måndag 10 februari 2014

TÄVLINGAR 2014 / MELANKOLISKA KÄNGOR TILL DE SOM TAR ÅT SIG

Nu har jag satt tävlingsprogrammet 2014. Det saknas dock några race som ej fått något datum eller plats men som man hoppas dyker upp och det är EM, SM och inte mer saknas NM då Stefan precis hitta det i Danmark 2014 :.). 

Vad gäller EM så ska Slovenien ha det iår men deras tävlings ledare och även mycket duktiga DH cyklisten Gorazd Stražišar körde ju ihjäl sig i höstas i en mycket tragisk olycka utanför hans hem i Ljubljana. På facebook sidan står det att de letar datum men är osäkra på genomförandet. 

Vad gäller årets Svenska höjdpunkt SM så finns det ingen arrangör och det är såååååå trist men jag förstår samtidigt de som ska offra sig som arrangör då det är ett hästjobb och oxå mitt i semestrarna och den varmaste sol och bad tiden på året. De som gnäller på arrangörer borde själva arrangera en tävling så får de se hur mycket jobb det är. Man kan bara hoppas någon väljer att arrangera SM ändå utan jätte arrangemang och att folk ej gnäller över att allt inte ser ut som OS så kanske fler orkar arrangera.

Och sen då vad gäller NM så har det racet fått en mindre status sedan 90-talet och särskilt i Sverige!?! av någon anledning, det är ju trotts allt ett mästerskap!!! 
Datum för NM kan tyckas nästan vara hemliga för om man ändå som Svensk vill köra NM så får man verkligen leta på internet för att hitta racet och ofta dyker de upp sent. Är Sverige arrangör så brukar det inte bli något race men annars går NM i de andra nordiska länderna när det är deras tur att arrangera.
Stefan grävde fram årets NM datum 30-31 augusti i Kolding/Danmark. 
Jag hittade något oxå någon NM cup  XCO Nordic Cup 2014. Det verkar skitskoj men det står inte så mycket om den så jag vet ej klasser eller om det bara är för elit. Men här är länken iallafall på en Finländsk sida. Ps: det är bara Sverige som inte har något race än i den cupen ;.))

Det verkar även ha varit lite stökigt med vilka som ska arrangera SWEcup detta år men utan att veta något om det hela egentligen/inifrån så tycker jag det ser bra ut, det schemat som gäller idag/ nu. Det såg bra ut innan med men nu verkar det vara detta som gäller så då får man rätta sig efter det och köra så bra man kan för att ev kunna ta medalj i cupen igen :.)

Annars så hoppas jag min tävlingsäsong startar igång med kepscup i mars och sen riktiga första racet i Tyskland i Bautzen som är första deltävlingen i Tyska mittenlandscupen. Resan dit är bokad och klar.
 Sedan 2 dagars i varberg och sen är det race nästan varanan vecka hela sommaren lång med SWE cup och några race i Västgötacupen samt några fistående race.

Höjdpunkten detta år är ju såklart MASTER VM i Norge/Hafjäll och en medalj är målet även denna gång trotts alla viskningar om comebacker från forna mtb hjältar som tänkt gräva GULD i Hafjäll :.)) 

Till sist kommer man nog i sedvanlig och andalusisk anda säkert kört sig rätt mätt på race till oktober, precis som de senaste 20 åren...he he... 
Förhoppningsvis kan man glädjas över några fina valörer på höstkanten och om inte så har man väl minst 20 år till på sig om man håller sig frisk på ålderns nedför och uppförsbacke :.))



APRIL
6...
26-27...


MAJ

18...



23-25...