lördag 6 januari 2018

TRETTONDAGSRACET XC

Äntligen lite minusgrader här i roslagen. Det brukar vara kallt när vi kör trettondagsracet och lite kallt blev det även i år. Det var dryga 3 minus grader och trettondagsbanan var frusen och snabb till 90%. Det var dock ett parti i skogen som var rätt lerigt så man klara sig inte ifrån att bli smutsig.

Banan var i fint skick!! Snitslad och rejsklar. Kaffet och bullarna stod klara inför målgång. Det enda som saknades var väl lite fler cyklister 😊

/Man blir riktigt mörkrädd för återväxten på mtb! Finns liksom ingen ungdom som orkar cykla längre (inte i roslagen iallafall) och skulle de lyckas komma ut på en runda skulle de köra i diket av rädsla om man nämnde något om tävling 😊 ...då tänker någon!! -finns det någon som tar hand om ungdomarna? Typ träningar eller nått!!!
Jag svarar: Nä!!! Och det fanns det inte heller när vi börja för 25 år sedan!! Vi börja ändå för vi tyckte det var så skoj och häftigt!! Man måste kunna ta lite egna initiativ liksom! Kunna spontan träna! Utmana sig själv! Vara hungrig på MER!! Sedan så fort som möjligt börja tävla för det är då man lär sig mycket och fort , och för de flesta får man tåla pisk i början. Är man dock tålmodig och skapligt seriös i sitt idrottande så
blir det paybacktime förr eller senare när man lärt sig och fått lite skinn på näsan😊/

Nåja!! Det var bara jag, Stefan, Irma och sedan kom Marcus H från Knivsta och körde. Det var skoj med ett annat ansikte i Norrtälje.
Racet gick kanon och vi rejsa i 60 min. Jag hade bra flyt och tryck och fick en fin genomkörare på den snabba men kuperade banan.
Riktigt gott med kaffe och bulle efteråt!! Tack Stefan!!

Imorgon blir det distans kl 9:00 från norrköp några tim👍🙂