söndag 9 oktober 2011

NORRORTSMÄSTARE



Första riktiga frosten idag och därmed riktigt kyligt men soligt när cykelklubben smack arrangerade norrortsmästerskapen i mtb xc. Banan var istort sett samma som förra året, ganska så snabb och fint underlag men väldigt kuperad och utslagsgivande. Efter gårdagen korta cx race trodde jag på lite snabba ben idag men kände redan i första uppförsbacken att det inte var min dag. Fick kämpa hårt för att inte tappa kontakten för mycket på täten. Jag var rent av urusel uppför så jag fick försöka köra hårt när det var lite flackare och utför.

 Jag låg ganska länge 4a och jagade närmast Morgan Björkdal från smack. Men efter några varv så krokna han lite och jag gick om och började jaga Gustav Dejert smack. Vid det här laget hade Ville Olsson fått en liten lucka och jag trodde han försvunnit för gott för den dagen. Men jag började köra ännu hårdare på de tekniska flacka partierna och gick om Gustav och vips så hade vi kontakt med Ville igen. Men Ville hade börjat slappna av lite för tidigt så han ökade tempot på sista varvet och fick en lucka som växte till 23 sek till mål men andra platsen tog jag iallafall denna kämpiga dag. 
Och eftersom Ville tävlar för Älvsjö bmx trotts att han bor i de norra delarna av Stockholm så blev jag åter igen Norrortsmästare och har nu två st inteckningar i norrortspokalen tillsammans med Morgan Björkdal. Nu behöver man bara en seger till för att ta hem pokalen för alltid. Men det är den svåraste segern att jaga.


NORRORTSMÄSTARE I MOUNTAINBIKE XC
Published with Blogger-droid v1.7.4