söndag 5 oktober 2014

SIXTENSLOPPET

Foto Erik Botås. På GT från Sixtensloppet.

Foto Erik Botås.  Från Sixtensloppet.

Foto Erik Botås. På GT från Sixtensloppet.

Foto Erik Botås. På GT från Sixtensloppet.

Foto Erik Botås. På GT från Sixtensloppet.

Foto Erik Botås. På GT från Sixtensloppet.


Mastadont xco distans pass blev det idag då jag rejsa Sixtensloppet i Knivsta.  Det var flest varv på 3 timmar på en 4 km slinga som gällde idag. Banan var lite knixigare än förra årets bana men de hade fått till banan bra ändå tycker jag med utmaningar längs med hela varvet. En av de roligaste delarna var på bmx banan. 
Banan var dock rätt stökig hela tiden så när man nu skulle köra 3 timmar på banan så fick ryggen lite stryk idag. På denna bana skulle en fullfjädrad hoj vara mumma. Men snitthastigheten var nästan 15 km/h så lite fart var det i banan ändå. Kanske någon till lite längre stigning skulle vara vara pricken över i:et på banan. Annars en skoj XCO bana.

När starten gick så la jag mig runt 4-5 plats. Efter ett tag så var jag 4a och där låg jag bra i några varv. Sedan blev en efter en trötta så jag avancera till en andra plats och där låg jag återigen bra under några varv till. Jag körde kontrollerat utan att bränna för mycket energi men när halva rejset gått så gick jag upp i täten och gasa på lite. Körde på lite hårdare i ett varv men insåg att det var ju ganska lång tid kvar så jag var tvungen att återgå till lite mer comfort zon för att orka hela rejset utan att vägga.
 De två sista varven jag körde börja jag bli lite sliten och jag börja känna mig riktigt trött. Men jag behöll ändå farten till mål utan missar eller vurpor så det blev ett väl disponerat lopp och därmed ett riktigt skoj lång-XCO-rejs. Jag vann alltså loppet även detta år. Får se om man kan lyckas en tredje gång år 2015 :.))