måndag 4 juni 2012

KATTEGATT TOUR

Totalseger i kattegatt tour. Foto Jesper Andersson
 Ja vad ska man säga. Jag vann igen. Nu börjar man nästan bli lite bortskämd av framgång.
Men jag har kämpat så många år på hojen att jag vet att har det gått uppför så går det garanterat nedför någongång och sedan upp igen, osv... Bara man har tålamod och en inre trygghet!!!
Tålamod och inre trygghet (gott psyke) är något jag fått lära mig när jag tävlat i badminton. Där är tålamod och gott psyke väldigt, väldigt viktigt. Minsta förhastade beslut eller darr i knäna och fjäderbollen smashas in fejan på dig innan du ens hunnit blinka...

Foto Jesper Andersson
 Etape 1
Lördag: Kl 7:30 så satte sig jag och Stefan i bilen och borra oss söderut och västerut de 56 milen till starten på xc loppet-kattegatt tour. Vädret var lite kyligt men solen strålade och det var näst intill klarblå himmel här nere i Varberg. 
Provkörde den snustorra banan som var intensiv, kurvig, några trixiga partier men ändå snabb. Kändes lite stelt på uppvärmningen och jag hittade inte de fina linjerna på banan. Men banan var otroligt fin och skojig.
Kl 16:00 startade vi och jag fick lite sämre start än jag haft de sista racen. Låg ca 6-7a inledningsvis och det var svårt att avancera till en början då alla var pigga och mycket singeltrack. Men efter lite mer än ett halvt varv var jag på 2a plats efter Dick Samuelsson som körde kanon igen. Men efter ett tag på andra varvet gick jag upp i täten. Hade några följeslagare ett litet tag men snart blev jag själv och det var bara att ösa på och hitta ett bra flyt. Vann igen med någon minut tillgodo. Supernöjd såklart! 
Lite trist i allt det roliga att Stefan vurpa så kraftigt att han fick spricka i nyckelbenet och en lättare hjärnskakning och hans kattegatt tour är över..
Foto Hans Persson
 Etape 2
Söndag: Banan som kördes på lördagen kördes nu åt andra hållet(det rätta hållet enligt hemma åkarna). Men istället för 7 varv så var det 4 varv som gällde. Banan var nu lite mer följsam men lättare då man åkte uför de trixiga partierna. Ännu snabbare bana. Jag tycker kattegatt tour banan var en av de roligaste och finaste banor jag kört men banan skulle behöva bli lite mer utslagsgivande för att passa mig som hansken. Men har man bra ben så kör man så klart bra ändå.
Viktigt som attan att vara med i starten denna dag då det var kortare, snabbare och svårt att köra om. Ville ta starten men kom iväg som 4a. Gjorde en snäll men väl genomtänkt blockpass i första kurvan och var 3a. Sedan låg jag och jagade Kjell Olsen. Fick ta i av all kraft när en liten bredare raka uppenbarade sig i skogen och var 2a efter Dick Samuelsson som är snabb som blixten i starten. Låg efter ett kort tag och sedan i krönet av en stigning gick jag om och låg i täten och gasade allt jag hade.
Det var fortfarande taight på varv 2 och jag fick lite bakslag av det offensiva startvarvet och Rolf Svensson börja knapra in och var bara sekunder efter.

 En räddning blev en liten pojke i ca 10 års åldern som skrek på Göteborska: -Kom igen nuu, lätta växlar nuu!!! Tänkte på det och växla ned och varva lite istället för att köra bort syran i benen och det hjälpte. Tack pojken vem det nu var!!!
Fick tillbaka tillräckligt med watt i benen så jag kunde gå ifrån igen på varv 3 och 4a. Men det var den tightaste segern hittils. Hur nöjd som helst!!!
Foto Hans Persson
Totalen på kattegatt tour H-40: 
1 141 TÖJRÉN Gunnar CK Norrtälje  1:33:08  1 1       
 2 148 SVENSSON Rolf Varbergs MTB 1:35:05 1:57 3 2       
 3 144 SAMUELSSON Dick Kolmårdens MTB 1:35:15 2:07 2 4       
 4 147 BLOMQVIST Peter Vinc Alingsås SC  1:36:15 3:07 4 6       
 5 145 OLSSON Tommy Norbergs CK 1:37:39 4:31 5 5