måndag 21 april 2014

LUNDA XC TT

Helgens andra TT gick på Stefans Larssons hemmabana vid Lundabadet. Ungefär samma startfält som i lördags men några fler var vi denna soliga och varma vårdag.
Banan var i kanonfint skick men när jag körde uppvärmnings varvet tyckte jag det var så himla slagit och stökigt. När vi kört mastervarvet kolla jag över hojen som det inte hunnits med sedan förra racet och upptäckte med fasa att framgaffeln lagt av. Fjädringen funka 1/3 del sedan var det stop!! Kändes som en framgaffel från 60-talet (om det fanns framgafflar då).
 Det var bara att bita ihop och köra på.
När starten gick så drog Micke Flockhart iväg som ett huj som vanligt och jag satte fart efter. Jag hade lite fördel på den kurviga bana då jag kört banan förr. För Micke var det första gången så jag kunde bita mig fast i ett varv innan mina ben inte ville följa det tempot längre. In på andra varvet såg jag han skymta lite här och där men så hoppar kedjan i fram. Förmodligen lite följd av att framgaffeln inte funka som den skulle så blev det en hoppig resa här och där. Tappa snabbt 5 sek på det och efter det var Micke borta. Körde sedan mitt eget race och körde ändå jämt och fint hela loppet igenom. Mina varvtider: 7:48, 8:13, 8:07, 8:08, 8:06, 8:04 min. Blev till sist 2:20 min efter Micke idag. Nöjd ändå med körningen men dock inte med cykeln denna dag.