söndag 8 april 2012

BORG BALJAN XCO TRÄNING

AFTER RACE LJUG: BILD från MR Flockhart blogg.

Så var det äntligen dax att köra race på delar av min VM och EM träningsbana på hemmaplan.
Tyvärr har ju det torra vädret uteblivit sista tiden så banan var lite väl hal med tanke på att svårighetsgraden är näst intill svartpist. Tur i oturen så var det -6 grader på morgonen och det gjorde banan till en början ganska så hård men efter några varv så blev banan såphal på sina ställen.
Vi var inte så många som körde men stor-elit-fräsarn Micke Flockhart var på plats och det gjorde att träningsracet fick elit status. Annars var vi andra mest slitna gamla gubbar.

Micke lät mig ta starten då banan börja lite trixigt och Micke hade bara kört ett varv på banan innan. Tog ca 2 min innan jag flög över styret då jag slarvkörde lite av stressen att ha Micke efter mig. Micke var snäll och fråga hur läget var innan han rulla förbi. Jag fick en skaplig lårkaka men det kände jag först efter racet så jag var snabbt upp på cykeln igen och gasa på allt jag hade för att hänga med Micke.
Haka nästan på första varvet sen börja syran tränga sig på och när jag skulle försöka täppa lite av lucka han fått på andra varvet utför så var jag omkull igen. Ännu mer stressad så lyckades jag gå omkull 2 gånger till samma varv. Sen var Micke totalt borta i fjärran och jag kunde börja köra mitt eget veteran-tempo. Jag lyckades ändå med ytterligare en vurpa till och ett jack i hakan innan målgången och då var jag 3 min och 35 sekunder efter Micke.

Banan som är teknisk svår och mycket kuperad blev ursvår denna dag pgrav det hala ytskiktet. Men det var bra träning. Vurporna jag gjorde var inte så våldsamma, då där det var riktigt svårt så gick det inte så fort. Men inte kul att vurpa ändå. Jag vurpa mer idag än jag gjorde på hela förra året.
Körde för första gången denna säsong min MARIN titan tävlingscykel idag, den är grymt skön att köra jämfört med stålcykeln jag kört på hela vintern.
 resultat:
7*4,4 km / totalt 435höjdmeter
1a Micke F...57:12 min
2a GT...1:00:44 min
3a John L... -2 varv
DNF Stefan L

Mina varvtider:
1, 8:30 min
2, 8:35 min
3, 8:45 min
4, 8:45 min
5, 8:45 min
6, 8:50 min
7, 8:40 min