lördag 23 augusti 2014

LITE BÄTTRE FEELING

min cykling idag på kartan!!
Efter en tidig frukost så åkte hela gänget i stugan till Hafjäll för inskrivningen inför kommande race och hämtade nr lappen. Nr 82 är mitt nr på detta race.
Regnat under natten och lite på morgonen så när Ville och jag cykla upp till banan så mötte vi en rejält blöt och rejält sönderkörd bana. Samuel tog bilen upp med Stefan.

 Vi cykla ut på banan och jag bestämde mig för att försöka hänga med Ville som gillar detta underlag och är bra på att trixa sig fram i stöket och leran. Jag hade lite fetare däck på idag oxå samt ca 1,4 kg tryck i däcken istället för på gårdagen lite smalare däck med 1,8 kg. Kände direkt att däcken fäste lite bättre på det hala underlaget och den stökiga banan blev lite mer flowig att cykla på.
Cyklade 2 varv i skaplig fart, förtog mig inte men gasa ändå på lite så man fick lite känsla på banan. Fick till riktigt bra flyt och körde överallt och i alla hinder utan problem. Snitta ca 30 min per varv men gissar att tävlingsfarten kommer vara runt 28 min per varv så riktigt långt varv och mycket utslagsgivande stökig.

Inte så rolig cykling men skönare när man känner att man får lite fart över svårigheterna. Så lite mer feeling och lite, lite mer positiv idag än igår men fortfarande står jag fast med att det är det tråkigaste banan jag kört på mycket, mycket länge.

Nu blir det lite vila och en promenad i ösregnet då det nu på eftm regnar som fan rent ut sagt...bara vräker ned så jag kommer oxå sätta på 32 klingan istället för 34 klingan då det går så sakta på banan och är så tungkört. Imorrn blir det sista träningen på banan på morgonenqvisten och jag tänkte slafsa runt något varv och kolla in om det blivit några nya spår vid svårigheterna...over and out fra Norge!!!