lördag 5 juli 2008

POWER MTB

Idag så körde jag "Västerås power mtb" xc tävling. På malma motocross bana så hade en 5 km slinga gjorts där man körde delvis på crossbanan och delvis i skogen på fina, fina cykel stigar. Vädret var kanon med lite blandat sol och moln. Värmde upp 2 varv på banan så jag var ordentligt varm när starten gick. Men kände lite motstånd inifrån och var för loj, så jag fick en urusel start och låg runt 25e man till en början och det var inte bra då man ganska snabbt gick in på singel track. En del köande och tappa tid i början men sen börja benen att svara och jag gasade på. När fältet spritt ut sig så var det lättare att avancera oxå. Många sprängde sig nog i början då de försökt gå med de snabba elitarna.
Det tog ca 3,5 varv sen var jag uppe på en total 3:e plats och hade kört om alla H-30 cyklister som Tobias Arneqvist, Per Kumlin och Stefan Norlin. Fina skalper inför MTB SM som är om 1,5 vecka.
Till sist så blev det idag en seger i H-30 klassen med en ganska så stor marginal till 2:an idag Tobias Arneqvist och 3:an Per Kumlin.

Irmis och Iza var med idag oxå så hon passade på att umgås lite med sin Västerås boende bror Jocke hans tjej Anna och hans son Filip medans jag racede. Det är föresten Jocke som tagit bilden på mig från racet.

Bilfärden hem blev oxå ett race mot trötthet då Iza var less på att sitta i bilstolen. Jag tror det tog 4 tim att komma hem från Västerås.. pust!!! Trötta och hungriga hamna vi framför TVén och så första etappen på Touren...