tisdag 22 april 2008

cykelcross och mountainbike

För att överleva dagen på jobbet så tog jag en sväng på cykeln till bergstugan och tittade ut över ett soligt och underbart Norrtälje. Stod där upp och tog några djupa andetag innan det var dags att åter igen stänga in sig i gruvan på jobbet och förlora värdefull livs-tid.

Kvällen tillbringades i ett ännu mer underbarare lönnsvik och premiär race på nya mtb slingan runt huset och skogen. 4 st var det som startade och lika många i publik. Lite trist att det blivit så få som kör men man förstår det då sporten är väldigt krävande fysiskt och det går inte att söndagsträna och sen ha kul i backarna. Det kräver år och många timmar varierat hårt och mindre hårt och en god disciplinen för att tycka att backarna är lite kul.

Men all heder åt mtb cyklingen. Jag tycker det är den roligaste sporten. Men mitt köp av en cross cykel har gett distans passen lite ny inspiration. med crossen kan man svicha fram betydligt snabbare än mtb cykeln på asfalten och fördelen mot racern är att man även kan svänga in på lite grusvägar, stigar, mm. Det ger de vanliga rundorna lite mer space. Man kan ta ut svängarna lite mer och se mer. Det kan man med mtb cykeln oxå men den går ju lite långsammare. Snabbast är racern men den ger begränsade rundor. Så en cross borde alla cykel frälsta ha... det är skitkul!!!