tisdag 26 augusti 2014

NÅGRA HÅRDA TANKAR OM MASTER VM I NORGE

På Tommy Olssons blogg så ger han några tankar kring och om Master VM i Norge, jag håller med på alla punkter förutom att jag oxå tyckte banan var skit kass!!! Banan var alldeles för långsam och lång.
Ett stort kliv bakåt till tidiga 90 talet. XCO har ju haft en bra utveckling på senare år med något kortare race.  Kortare och tightare bana där ändå en ganska så hög hastighet har prioriterats trots svåra partier längst med banan och skaplig stor Höjdskillnad.
Slänger man ihop lite andelöst några stökiga stigar i mossig mark och bland sprängsten i början på hösten då det är hög risk för att det regnar en hel del innan racet och under racen så är risken ganska så stor att det blir misärcykling om man inte har lite lättare alternativa stigar att byta ut med så det fortfarande blir lite någorlunda fart i banan.

.....och som Tommy tycker om arrangemanget håller jag fullt med. Det var så dåligt att man får skämas som nordbo jämfört med vad det bjudits på under alla tidigare världsmästerskap jag har varit med på och sett på. Ett världsmästerskap ska hålla en högre status och kringarrangemang just för att det är världens största tävling. Punkt!!!!!!!!!!
Annars var allt bra och jättekul;.))))....och jättebra!!! Kanon:.))