söndag 6 april 2008

NU HAR JAG SETT TRANOR OXÅ!!!


Vecka 14 är så gott som slut. Det var en bra vecka med både träningsrace, intervaller och distanspass. På dagens distans pass så var vi 7 st. Det blev den gamla vanliga vinter rundan upp till älmsta för att ta en kopp kaffe, macka och prata lite gossip. Det bidde 10,1 mil idag, 3:50 tim, 119 i medelpuls och 27 i medelhastighet och för att fortsätta med lite djur betraktelser så såg vi för första gången i år tranor så nu e det vår på riktigt.
Höjdpunkten under veckan var gårdagen då det var kepscup avslutning vid fiskartorpet/liljanskogen i Stockholm. Det börjar märkas att jag har tränat väldigt bra i vinter och gått ned 8 kg sen förra sommaren. jag vann åter igen i H-30 klassen ganska så klart och tog hem 2008 års blåa-keps i H-30.
Den tekniska, tighta, hala och väldigt knixiga banan passsade mig utmärkt då man fick utnyttja sin gamla enduro teknik.
Framförallt märks det att jag hänger med bättre uppför. Jag tycker jag körde bra förra året men jag tappade uppför. Till i år hoppas jag på att inte tappa lika mycket uppför och som sagt så verkar det som om jag hänger på bättre uppför oxå.
Det var viktigt att få en bra start då det blev singeltrack ganska så snabbt och jag fick en hyfsad start och låg ca 8 in i skogen. Den första långa backan var svårcyklad då det var halt och stenigt så där sprang jag varje varv.
Har märkt att jag är stark löpare med cykel jämfört med de jag tävlar med så jag plockade flera placeringar på löpningen i början. Jag är väldigt nöjd att jag såg Uffe Puffe i nästan halva racet innan han försvann ur synfältet oxå nöjd att jag var före Fredrik Edin när jag gick i mål. Han har kört bra i år och vann totalt första kepsen. Skönt att slå Tommy O med med någon minut, han är en bra värde mätare inför cupen.
Justus var inte med och det var synd. Per Kumlin körde betydligt bättre än förra racet men har en bit kvar. Stefan L hade en jobbig dag men han körde så bra i tisdags att han kan vara nöjd med det, han blev trotts allt total 2:a i H-40 efter Tommy Olsson i kepsen.
Veckans träning blev totlat 12 tim, 24 mil på cykeln. 2 distans pass, 1 intervallpass och 2 träningstävlingar.
Dax för nästa vecka!!!!