är på test fronten är 10*1 min. Det är 1 min på 50-100 watt mer än på 4-orna. Jag börja lite väl optimistiskt och fick lida rätt bra av det resten av passet. Mjölksyran bara spruta från benen och detta pass var grymt jobbigt. Lite som 400 meters löpning. Man har bara 1 min vila emellan intervallerna oxå så man hinner ej återhämta sig helt mellan intervallerna. Riktigt bra pass!! känns det som!! Mycket pang för pengarna pass!!
Det är Stefan som är min mentor och överblicks tränare och som gör passen åt mig. Stefan är påläst, förnuftig och klok. Jag har kört efter hans filosofi sedan 2008.
Tanken är att man får hänga med vad som händer ute i världen på tränings fronten men inte komplicera till det hela för mycket då tiden är knapp men man får heller inte falla in i precis samma gamla mönster då samma träning ger samma resultat. Men det kan räcka med små, små justeringar och kanske lite om-möblering-ar för att fortsätta ha gnistan att orka och utvecklas.
För hur man än gör så måste det kännas inspirerade och skoj de flesta gångerna och leken ska vara närvarande även om målet kan vara högt.
Published with Blogger-droid v2.0.9