måndag 9 maj 2011

RACE RAPPORT FRÅN TIDAHOLM

 Foto: Henrik Nilsson
Efter att provkört Tidaholms mtb xc bana på lördag eftermiddagen så förstod jag direkt att jag skulle få svårt att vara på pallen i Tidaholm. Banan var väldigt snabb och det var mer långloppsbana än xcobana. Det var mycket eljuspår och långa gas-rakor. Det var en hel del upp och ned men det var rundtrampsbackar som passar en lvg-cyklist perfekt. Och mycket riktigt så var Michael Johansson oslagbar denna dag.

Jag körde väldigt avvaktande vid start och var en bit ned i fältet. Men det fanns dragvilliga så de fick dra sig trötta i början. Även Michael låg långt bak i början. På första varvet så kändes tempot inte så farligt utan jag hängde med bra och fick lite självförtroende och trodde jag skulle kunna vara med och fightas ordentligt. Men precis som igår fick Ulf Johansson en liten lucka i början av andra varvet och tempot gick upp lite och då börja Michael röra på sig. Jag haka på nätt och jämt ett litet tag tills det bara var han och jag som jagade Ulf. Men när Michael var ifatt Ulf så gick han om fort. Väldigt fort. Jag kände att det tempot har inte jag utan jag försökte hänga med Ulf istället. Men även Ulf körde väldigt bra denna dag så jag börja istället tappa. Ett tag var nästan Erik Vrang och Kristian Skoglund ikapp mig men jag lyckades vända den tapp-tränd jag hade och skärpa till tempot så jag höll ifrån men några sekunders marginal. jag blev till sist 3:a denna dag och det får jag vara nöjd med på den banan.
Dock så fick jag inget försprång till Michael i den totala cupen. Jag hade verkligen velat haft det till Borlänge tour men vi är fortfarande på samma poäng och Ulf är tätt efter. Blir nästan för spännande i Borlänge.
Bara hoppas på regn :.)

 Foto: Henrik Nilsson
Klubbkompisen Stefan Larsson blev 13:e man idag. Stefan är 7a totalt i cupen inför Borlänge tour i slutet av maj.