måndag 22 augusti 2016

SLAPPISCH = HJÄRNSPÖKEN

Måndagar är en riktig slapp dag vad gäller rörelse eller som klockan mäter det i "aktivitetsnivå". Det är ju vanlig vardag nu och på måndagar är det bil som gäller för att alla ska nå sina destinationer för dagen. Sedan hämtning av barnen och service fix på olika sätt. Inte min favorit dag i veckan.

Men vädret är plötsligt varmt och strålande igen efter två höstveckor så nu blir det kanske sista rycket med några dagar då man kan avnjuta kvällskaffet på verandan innan hösten tar över på allvar. OS är ju oxå slut för denna gång och med det klimaxet som sista helgen bjöd på i mountainbike väg på både damerna och herrarnas lopp så känns det lite vemodigt.

Men mitt stora lopp för året är inte över än utan nu är det bara 9 dagar kvar. Den sista veckan är den värsta tiden inför ett viktigt lopp då man helst skulle vilja vara på plats redan nu och acklimatisera sig optimalt.
Sen måste man övervinna alla hjärnspöken och lätta på träningen och vila sig pigg. Det gillar benen men inte huvet. Så är det varje gång så även fast man aldrig vänjer sig så vet man hur man reagerar på gamla dar.
Lika för de flesta andra så bara bita ihop och gilla läget och fokusera så bra man kan och det brukar oftast gå bra. Det ska ju inte vara för lätt heller... Tävlingen har redan startat....