lördag 30 december 2017

NYÅRSBAJKEN XC

Igår: Efter 16 år på intersport så jobbade jag sista dagen där igår!! Lite😥 vemodigt men inget 😏synd om mig för det!! För på tisdag börjar jag istället på Sportringen här i Norrtälje och fortsätter mecka cykel och serva skidor så välkomna dit med cyklar och skidor☺️👍

Idag: Näst sista dagen på 2017 for hela fam Grape/Töjren till Sigtuna för att köra Jeppmans Xc rejs: Nyårsbajken.
Skapligt väder med någon plusgrad. Banan låg vid Sigtuna OK stugan och delar av dagens bana har man kört förr. Men det var några år sedan så lite ringrostigt i början vilka linjer som gällde då banan är rätt bred bitvis. Lite för flack bana för min smak egentligen men idag var jag glad det inte var mer kuperat då jag var väldigt seg och tung uppför. Bara erkänna att det blev för mycket julmat och socker helt enkelt!!!

Gick dock mycket bättre på flacken där jag fick in bra flow och fart. Mot Jeppman fanns dock inte tillräcklig fart. Jag försökte följa i början men tappa snabbt några meter här och där så han försvann rätt snabbt. Det var tomt bak oxå så blev lite ingemanscykling. Mot slutet mötte jag dock Jeppman några varv på samma ställe men på sista varvet för mig så hade Jeppman utökat igen. Blev väl ca 2-3 min efter Jeppman idag och 3a blev Per Kumlin.

Jätte skoj rejs och kul med så många startande. Cykeltvätt, dusch, bastu, fika och priser efteråt!! Svårslaget arrangemang på denna nivå😊👍 Dessutom mer fotografer i skogen än på SM!! Grymt!!!

Nästa lördag 6/1 kör vi i ckn traditionsenligt Trettondagsrejset Xc på campus roslagen med samling kl 10:30 och start 11:00. Flest varv på en 4-5 min bana på 60 min gäller då. Lovar en fin, skojig bana men kan nog inte matcha Jeppmans arrangemang☺️🙂